• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri var ise Dolgu ve Kenarlık..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
O3:O aralığında herhangi bir hücrede değer ya da veri var ise dolgu rengi sarı ve kenarlıklı olması gerekiyor. Koşul ile yapıyorum ama bana makroda lazım.
Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,
Örnek dosyaya gerek olmayacağından eklemedim. İllaki eklenmesini istiyorsanız akşam ekleyebilirim.
Kısaca u şekilde olacak O3:O aralığında herhangi bir hücrede veri var ise dolgu rengi sarı ve kenarlıklı olmalı. Veri silindiğinde ise tekrardan dolgusuz ve kenarlıksız olmalı umarım anlatabildim.
Teşekkür ederim İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,
İlginiz için teşekkür ederim. Bu koşul ile yapılmış bir örnek. zaten çalışmamda mevcut ben makro ile olmasını istemiştim. Bu olay makroda olmalı.

İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba Günaydın Hayırlı Sabahlar,
Arkadaşlar bu işlemi makroda yapmak mümkün değilmi. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

Elbette istediğiniz işlem makro ile yapılabilir...

Ben burada bir eleştiride bulunmak istiyorum. Takip ettiğim kadarıyla sorduğunuz soruların tamamı neredeyse sayfaların kod bölümüyle ilgili sorular. Mesaj sayınızı da göz önünde bulundurursak aldığınız yardımlardan sonra bazı temel kodların nasıl yazılacağını öğrenmiş olmanız gerekiyor. En azından bizim beklentilerimiz bu yöndedir. Yoksa hazırlanan projelerin tamamını parça parça sorarak bizlere hazırlatmak sizlere birşey kazandırmaz. Umarım bu eleştirimi yanlış yorumlamazsınız.

Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("O3:O" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    On Error GoTo Son
    If Target.Cells.Count = 1 Then
        If Target <> "" Then
            Target.Interior.ColorIndex = 6
            Target.Borders.LineStyle = 1
        Else
            Target.Interior.ColorIndex = xlNone
            Target.Borders.LineStyle = 0
        End If
    Else
        For Each Veri In Selection
            If Veri.Column = 15 Then
                If Veri.Value <> "" Then
                    Veri.Interior.ColorIndex = 6
                    Veri.Borders.LineStyle = 1
                Else
                    Veri.Interior.ColorIndex = xlNone
                    Veri.Borders.LineStyle = 0
                End If
            End If
        Next
    End If
Son:
End Sub

Merhaba Korhan Bey,
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Bu yorumunuzu kesinlikle yanlışa yorumlamadım. Haklısınız, üzerimde hakkınız çok büyük. Kendimi bu konuda ciddi derecede suçluyorum. Ama şu da var. Kafamızda temel bir bilgimiz yok. Şu ana kadar yaptığım çalışmalarda sürekli yardım alma halindeyim. Ve ezbere yapıyorum. Buda öğrenmeme çok büyük engeller oluşturmakta. Kodları ve formülleri ya da excelin çalışma sistemini tamamen kavramadıkça çözümlerim hep böyle yardım alma halinde olacağı şeklinde. Bu nedenle bu kadar çok geç kaldım yoksa açılan mesajlarda yapılan yorumlarda ve birkaç hocamız daha bunu da söyledi. Artık sizin de kod yazmaya başlamanız gerekiyor. Gibi söylemler. Bu durum beni zaten fazlasıyla üzüyor. Belkide Excelin ucundan tutacağım bir ipucu yolu bulamadığımdan.
İyi çalımalar dilerim.
Saygılarımla.

Merhaba Korhan bey;
Benimde sorum buna benzer ekte dosyada belirtttim. Azda olsa biraz excel bilgisine sahibim excel-makroda , ama işyerimde yoğun olduğumdan parça parça toparlayamıyorum, makro ile dosyayı yapabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bura tamamlanınca bölüme ne yazmak istiyorsunuz. Ayrıca sıra numaraları her bölüm için 1,2,3 ikinci bölüm için yerniden 1,2,3 şeklindemi yoksa 1,2,3,4,5,6 gibi mi açıklamanız yeterince net değil.

bura tamamlanınca bölüme ne yazmak istiyorsunuz. Ayrıca sıra numaraları her bölüm için 1,2,3 ikinci bölüm için yerniden 1,2,3 şeklindemi yoksa 1,2,3,4,5,6 gibi mi açıklamanız yeterince net değil.
burda tamamlanınca derken satıra girilen veri bitince bir alt satıra geçeceğiz. anlamında demiştim. Ayrıca sıra numaraları her bölüm için 1,2,3,4,5,6.... ikinci bölüm için yeniden 1,2,3,4,5,6.... şeklinde olacak. Ekte dosyada.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri