• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriler Süzüldükten sonra Sayfaya Makroyla Aktarma

Dostlar iyi geceler.

Dosyanın en son halini yararlı olur düşüncesiyle ekliyorum.

Yurttas üstadıma, bir kez daha verdiği katkı ve emeği için teşekkürler.

.

Yukarıdaki dosyada makroyu çalıştırırsanız, yanlış sonuçlar elde edilir.

Dosyada gerekli düzeltmeler yaparak ekliyorum.

.

Ekli dosyalar

Allahım size ne muradınız varsa versin.

20. iletiye eklediğim dosyayı, kendime özel biraz daha geliştirdikten sonra,"Dağıt" düğmesine tıkladım ve tüm özel kayıtlarıma ilişkin sayfaların silindiğini görünce, "eyvah emeklerin gitti" diye düşünerek siteye girdiğimde;

sizin mesajınızı ve eklediğiniz yeni dosyayı gördüm. Ne kadar sevindiğimi bilemezsiniz... İçtenliğiniz, emeğiniz ve yardımınız için çok teşekkürler. Allahım da sizi sevindirsin gönüllerimizin dostu yurttaş üstadım.

Sevgi ve saygılar.

Son düzenleme:
Y99 Yönetim sayfasına hareketleri dökmüyor

Biraz önce yönetimin bankalardan ya da başka şekilde elde ettiği gelirleri "Y99 YÖNETİM" adıyla "1-Veriler" sayfasına kaydettikten sonra "Dağıt" düğmesine tıkladığımda;

Y99 YÖNETİM sayfasını yarattığını ancak hareketleri listelemediğini farkettim.

Kodlarda bir değişiklik mi gerekiyor? Yoksa, başka bir sorun mu var?

Dosyayı ekte yolluyorum.

Ekli dosyalar

Biraz önce yönetimin bankalardan ya da başka şekilde elde ettiği gelirleri "Y99 YÖNETİM" adıyla "1-Veriler" sayfasına kaydettikten sonra "Dağıt" düğmesine tıkladığımda;

Y99 YÖNETİM sayfasını yarattığını ancak hareketleri listelemediğini farkettim.

Kodlarda bir değişiklik mi gerekiyor? Yoksa, başka bir sorun mu var?

Dosyayı ekte yolluyorum.

.

Dosyanızın son şekli ekte.

.

Ekli dosyalar

Teşekkürler ve bilgi ricam

Üstadım,

Size yazdıktan sonra kodları incelerken "Veritabanı" adlı bir alanın, benim eklediğim kayıtların alanlarını içine almadığını farkettim ve alanı genişleterek sorunu çözdüm.

Daha sonra siteyi girdiğimde, sizin yeni bir dosya eklediğinizi gördüm. En son dosyanızda "Veritabanı" ile "Table1" alan adları var.
Aralıkları manuel olarak mı, yoksa kodla mı genişlettiniz?

Emek ve katkınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Üstadım,

Size yazdıktan sonra kodları incelerken "Veritabanı" adlı bir alanın, benim eklediğim kayıtların alanlarını içine almadığını farkettim ve alanı genişleterek sorunu çözdüm.

Daha sonra siteyi girdiğimde, sizin yeni bir dosya eklediğinizi gördüm. En son dosyanızda "Veritabanı" ile "Table1" alan adları var.
Aralıkları manuel olarak mı, yoksa kodla mı genişlettiniz?

Emek ve katkınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Aralıkları artık manuel olarak ayarlamanıza gerek yok.

Konu için bakınız.

Data/List-Veri/Listele

.

Üstadım,

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

Excel 2010 TR. kullanıyorum. Linkteki adresten dosyayı indirdim. Excel 2010'da Veri / Listele menüsünü göremedim.

Sabah 08:00'den şu ana değin PC başındayım. Acaba çok mu yoruldum bilmiyorum.

Son düzenleme:
Üstadım,

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

Excel 2010 TR. kullanıyorum. Linkteki adresten dosyayı indirdim. Excel 2010'da Veri / Listele menüsünü göremedim.

Sabah 08:00'den şu ana değin PC başındayım. Acaba çok mu yoruldum bilmiyorum.

.

İngilizce:

Insert > Table

Türkçe (herhalde)

Ekle > Tablo

.

Sayın ridvan2111,

Günaydın. İlginiz, emek ve katkınız için teşekkürler.

Nedenini bilmiyorum, Form Aç ve ALT + F11 ile forma tıkladığımda resimdeki hata iletilerini alıyorum.

Bu arada, yeni yılınızı kutlar. 2013 yılını sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur, mutluluk, başarı ve bol kazançlı geçirmenizi dilerim.

Merhaba,

Sorununuza çözüm bulmuşsunuz.
Benim hazırladıgım Userform üzerinden raporlama yaparak Hane No, Aidat Adı, Borçlu, Ve iki tarih arası raporlama yaparak Borç , Ödenen ve kalan tutar ile ilgili bir çalışma idi.

Userformun sizde açılmamasının nedeni userform üzerindeki ListView nestnesi versiyon farkından olabilir.

VBA kod penceresini açarak Form üzerinde listViev nestnesi varsa siliniz ve kendi alet kutunuzdan bir listView nestnesi ekleyerek deneyebilirsiniz.

Veya Formdaki Arkadaşlar ListView nestnesini değiştirerek yardımcı olabilir.

Ayrıca form üzerinde raporlanan veriler yazdır sayfasına aktarıldığında küsüratlı veriler metin olarak geliyor bu konuda da yardım gerekecek.

Kusurs bakmayın bir acaminin yardımı bu kadar oluyor :)

MizanAra sayfasını niye siliyor

Sayın Yurttas,

Günaydın ve hayırlı Cuma'lar.

"zson" sayfasından sonra "MizanAra" sayfası ekledim ve bu sayfadaki verileri "2- Birleştir Toplam" sayfasına bağladım.

"Veriler" sayfasında "DAĞIT" düğmesine tıklayınca, "MizanAra" sayfasını siliyor ve dolayısıyla "Birleştir Toplam" sayfasındaki denetim tablomun sayısal verileri kayboluyor.

Sizden ricam, "MizanAra" sayfasının silinmemesi için kodlarda nasıl bir değişiklik gerekiyor?

Dosyayı ekte yolluyorum. Yardımınız için önceden teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Ekli dosyalar

Sayın Yurttas,

Günaydın ve hayırlı Cuma'lar.

"zson" sayfasından sonra "MizanAra" sayfası ekledim ve bu sayfadaki verileri "2- Birleştir Toplam" sayfasına bağladım.

"Veriler" sayfasında "DAĞIT" düğmesine tıklayınca, "MizanAra" sayfasını siliyor ve dolayısıyla "Birleştir Toplam" sayfasındaki denetim tablomun sayısal verileri kayboluyor.

Sizden ricam, "MizanAra" sayfasının silinmemesi için kodlarda nasıl bir değişiklik gerekiyor?

Dosyayı ekte yolluyorum. Yardımınız için önceden teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

.

Sub Sayfasil() makrosundaki ilgili satırı

Kod:
If syf.Name <> "1-Veriler" And syf.Name <> "2-Birleştir Toplam" And syf.Name <> "3ilk" And syf.Name <> "zson" And syf.Name <> "MizanAra"  Then

şeklinde değiştirin.

.

Bir kez daha teşekkürler sayın yurttas...

.

Sub Sayfasil() makrosundaki ilgili satırı

Kod:
If syf.Name <> "1-Veriler" And syf.Name <> "2-Birleştir Toplam" And syf.Name <> "3ilk" And syf.Name <> "zson" And syf.Name <> "MizanAra"  Then

şeklinde değiştirin.

.

Sayın yurttas,

İyi akşamlar ve iyi hafta sonları...

30. iletideki sorumla ilgili yukarıdaki yanıtınızdaki kodu ilişikteki dosyama ekledim.

Ancak, "MizanAra" sayfası; "Dağıt" düğmesine tıkladığımda bazen en son sayfada değil, hane no ve isimlerin bulunduğu sayfalar arasında yer almaktadır. Böyle bir durumda da "2- Birleştir Toplam" sayfasındaki "Sayfalar Toplamı" alanındaki hücre değerleri hatalı sonuç vermektedir.

Sorunun çözümü konusunda değerli görüşünüzü öğrenmek istiyorum.

Sevgi ve saygılar.

Ekli dosyalar

Sayın yurttas,

İyi akşamlar ve iyi hafta sonları...

30. iletideki sorumla ilgili yukarıdaki yanıtınızdaki kodu ilişikteki dosyama ekledim.

Ancak, "MizanAra" sayfası; "Dağıt" düğmesine tıkladığımda bazen en son sayfada değil, hane no ve isimlerin bulunduğu sayfalar arasında yer almaktadır. Böyle bir durumda da "2- Birleştir Toplam" sayfasındaki "Sayfalar Toplamı" alanındaki hücre değerleri hatalı sonuç vermektedir.

Sorunun çözümü konusunda değerli görüşünüzü öğrenmek istiyorum.

Sevgi ve saygılar.

.

"MizanAra" sayfasının adını "zzMizanAra" yapın.

.

Bu kez MizanAra sayfası siliniyor

Üstadım,

Günaydın ve iyi haftalar.

İletide yazdığınız gibi önce, MizanAra sayfası adını "zzMizanAra" olarak değiştirdim. "Dağıt" düğmesi "zzMizanAra" sayfasını sildi.

Bu kez de VBA kodlarında "MizanAra" sayfa adını "zzMizanAra" olarak değiştirdim. Sonuç yine değişmedi "zzMizanAra" sayfasını yine sildi.

Bilgilerinize...

Sevgi ve saygılar.

Üstadım,

Günaydın ve iyi haftalar.

İletide yazdığınız gibi önce, MizanAra sayfası adını "zzMizanAra" olarak değiştirdim. "Dağıt" düğmesi "zzMizanAra" sayfasını sildi.

Bu kez de VBA kodlarında "MizanAra" sayfa adını "zzMizanAra" olarak değiştirdim. Sonuç yine değişmedi "zzMizanAra" sayfasını yine sildi.

Bilgilerinize...

Sevgi ve saygılar.

.

Ben denemiştim. Bende silmedi.

Buyurun. Bende neden silmiyor?

.

Ekli dosyalar

Teşekkürler

Değerli üstadım,

Değerli zamanınızı aldığımı biliyorum...Ancak, size yanlış bilgi verdiğimi sakın düşünmeyin... Bendeki dosyada ne kadar denediysem, sonuç hep size yukarıda yazdığım gibi olumsuz oldu!

Sizin son iletiye eklediğiniz dosyayı indirip, "1- Veriler" sayfasına kopyala - yapıştır ile kayıtları sütun sütun tek tek aktardıktan sonra, sizin dosyada doğru sonuç aldım.

Sağ olun var olun.

Emek ve katkınız için tekrar teşekkür eder. Sevgi ve saygılarımı sunarım.

saygıdeger hocalarım benim yaptıgım tabloda sayfalar normal olarak ayrılıyor fakat icerik kısmı sayfalara aktaramıyorum nerdeyse bütün tabloları inceledim fakaat hatamı bulamadım yardımlarınızı bekliyorum nerede hata yaptıgımı anlatabilirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

Geri