• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verilen değere göre filtreleyerek veri çekme

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba Arkadaşlar,

Siz üstatların yardımına ihtiyacım var.

Excel de 2 adet sayfa olucak.Bir sayfa sadece veri girişi için kullanılacak.Ad-Soyad, yaş, kilo, cinsiyet.

Diğer sayfada ise belirli kriterlere göre filtreleme yaparak diğer sayfadan veri çekecek.

Örnekleceyecek olursak ;

Elimizdeki veriler şöyle olsun : Ahmet Kaya 8 Yaş 20 KG ERKEK , Ali Can 9 Yaş 24 KG ERKEK, MEHMET AKARSU 8 YAŞ 30 KG ERKEK, ERKAN GÜRSU 10 YAŞ 34 KG ERKEK, YELİZ KIZIL 9 YAŞ 20 KG BAYAN

Bu verdiğim veriler sayfa 2 de bulunsun.

Benim istediğim sayfa 1 e belirli şartlara göre veri çekmek.

Örneğin ; Sayfa 2 de bulunan 8-9 Yaş Aralığı 20-24 KG Arası Erkek olan kişilerin bilgilerini sayfa 1 deki satıra yazsın gibi

Umarım anlatabilmişimdir.

. . .

Sayfa 2' de veriler Sayı halinde mi yoksa yanında metinde var mı. Metin varsa uygulanacak işlem değişir.

A B mi ?

attachment.php

. . .

Ekli dosyalar

• 1_03.jpg
    1_03.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 50
. . .

1. yaş grubu için dosyanız ektedir. Diğer kısmı aynı şekilde çoğalta bilirsiniz.

Not: Sayfa2' de küsüratlı kglar var. Bu yüzden arama yaparken 2.ve 3. KG aramasında başlangıç rakamını bir eksiği olarak girin. (5. ve 6. aramalarda aynı şekilde)
Örneğin 2.KG' da 25-29 arasını arayacaksanız 24-29 girin. Kodlar 24' den büyük olarak algılayacaktır ve 24,5 gibi küsüratlı kglarıda dahil edecektir.

Düzeltme:
2. kısmıda yaptım, son hali bir sonraki mesajda.

. . .

Son düzenleme:
İlgi ve alakanız için öncelikle çok çok teşekkür ederim.

Evet istediğim tam olarak böyle birşey.Fakat daha bir çok kategori var.Bunları da sizin yaptığınıza bakarak çoğaltabileceğimi düşünmüştüm.Lakin editleme bile yapamıyorum :) . Sanırım makrolu çalıştınız bende hiç anlamam.Nereden nasıl editleyeceğimi anlatabilirseniz ben devamını getirmeye çalışacağım.Çümkü Kategori sayımız epeycene fazla.

Kategori listesini yükledim bilgi vermesi açısından : http://www.upload.gen.tr/d.php/www/BEAc9/KATEGORI.docx.html

. . .

Örnekten yola çıkarak 2 yaş, 6 kilo grubuna göre filtreleme yapar.
Bu şekilde parça parça yapabilirsiniz.

onrLjX.gif

. . .

. . .

1. yaş grubu için dosyanız ektedir. Diğer kısmı aynı şekilde çoğalta bilirsiniz.

Not: Sayfa2' de küsüratlı kglar var. Bu yüzden arama yaparken 2.ve 3. KG aramasında başlangıç rakamını bir eksiği olarak girin. (5. ve 6. aramalarda aynı şekilde)
Örneğin 2.KG' da 25-29 arasını arayacaksanız 24-29 girin. Kodlar 24' den büyük olarak algılayacaktır ve 24,5 gibi küsüratlı kglarıda dahil edecektir.

Düzeltme:
2. kısmıda yaptım, son hali bir sonraki mesajda.

. . .

. . .

Örnekten yola çıkarak 2 yaş, 6 kilo grubuna göre filtreleme yapar.
Bu şekilde parça parça yapabilirsiniz.

onrLjX.gif

. . .

Yok anlatamadım ben :) Evet böyle yapılabilir.Benim istediğim bu gruplandırıyor ya verdiğimiz bilgilere göre işte 8-9 yaş arası 20-24 kg arası erkek çocuklar gibi örneğin.Bunların hepsinin ekranda kalması gerekiyor sabit.Bu şekilde örneğin 30 gruplandırma mı var.Sayfa 1 de 30 u da ekranda olması gerekiyor.Bunu lig gibi düşünün.Sayfa 2 ye kişi eklendikçe, sayfa 1 deki ilgili gruba otomatik atıyacak gerekli şartlara göre.

. . .

Keşke örnek dosyayı bu şekilde hazırlasaydınız. Vaktim olursa yapmaya çalışırım.

. . .

. . .

Tablo sağa doğru sütun olarak mı devam edecek.
Öyle ise Erkekler için GU sütununa kadar tablo olacak.

. . .

. . .

Tablo sağa doğru sütun olarak mı devam edecek.
Öyle ise Erkekler için GU sütununa kadar tablo olacak.

. . .

Ben örnek şablonu kategorilerin tamamını yazarak eksiksiz hazırladım.Sayfa 1 i ikiye böldüm ERKEKLER VE BAYANLAR diye 2 sayfa oluşturdum.Ana verilerin tutulacağın sayfanın adınıda TOPLAM diye adlandırdım.Verileri TOPLAM İsimli sayfadan çekerek ilgiliyi kategoriye atayacak.

Küsüratlı KG lari çin ise şu şekilde olabilir. 24,40 mesela 20-24 kg kategorisine atar ama 24,50 veya üzeriyse 25-29 kg kategorisi ne ataması mantıklı olacaktır.

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/YRwO2/Minikler.xlsx.html

. . .

20-24 KG arası için 8 satır ayırmışsınız, aktarılması gereken satır sayısı daha fazla olursa ne olacak.
Tablo yapısı değişiyor buna bağlı olarak kodlamanında değişmesi gerekiyor. Örnek dosya hazırlanmanın ne kadar önemli olduğunu tekrar gördük.

Çözümü bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

. . .

. . .

20-24 KG arası için 8 satır ayırmışsınız, aktarılması gereken satır sayısı daha fazla olursa ne olacak.
Tablo yapısı değişiyor buna bağlı olarak kodlamanında değişmesi gerekiyor. Örnek dosya hazırlanmanın ne kadar önemli olduğunu tekrar gördük.

Çözümü bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

. . .

8, 12 veya 16 olacaktır satır sayısı.Ben 8'i geçmeyeceğini tahmin etmekteyim.

Böyle birşey hazırlamam gerekirken öğrenmem gereken nedir ? yararlanabileceğim bir kaynak var mı ? Var ise şayet sizlere zahmet vermeden ben halletmeye çalışmak isterim.

Normalde yan sayfadan =Sayafaadi!A1 şeklinde hücre içeriğini birebir alabiliyoruz.Ama burada sayfa 2 den yani ÖRNEKTEKİ TOPLAM isimli sayfadan filtreleyerek çekmesi gerekmekte.

Bu macro denilen olaylamı sadece oluyor yoksa formül vb.. birşeylede haledilebilir mi hangisi daha sağlıklı ve mantıklı olur ?

Merhaba,

Tablonuzun yapısına göre özet tablo kullanarak verilerinizi hızlı biçimde gruplandırabilirsiniz.

Eğer formülle çözüm isterseniz dizi formüller kullanarak istediğiniz verilere ulaşılabilir. Fakat biraz uğraşmanız gerekecektir.

Bu dediğiniz yöntemle TOPLAM Sayfasına veri eklendkçe gerekli filtrelemeyi yapıp verileri erkekler ve byanlar sayfasında bulunan ilgili gruba aktaracak değil mi ?

Sizden rica ederek sadece erkekler sayfasındaki herhangi bir grup için çalışma yapıp bana gönderebilirmisiniz ? Bende sizin yazdğınız formüllere bakarak diğer grupları ayarlayabilirim.

Özet tablo farklı bir şey mi ve onu nasıl yapabiliriz ?

Linkteki dosyayı inceleyiniz.

100. satıra kadar formülleri uyguladım. Formülleri okuyarak diğerlerinide siz yapabilirsiniz.

Minikler.xlsx - 47 KB

Özet tablo ile ilgili forumda onlarca örnek bulunuyor. Arama yaparak ulaşabilirsiniz.

Geri