• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verilen tarih aralığını bulup tabloda işaretleme.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan OrionPC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba, ekteki dosyada her "name x" karşısında bulunan tarih aralığını (B ve C sütunları) sağa doğru devam eden çizelgede hücre rengini değiştirerek işaretlemek istiyorum. Yani bir anlamda gözle görülür bir doluluk oranı elde etmek istiyorum. Makrosuz da yapılabiliyordur muhtemelen ama ben yapamadım. Yardımcı olan herkese teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba, ekteki dosyada her "name x" karşısında bulunan tarih aralığını (B ve C sütunları) sağa doğru devam eden çizelgede hücre rengini değiştirerek işaretlemek istiyorum. Yani bir anlamda gözle görülür bir doluluk oranı elde etmek istiyorum. Makrosuz da yapılabiliyordur muhtemelen ama ben yapamadım. Yardımcı olan herkese teşekkürler

Merhaba daha dün kendi işim için bir çalışma yapmıştım dosyayı bir inceleyin. sanırım istediğiniz işlemi yapacaktır. başlangıç ve bitiş tarihine göre kendisi tarihleri doldurur. Hafta sonlarını işaretler.

Ekli dosyalar

bende de şöyle bir şey var...

Kod:
Sub ARA()

Dim i As Long, ssat As Long, ssut As Long
Dim rngTar As Range, cll As Range
Dim dCll As Date, dTrhb As Date, dTrhc As Date

ssat = Cells.Find("*", SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
ssut = Cells.Find("*", SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column

Set rngTar = Range(Cells(2, 6), Cells(2, ssut))

For Each cll In rngTar
    dCll = DateSerial(Year(cll), Month(cll), Day(cll))
    For i = 3 To ssat
        dTrhb = DateSerial(Year(Cells(i, 2)), Month(Cells(i, 2)), Day(Cells(i, 2)))
        dTrhc = DateSerial(Year(Cells(i, 3)), Month(Cells(i, 3)), Day(Cells(i, 3)))
        If dCll >= dTrhb Then
            If dCll <= dTrhc Then
                Cells(i, cll.Column).Interior.Color = vbBlue 'istediğiniz renge göre değiştirin.
            End If
        End If
    Next
Next

End Sub

çok teşekkürler, her ikisi de istediğimi işi yapıyor. Hızlı cevap için her ikinize de ayrıca teşekkürler, :)

2. msj için özür. gitmedi sandım.

Son düzenleme:
Geri