• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verilen şekile ait noktaların değerlerini listeleme

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli tablomda sorumu açıkladım
genel itibariyle şudur. verilen bir şekildeki kritik yerlerdeki (köşe yerler genelde) noktalara ait verilerin (yükseklik,yatay değer) yanda bir yerle belirtilen nokta numaralarına göre listelenmesi.

Ekli dosyalar

yeşil dolgulu verileri ben sarı dolgulu verilerin sadece soluna yazabilirim yada sağına da yazabilirim şekil buna izin verirse, ama en genel anlamda sorumdaki gibi verileri belirlersem sonuca nasıl gidilir.

çok önceleri buna benzer birşey sormuştum ama tek veri vardı bir alan içinde hocalarım formül yapmışlardı ama o çalışmayı bulamadım.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyadaki gibi verilerinizi düzenlerseniz dizi formüllerle çözümü kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

hocam çözüm için teşekkürler
siz kriterleri (N1...) verilerin soluna alarak formüle ettiniz. Bunu sağ tarafa alarak formüle edermisiniz

birde hocam siz bir aralık belirlediniz bu aralıktan daha büyük aralıklarda bu formülü çalıştırmak için formüldeki satır ve sütunları değişceğiz dimi.

hocam birde siz formülü sola göre yaptınız ya bu formülü hem sağına hem soluna göre formüle etseniz herhangi bir yönde veri yoksa sıfır alsa değeri benim ilk sorumdaki istediğim olur mu acaba

ben şeklin durumuna göre bazen soluna ekleyemiyorum. çözümü olursa çok iyi olur

1700 küsür mesajı olan ve sürekli formül yardımı isteyen bir üyemizin böyle bir soru sormasını garipsedim.

...
birde hocam siz bir aralık belirlediniz bu aralıktan daha büyük aralıklarda bu formülü çalıştırmak için formüldeki satır ve sütunları değişceğiz dimi.
....

Formülün uzamaması için tek yön için kurgulamıştım. İki yönde çalışması için üstteki mesajımda ki dosyayı istediğiniz şekilde güncelledim. Deneyiniz.

sayın korhan hocam
formülde dolaylı formülü vardı aralıkları sabitlediğini düşünerek sormuştum. ama sizin mesajınıza üzüldüm
elbet sizler profesyonelsiniz hocam ben amatörüm sizlerden öğrendiklerimde geliştirdim biraz kendimi ama bazı formül guruplarını anlayamıyorum zaten sizlerden aldığımı anlayarak değiştirebiliyorum oda nadiren

son çözüm için teşekkür ederim hocam bu formülü kullanacağım önceden çizilmiş şekillerde, bazılarında soluna veri yazılabilcek düzeyde bazılarıda sağ tarafına
siz 2 durum için çözüm verdiniz çok faydalı oldu.

Son düzenleme:
Geri