• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriler Eşitse, Parti numarası gelsin..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Veriler Eşitse, Part numarası gelsin..!

Merhabalar,
Gerekli açıklamayı örnek dosya üzerinde kısaca belirttim. Eminim sizler için basit bir işlemdir.
tip sayfasında bulunan parti numarasını, otomatik olarak gelen sayfasına işlenmesi gerekiyor. Bu işlem için tip kodu ve levent numaraları dikkate alınarak yapılması gerekmektedir. Örnek dosya aşağıdaki linktedir. Konu ile ilgilenecek tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim İyi çalışmalar dilerim.

Kod:
http://www.dosya.tc/server9/0pA2vf/_rnek.rar.html

Saygılar.

Son düzenleme:
Merhaba Avcı Bey,
Örnek dosyaya ancak bakabildim. hücrede formül varken ve gelecek sonuç 0 olarak görünmesini boş olarak gösteremezmiyiz.
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim. Çok sağolun.
İyi akşamlar

Sayın sensizsoldum, lütfen yanlış anlamayın ama görüyorum ki 1114 mesajınız var, yani bayağı aktifsiniz. Sorduğunuz soru aslında çok basit bir konu (eğer formül = 0 ise boş bırak değilse formül) ve daha önce defalarca karşılaşmış olduğunuzu sanıyorum. Kendinizi hiç zorlamıyor musunuz, geliştirmek için uğraşmıyor musunuz merak ettim.

..

=IF(VLOOKUP(B3&F3,tip!A:F,5,0)=0,"",VLOOKUP(B3&F3,tip!A:F,5,0))

Merhabalar,
Yusuf hocam belki çok haklısın, ama bu exceli bir çözemedim ne desen haklısın, fakat bekleyemediğim bir tavırda diyebilirim. Kızgın ya da tepkili değilim. Eminim çok haklısınız.
Sayın Avcı Hocam,
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Yazdığınız formülü farklı yerlerde de kullandım. Bir farklı sayfada yine bir çalışmam daha var nerdeyse bire bir aynısı. Bu defa 2 değil 3 verinin eşit olması gerekiyor. Gerekli açıklamaları örnek dosya üzerinde kısaca anlattım. Konuya vakıf olduğunuzdan eminim beni daha iyi anlayacağınızı umuyorum. Bu konu içinde yardımcı olursanız Çok memnun olurum.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız
Ektedir

Son düzenleme:
Merhaba, Günaydın..!
Sayın ASR35 örnek dosya güzel fakat 2 ismi dikkaete alarak sonuç veriyor. Levent ve Makina isimleri aynı farklı tipler olabiliyor. Tip kodu, Levent ve Makina bu 3 bilgi şart yani.
Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Merhaba,

Aşağıdaki formülü deneyebilirsiniz.

2007 ve üzeri versiyonlar için;
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(GİDEN!$E$3:$E$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(B3&D3&F3;GİDEN!$B$3:$B$1000&GİDEN!$D$3:$D$1000&GİDEN!$F$3:$F$1000;0)));"")

2003 ve altı versiyonlar için;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(GİDEN!$E$3:$E$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(B3&D3&F3;GİDEN!$B$3:$B$1000&GİDEN!$D$3:$D$1000&GİDEN!$F$3:$F$1000;0))));"";İNDİS(GİDEN!$E$3:$E$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(B3&D3&F3;GİDEN!$B$3:$B$1000&GİDEN!$D$3:$D$1000&GİDEN!$F$3:$F$1000;0))))

Geri