• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri tabanında eşleştiği değeri yazmak...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar kolay gelsin.Ekteki örnekte anlayacağınız gibi sayfa 1 de bir liste oluşturmak istiyorum ve bu listenin özel kod kısmını ben yazacağım.Bu özel kodlara karşılık gelen kart kodları veritabanı sekmesinden otomatik olarak gelecek.Umarım açıklayıcı olmuştur.Sanırım düşeyara gibi bir komut vardı bu işlem için.Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sayfa1 sayfasında C3 hücresine;
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS('VERİ TABANI'!A:C;KAÇINCI(Sayfa1!A3;'VERİ TABANI'!C:C;0);1));"";İNDİS('VERİ TABANI'!A:C;KAÇINCI(Sayfa1!A3;'VERİ TABANI'!C:C;0);1))

Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Çok teşekkürler....Beklediğimden iyi olmuş...

Dün evde yaptığımda hiçbir sorun yoktu.Ama bugün şirkette yazdığınız formülde hata var diyor.Anlayamadım neden....

Son düzenleme:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS('VERİ TABANI'!A:C;KAÇINCI(Sayfa1!A3;'VERİ TABANI'!C:C;0);1));"";İNDİS('VERİ TABANI'!A:C;KAÇINCI(Sayfa1!A3;'VERİ TABANI'!C:C;0);1))

özellikle bu harfe işaret ediyor...

Şimdi şirketteki başka bir bilgisayardan denedim.Onda da sıkıntı yok.Benim excelimde bir farklılık olması gerekli....

Merhaba;
Formülü kontrol edin (formülün arasında boş karakter olmamasını sağlayın)
İyi çalışmalar.

Başka bir sorundan kaynaklanıyor.Zira kopyala-yapıştır yapıyorum. Diğer bilgisayarlarda sorun olmazken benim bilgisayarımda sorun oluyor.Yine de teşekkürler...

Geri