• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri yolunun aktif çalışma kitabı şeklinde kodlanması

Excel Vers. ve Dili
exel xp türkçe
Merhabalar
Benim sorunum excelde yapmış olduğum özet tablo makrosunda veri kaynağı yolunun C:\Users\\Desktop\[borçluluk tam liste1.xlsm] olarak görünmesi ve ortak paylaşımda başka bir kullanıcının makroyu çalıştırmak istediğinde veri yolunu bulamadığı için hata vermesi bu veri yolunu aktif çalışma kitabının 1. sayfası olarak nasıl kodlayabiliriz.
Teşekkürler

ActiveSheet.PivotTables("Özet Tablo 1").ChangePivotCache ActiveWorkbook. _
PivotCaches.Create(SourceType:=xlDatabase, SourceData:= _
"C:\Users\yasar.tas\Desktop\[borçluluk tam liste1.xlsm]Tüm İller!C1:C8", Version _
:=xlPivotTableVersion14)

kod bu ama ortak klasörden kopyalayıp bir başkası kendi bilgisayarında açınca makro veri yolunu bulamadığı için çalışmıyor.
yardımlarınızı bekliyorum.

Sn sanall

[borçluluk tam liste1.xlsm] Ağ üzerinde paylaşıma açılmış olması gerekir ve başka bir PC de [borçluluk tam liste1.xlsm] dosyasının üzerinde sağ tıklayıp özellikleri seçin oradaki "Konumun" karşısındaki dosya yolunu SourceData'ya yazın. Burada C klasöründen önce Sizin PC'nizin ağ adı da olması gerekir.

cevabınız için teşekkür ederim. ama bu ortak klasöre konulan bir dosya ve bir çok kişi kullanacak bunu ve sürekli güncellenen bir dosya her kesin her güncellemede bu veri yolunu düzeltmesi pek mümkün görünmüyor.

Dosyayı ilk oluşturup, dağıtımını yapmadan yada paylaşıma açılmadan önce bir kere yapılmış olması yeter. Niye her güncellemede yapılsın ki.

Sonradan aklıma geldi dosya ortak alanda ise niye sabit bir yol veriyorsunuz ActiveWorkBook.Sheets("Tüm İller").Range("C1:C8") şeklinde yazmanız yeterli olur.

"C:\Users\yasar.tas\Desktop\[borçluluk tam liste1.xlsm]Tüm İller!C1:C8"
yerine
"Tüm İller!C1:C8"
yazmanızda yeterli

ömer bey alakadar olduğunuz için çok teşekkür ederim.dediklerinizin hepsini denedim ama yine olmadı kod tam olarak aşağıdaki gibi bunu nasıl düzeltebilirim.

"C:\Users\yasar.tas\Desktop\[borçluluk tam liste1.xlsm]120 günden fazla!C1:C8" _
, Version:=xlPivotTableVersion14)

Merhaba,

Sorunu tespit edebilmek için üyemizin bilgisayarına uzak bağlantı yaptım.

Aşağıdaki koddaki kırmızı bölümü sildiğimiz de sorun ortadan kalktı.

Kod:
"[COLOR="Red"]C:\Users\yasar.tas\Desktop\[borçluluk tam liste1.xlsm][/COLOR]120 günden fazla!C1:C8" _
, Version:=xlPivotTableVersion14)

Düzelmiş kod aşağıdaki gibidir.

Kod:
"120 günden fazla!C1:C8", Version:=xlPivotTableVersion14)

2007 ve 2010 versiyon probleminide ortadan kaldırmak için kod aşağıdaki gibi düzenlenmiştir.

Kod:
If Val(Application.Version) = 12 Then XLVERSIYON = xlPivotTableVersion12
If Val(Application.Version) = 14 Then XLVERSIYON = xlPivotTableVersion14
"120 günden fazla!C1:C8", Version:=XLVERSIYON)

Korhan Bey çok teşekkür ediyorum elinize sağlık

Geri