• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri varsa O Hücreye Yazsın

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Günaydın;
Ekteki dosyada D15 Hücresine adet girdiğim zaman G15 hücresinde veri varsa F15 hücresine D15 hücresindeki adedi yazsın yine J15 hücresinde veri var ise I15 hücresine D15 hücresindeki adedi yazsın yine M15 hücresinde veri var ise L15 hücresine D15 hücresindeki adedi yazsın ve yine P15 hücresinde veri varsa O15 hücresine D15 hücresindeki adedi yazmasını istiyorum.Saygılar

Ekli dosyalar

sayın ormann istediğiniz şeyi basit bir uygulama halinde isterseniz daha çabuk sonuç alabilirsiniz , daha sonra kendi uygulamanıza uyarlarsınız. yardımcı olmak istiyorum yalnız yukarıda yazan sorunuzdan birşey anlayamadım.

Sayın arkadaşım ekteki dosyada B4 hücresine adet girdiğimde ,
D4 hücresinde veri varsa B4'ü C4'e yazacak
F4 hücresinde veri varsa B4'ü E4'e yazacak
H4 hücresinde veri varsa B4'ü G4'e yazacak
J4 hücresinde veri varsa B4'ü I4'e yazacak

Ekli dosyalar

Sayın arkadaşım verdiğiniz formülü kendi dosyama uyarladım fakat hata veriyor.G,J,M hücrelerinde veri olmasada D15 hücresindeki veriyi gösteriyor.

Ekli dosyalar

=EĞER(J15<>"";D15;"") Formülü yanda ki şekilde uygulayın , bu şekilde oluyor. İyi çalışmalar.

Sayın arkadaşım çok teşekkür edrim.Size zahmet olacak ama bir de aynı dosyada veri olmayan (H,K,N,Q) verlerde hata alıyorum.Buralara ne gibi bir formül yazabiliriz.

Sayın Arkadaşım uğraşarak yaptım yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.Saygılar

K15 İÇİN ==EĞER(D15="";"";EĞER(J15<>"";J15*I15;"")) Şeklinde yazabilirsiniz. Diğerlerine de uyarlarsınız.

Sayın arkadaşım tekrar yardımınıza ihtiyacım var.Ekteki dosyada sarı renkli alanların toplamında hata alıyorum.

Ekli dosyalar

=EĞER(ETOPLA($C$15:$C$39;$C41;F$15:F$39)=0;"";ETOPLA($C$15:$C$39;$C41;F$15:F$39)) olan formül yerine sadece şunu kullanın =ETOPLA($C$15:$C$39;$C41;F$15:F$39 .

Geri