• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verilere Göre Otomatik Hücre Renklendirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
İyi Akşamlar

Ekteki dosyada plasiyer hesaplarını kaydettiğim form var. Sonuç bölümünde verileri girdikçe eğer değer (+) artı ise mavi (-) eksi ise sarı olarak satırın tamamının otomatik renklenmesini istiyorum. ve sadece (-) eksi değerleri süzebilirmiyim ?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

tşkler
satırın tamamının aynı renk yapabilir miyiz? Nasıl yaptığınızı da söyler misiniz?
ve sadece (-) eksi değerleri süzebilirmiyim ?

Selamlar,

İstediğiniz işlem için koşullu biçimlendirme uygulamalısınız.

B-AD sütunları arasındaki renklendirme uygulayacağınız alanı mouse ile seçin.
Biçim-Koşullu Biçimlendirme menüsünü açın.
İlk kutucuktan "Formül" seçeneğini seçin. Yandaki kutucuğa aşağıdaki formülü uygulayın. Verileriniz 6. satırdan başladığı için formülü bu satıra göre yazdım.

Kod:
=$AD6<0

Formülü yazdıktan sonra "Biçim" düğmesine tıklayın ve "Desenler" sekmesinden sarı rengi seçin.
İkinci koşul için "Ekle" düğmesine tıklayın.
Açılan koşulda birinci kutucuktan yine "Formül" seçeneğini seçin. Yandaki kutucuğa aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=$AD6>0

"Biçim" düğmesine tıklayıp "Desenler" sekmesinden mavi rengi seçip tamam tuşuna tıklayın. Tekrar tamam tuşuna tıklayıp işlemi tamamlayın.

Süzme işlemi içinde aşağıdaki yolu izleyin.

AD sütununu seçin.
Veri-Filtre Uygula-Otomatik Filtre Uygula menüsünü izleyin. AD1 hücresine filtre oku gelecektir.
Bu oka tıklayın. Filtre menüsünden "Özel" seçeneğini seçin. Filtre ölçütü bölümünden ilk kutucukta "Küçüktür" seçeneğini seçin. Yandaki kutucuğa 0 yazın ve tamam tuşuna tıklayın.

öğrtm ve Korhan Ayhan ilginiz için çok teşekkür ederim.
Anlatım harika.. süpersiniz. Beni epey bi dertden kurtardınız.

Teşekkürler arkadaşlar

arkadaşlar bir şey unuttum sonuç 0 (sıfır) olduğunda beyaz oluyor onada renk verebilirmiyiz ?

Selamlar,

Benim anlattığım yöntemde ikinci koşulu ekledikten sonra bir üçüncü koşul ekleme şansınız var.

Ekle butonuna tıklayın. İkinci koşuldaki gibi "Formül" seçeneğini seçin ve aşağıdaki formülü uygulayın. İstediğiniz rengi seçip işlemi tamamlayın.

Kod:
=$AD6=0

AD ye formül yapıyoruz ancak araya başka hücreler eklemem yada silmem gerekli bazı hesaplarda bu sefer hata oluyor. Nasıl sabitliyebiliriz ?

Korhan Beyin yaptığı makro ile renk süzme kodları var ve kullanıyorum.
Gayetde güzel performans veriyor.
ücrelerde formül olmayacağı için
Sanırım tablonuza uyarlayabilrseniz işinizi görür,hücrelerde formül olmayacağı için sıkıntı kalkar.

Kod:
Option Explicit

Sub RENKLENDİR()
    Dim HÜCRE As Range, BUL As Range

Range("A25:K65536").Interior.ColorIndex = xlNone

For Each HÜCRE In Range("B25:B" & Range("B65536").End(3).Row)
        If HÜCRE.Value <> Empty Then
            Set BUL = Sheets("Sayfa8").Range("A:A").Find(HÜCRE.Value, LookAt:=xlWhole)
            If Not BUL Is Nothing Then
                If UCase(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F")) = "BANKA VE PTT" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 38
                If UCase(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F")) = "BANKA VE PTT" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 12
                ElseIf UCase(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F")) = "EVİNE GİDİLECEK (TELEFONLA ULAŞILAMIYOR)" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 5
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "ÖZEL TAKİP" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 43
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "MUSTAFA BEY" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 10
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "ÇEK VERECEK" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 6
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPACAK" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 7
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "HAYATİ BEY" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 33
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "FATİH BEY" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 51
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "İSMAİL BEY" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 11
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "YASEMİN HANIM" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 12
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "HATİCE ALTINOK" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 14
                ElseIf UCase(Replace(Replace(Sheets("Sayfa8").Cells(BUL.Row, "F"), "ı", "I"), "i", "İ")) = "KADRİ BEY" Then
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 15
                Else
                    Range("A" & HÜCRE.Row, "K" & HÜCRE.Row).Interior.ColorIndex = 38
                End If
            End If
        End If
    Next

Set BUL = Nothing

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ayrıca koşulda üçden fazla verebilirsiniz.

HD1975 tşk ederim ancak bunu nasıl yapacağım ? Bu kodlar sanırım sizin formatınıza ait. Örnek dosyada formülü sabitleyebilir misiniz ?

Bugün müsait olduğumda hallederim.

Yetiştirebilirsem elimde renkleri süzen makroda var,onuda eklerim.

Saygılar

Süzme işlemi içinde aşağıdaki yolu izleyin.

AD sütununu seçin.
Veri-Filtre Uygula-Otomatik Filtre Uygula menüsünü izleyin. AD1 hücresine filtre oku gelecektir.
Bu oka tıklayın. Filtre menüsünden "Özel" seçeneğini seçin. Filtre ölçütü bölümünden ilk kutucukta "Küçüktür" seçeneğini seçin. Yandaki kutucuğa 0 yazın ve tamam tuşuna tıklayın.[/QUOTE]

burdaki anlatım süzme işlemi problemimi çözüyor. Formülü sabitlemek yeterli olacak..

up lamak istemiyorum kusura bakmayın ama acil yapmam gereken bir iş var..
Yardımcı olursanız sevinirim
Tşk

Selamlar,

Hangi formülde hangi işlemi yaparken sorun yaşıyorsunuz belirtirseniz yardım almanız kolaylaşacaktır.

Merhaba,
Dosyada B, C, D, E, F, G, ......... AD bitiyor. en son biçimlendirmeyide AD hücrelere yaptık.
Ama B, C, D, E, F, G, ..... bazılarını bazen silmem yada AD değilde AL de bitecek şekilde sütünlar eklemem gerekiyor ama biçimlendirme AD kalıyor. Anlatabildim mi ?
Yani B, C, D, E, F, G... vs veriler o hafta plasiyer satışlarının dökümleri. satışlarına bağlı bazen fazla ft kesebiliyor bazen az ..

Selamlar,

Bu durumda AD3 hücresindeki kelime sorgulanarak dinamik alan yaratılabilir.
#4 nolu mesajımdaki formül yerine aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=ADRES(SATIR();KAÇINCI("SONUÇ";$3:$3;0))<0

Merhaba ;

+ olanları renklendirebildim ama nedense - yazanları algılamıyor,burayı bende anlamadım.

Korhan Bey,bakarsa bende öğrenmiş olacağım.

Saygılar

Ekli dosyalar

• den.rar
    den.rar
    29.6 KB · Görüntüleme: 45
arkadaşlar benim söyle bır formul yazmaya ihtiyacım var;

hücredeki rakam 0=<a<1500 ise kırmızı, 1500=<a<3000 ise sarı 3000 den buyukse mavi gibi sayı bulunan hucrenın sagına uydulanacak sekılde

yardımcı olursanız hatim indiririm

arkadaşlar benim söyle bır formul yazmaya ihtiyacım var;

hücredeki rakam 0=<a<1500 ise kırmızı, 1500=<a<3000 ise sarı 3000 den buyukse mavi gibi sayı bulunan hucrenın sagına uydulanacak sekılde

yardımcı olursanız hatim indiririm

dumanyay arkadaşımızın sorduğu soruyu bende araştırıyorum bu konuda yardım eder misiniz? saygılarımla...

Geri