• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Tabanından Sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmedummu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

ahmedummu

Misafir
Merhaba arkadaşlar.

Veri Tabanında "GDUR" alan başlıklı sütunda sorgu yaparak aşağıda sıralanan kişinin durumuna göre sayılarını bulmak ve form üzerindeki textboxlara yazdırmak istiyorum. Örnek dosyayı da gönderiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

GÖREVDE
ÜCRETSİZ İZİN
AÇIĞA ALINDI
DOĞUM SONRASI İZİNDE
DOĞUM ÖNCESİ İZİNDE
RAPORLU

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı inceleyiniz.
Listboxtan seçim yapınız.:cool:

Ekli dosyalar

İyi akşamlar Evren bey.

Resmini eklediğim hata uyarısını veriyor. Veri tabanı dosyasını bulamıyor. Ama Excel dosyasının içinde olduğu klasörün içinde.

Ekli dosyalar

• hata uyarısı.jpg
    hata uyarısı.jpg
    28.2 KB · Görüntüleme: 5
İyi akşamlar Evren bey.

Resmini eklediğim hata uyarısını veriyor. Veri tabanı dosyasını bulamıyor. Ama Excel dosyasının içinde olduğu klasörün içinde.

Sayın Orion1' in gönderdiği rar dosyasının içindeki dosyaları zipten çıkardıktan sonra denemelisiniz. Zip in içindeyken dosya yolunu bulamaz.

Sayın antonio zip ten çıkardım. O hali ile hata uyarısını veriyor. Yani userform açılmıyor. Office 2003 kullanıyorum ondan olabilir mi?

Sayın Evren bey ve sayın antonio. İlginize teşekkür ederim.

Kodları yeni bir dosyaya yapıştırdım o şekilde çalıştı. Konuyu açarken ben tam olarak ne istediğimi anlatamadım. GDUR sutununu 1 satırdan son satıra kadar süzecek ve
Kaç adet "GÖREVDE" var ise toplamını tex1'e yazacak.
Kaç adet "ÜCRETSİZ İZİNDE" var ise toplamını text2'yr yazacak
...
...

Merhaba arkadaşlar.

Access veri tabanında alan adı GDUR olan sütunda, son satıra kadar nasıl döngü kurup, "GÖREVDE" yazılı olan satırları nasıl saydırabilirim.

GDUR sütununda 1 satırdan son satıra kadar kontrol edecek. kontrol ettiği satırın değeri "GÖREVDE" ise değişken 1 artacak.

dosya adı "veriler.mdb"
sayfa adı "bilgiler"

Yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba arkadaşlar.

Access veri tabanında alan adı GDUR olan sütunda, son satıra kadar nasıl döngü kurup, "GÖREVDE" yazılı olan satırları nasıl saydırabilirim.

GDUR sütununda 1 satırdan son satıra kadar kontrol edecek. kontrol ettiği satırın değeri "GÖREVDE" ise değişken 1 artacak.

dosya adı "veriler.mdb"
sayfa adı "bilgiler"

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben yaptım ama isme ve GDUR a göre sorgulama yaptım.İsme göre değilde Sadece GDUR a göremi sorgu olacak?

Evren bey teşekkür ederim. O kadar emek verdiniz. Galiba ben istediklerimi tam olarak anlatamadım.

Basitçe şöyle anlatayım. GDUR sütunu 1. satırdan en son satıra kadar kontrol edilecek. satır değeri "GÖREVDE" ise değişken 1 değerini alacak ve her GÖREVDE değerini gördüğünde değişkenin değeri 1 artacak. Yani GDUR sütununda kaç tane GÖREVDE var ise onların sayısı bulunacak.

Evren bey teşekkür ederim. O kadar emek verdiniz. Galiba ben istediklerimi tam olarak anlatamadım.

Basitçe şöyle anlatayım. GDUR sütunu 1. satırdan en son satıra kadar kontrol edilecek. satır değeri "GÖREVDE" ise değişken 1 değerini alacak ve her GÖREVDE değerini gördüğünde değişkenin değeri 1 artacak. Yani GDUR sütununda kaç tane GÖREVDE var ise onların sayısı bulunacak.
Adısoyadı olarak textbox1 deki isimde sorguya dahil edilecekmi.Yani listboxta listelenenlerin tümü içinmi GDUR sorgulanacak.:cool:

Commandbutton1'e tıklandığında yukarıda söylediğim işlevleri yapacak. İsim ile sorgulamayacak.

Döngü 1. satırda iken 1 satır GDUR sütunu değeri "GÖREVDE" ise değişken 1 artacak.
son satıra kadar hangi satırda "GÖREVDE" değerini görürse seğişkenin değeri 1 artacak ve en sonunda değişkenin değerini text2'e yazacak.

Listbox1 sadece verilerin listelenmesi için yapacağımız işlevde kullanılmayacak. Kusura bakmayın aslında koymamam gerekirdi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Commandbutton1'e tıklandığında yukarıda söylediğim işlevleri yapacak. İsim ile sorgulamayacak.

Döngü 1. satırda iken 1 satır GDUR sütunu değeri "GÖREVDE" ise değişken 1 artacak.
son satıra kadar hangi satırda "GÖREVDE" değerini görürse seğişkenin değeri 1 artacak ve en sonunda değişkenin değerini text1'e yazacak.

Tablodaki sonsatıra kadarmı yoksa listboxtaki sonsatıra kadar olacak?

Personel istatistikleri butonuna tıklayınız.:cool:

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim adocn2 As Object, dosya_Yolu As String, rs As Object, i As Byte
For i = 2 To 7
    Me.Controls("TextBox" & i) = ""
Next i
Set adocn2 = CreateObject("ADODB.Connection")
   dosya_Yolu = ThisWorkbook.Path & "\veriler.mdb"
   adocn2.Provider = "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0"
   adocn2.ConnectionString = dosya_Yolu
   adocn2.Open
    Set rs = CreateObject("adodb.recordset")
    rs.Open "select GDUR from [bilgiler] where GDUR='GÖREVDE';", adocn2, 1, 1
    TextBox2.Value = rs.RecordCount
    rs.Close
    rs.Open "select GDUR from [bilgiler] where GDUR='ÜCRETSİZ İZİN';", adocn2, 1, 1
    TextBox3.Value = rs.RecordCount
    rs.Close
    rs.Open "select GDUR from [bilgiler] where GDUR='DOĞUM ÖNCESİ İZİNDE';", adocn2, 1, 1
    TextBox4.Value = rs.RecordCount
    rs.Close
    rs.Open "select GDUR from [bilgiler] where GDUR='DOĞUM SONRASI İZİNDE';", adocn2, 1, 1
    TextBox5.Value = rs.RecordCount
    rs.Close
    rs.Open "select GDUR from [bilgiler] where GDUR='AÇIĞA ALINDI';", adocn2, 1, 1
    TextBox6.Value = rs.RecordCount
    rs.Close
    rs.Open "select GDUR from [bilgiler] where GDUR='RAPORLU';", adocn2, 1, 1
    TextBox7.Value = rs.RecordCount
    rs.Close
    adocn2.Close
Set rs = Nothing
Set adocn2 = Nothing

End Sub

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim Evren bey. Elinize sağlık. Hakkınızı helal edin.

Geri