• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriler girildikçe değerin otomatik olarak hesaplanması

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhabalar,

Aşağıdaki excel dosyasına günlük olarak üretim verilerini girmekteyim. Aynı ürünü yapan birden fazla makine var.
Ben şöyle bir sistem kurmak istiyorum.
Ben günlük olarak ürünleri ve miktarlarını girdikçe ikinci sayfadaki toplam üretim kısmındaki ürünün karşısına o güne kadar o üründen üretilmiş miktara eklensin.
örnegin;
DN12 X 0,15 304 KALİTE STD. HATVE adlı üründen bugüne kadar 10000 metre üretilmiş olsun. Bugün de 500 metre üretilmiş olsun. Ben ilk sayfada 500 metreyi girdiğim zaman bunu toplam üretim sayfasında yer alan toplama eklesin. Böylece toplam üretim miktarım güncel kalsın istiyorum.

Böyle bir sistemi nasıl kurabilirim?
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Aşağıdaki excel dosyasına günlük olarak üretim verilerini girmekteyim. Aynı ürünü yapan birden fazla makine var.
Ben şöyle bir sistem kurmak istiyorum.
Ben günlük olarak ürünleri ve miktarlarını girdikçe ikinci sayfadaki toplam üretim kısmındaki ürünün karşısına o güne kadar o üründen üretilmiş miktara eklensin.
örnegin;
DN12 X 0,15 304 KALİTE STD. HATVE adlı üründen bugüne kadar 10000 metre üretilmiş olsun. Bugün de 500 metre üretilmiş olsun. Ben ilk sayfada 500 metreyi girdiğim zaman bunu toplam üretim sayfasında yer alan toplama eklesin. Böylece toplam üretim miktarım güncel kalsın istiyorum.

Böyle bir sistemi nasıl kurabilirim?
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Merhaba
B2 yazarak aşağı doğru çekin
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Günlük üretim'!$D$2:D$10000=A2)*('Günlük 
üretim'!$G$2:$G$10000))
C2
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Günlük üretim'!$D$2:$D$10000=$A2)*('Günlük üretim'!$F$2:$F$10000))

D2 unutmuşum

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Günlük üretim'!$D$2:$D$10000=$A2)*('Günlük 
üretim'!$K$2:$K$10000))

HURDANINTOPLAM KULLANILAN SACA ORANI(KG) bu başlıkta sorun var Günlük üretim sayfanızda hesaplamarla hata olduğu için
L2
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Günlük üretim'!$D$2:$D$10000=$A2)*('Günlük 
üretim'!$L$2:$L$10000))
yazdığınızda SAy hatası alırsınız
Bunu gidermek için Günlük üretim L2 bunu yazarak aşağı çekerek koplayalın
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(F2/K2);0;F2/K2)

cevap

ikinci bir yol olarak

burada yapılması gereken etopla formülü ile diğer sayfadaki toplamları alabilirz burada uygulayarak gösterdim ..umarım faydalı olmuştur.

Son düzenleme:
Cevabınız için hepinize çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Geri