• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri süzüp başka sayfadaki şablona rapor aktarma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007
saygıdeğer üstadlarım ekteki dosyamda;

-Rapor Oluştur butonunu tıkladığımda çıkan userformda
Ad Soyada göre
ve tarih aralığına göre DATA sayfasındaki verileri RAPOR sayfasındaki şablona, şablondaki sütunlara uygun şekilde süzülmüş olarak aktarmak istiyorum.
-Adı Soyadı, İl, Vergi Dairesi, Vergi Nosu, Rapor Tarihi aralığı rapor şablonunun başlığında ilgili hücreler yazmasını rica ediyorum.

ben sadece şablonu oluşturabildim, fazlasına aklım ermiyor. kodlama için sizlerin yardımına ihtiyacım var.

şimdiden zahmetlerini esirgemeyen ustalarıma teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yokmu arkadaşlar yardımcı olabilecek.

yeni kayıt oldum. bu forumda çözüm bulabileceğimi söylediler.

acaba yardım biraz geç mi geliyor.

Merhaba;
Doğru söylemişler. (ama biraz sabırla)
Eki inceleyin. (userformu kaldırdım. Bence bu daha seri. En azından bir tıklama daha az)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sn: muygun eline sağlık

istediğim olmuş.

userformdaki amaç üzerine bir kaç çeşit rapor kalıbı daha eklemek idi.

eğer zamanınız olursa bir kaç rapor örneği daha hazırlasam yapabilir misiniz?

yalnız biri biraz karışık. en azından bana öyle geliyor.

teşekkürler.

Son düzenleme:
Sn: muygun eline sağlık

istediğim olmuş.

userformdaki amaç üzerine bir kaç çeşit rapor kalıbı daha eklemek idi.

eğer zamanınız olursa bir kaç rapor örneği daha hazırlasam yapabilir misiniz?

yalnız biri bira karışık. en azından bana öyle geliyor.

teşekkürler.

Syn. yağmuradam;
Böylece sitemize hoşgeldin demiş olduk.
Burda vakit geçirdikçe excel adına kendinizi geliştireceğinize eminim.
Ayrıca siz sorununuzu dile getirin. Ben yada bir başka zamanı uygun olan arkadaş mutlaka sorununuzla ilgilenecektir.
Unutmadan "yapabilir misiniz" noktasında;
Burda öyle arkadaşlarım var ki tabiri caizse excele "kolbastı" oynatırlar.
Umarım anlatabildim.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Syn. yağmuradam;
Böylece sitemize hoşgeldin demiş olduk.
Burda vakit geçirdikçe excel adına kendinizi geliştireceğinize eminim.
Ayrıca siz sorununuzu dile getirin. Ben yada bir başka zamanı uygun olan aarkadaş mutlaka sorununuzla ilgilenecektir.
Unutmadan "yapabilir misiniz" noktasında;
Burda öyle arkadaşlarım var ki tabiri caizse excele "kolbastı" oynatırlar.
Umarım anlatabildim.
İyi çalışmalar.

sn. muygun çok ileri düzeyde arkadaşlarımızın olduğundan şüphem yok.

çünkü forumdaki mesaj hareketlerine baktığımda, tıklanma sayısı, cevaplanma sayısına baktığımda gördüğüm rakamlar gayet net açıklıyor herşeyi.

hoş bulduk. inşallah burada bende kendimi geliştirerek bir süre sonra sizin şu an yaptığınız gibi, yadıma ihtiyacı olan arakadaşlara yardım eder dualarını alırım.

muygun üstadım problemimi ilk siz cevapladığınız için mevzuyu biliyorsunuz.
ilk önce sizden, ayrıca diğer arkadaşlardan ekteki dosyada rapolama konusunda yardım rica ediyorum.

rapor1 yapıldı.(sn. muygun tarafından)

şimdi RAPOR2 ve RAPOR3 teki şablona uygun raporlama için sizlerden destek bekliyorum.

dosyam ektedir.

hepinize iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki deneyin.
Not: DATA sayfasında Çeşitleri yazdığınız F sütununda KARMA verilerinin arkasındaki boş karakterleri kaldırın. (ben ekte gerekli düzeltmeyi yaptım ama asıl verileriniz bu değilse buna dikkat edin)

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

eyvallah sn.muygun

bişey sormak isterim.
RAPOR2 de listelenirken aynı müşterinin aynı tarihte 2 veya 3 çeşitten satışı var ise
her satışı ayrı değil de tek satırda gösteremez mi.bu işlem mümkün değil mi. yoksa çok uzun işlem mi gerektiriyor. yada mümkün değil mi.

sanırım vba da herşey mümkün.

bu arada hakkınızda bir şey öğrendim. bir zamanlar forum da uzman statüsündeymişsiniz.

sn. muygun

göndermiş olduğunuz kodları farklı bir çalışmaya uyguladım.
ekte gönderiyorum. Bir bakabilirmisiniz olmuş mu çalışmala bir anormallik varmı.

göndediğiniz çalışmadan sayfa yapısı ile ilgili çok şey öğrendim. tşk ederim.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

merhaba;
eki deneyin.
Not: Data sayfasında çeşitleri yazdığınız f sütununda karma verilerinin arkasındaki boş karakterleri kaldırın. (ben ekte gerekli düzeltmeyi yaptım ama asıl verileriniz bu değilse buna dikkat edin)

iyi çalışmalar.

ekteki dosya ile ilgilenebilirmisiniz...

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ekte bir liste var. Bu bir labaratuar hasta takip kayıt ve sonuç listesidir. Netice itibariyle çabanız insanlığa hizmet de olacak. Hastalar kayıt ediliyor şimdilik 7000 e yakın var. Bu hastalara istek formu oluşturuluyor. Kendi çabalarımla bu istek formuna bişeyler yaptım ve hasta isimlerini otomatik olarak çağırabiliyorum. Sizden istediğim istekk çağırılan isim üzerinden lösemi sayfasında arama yaptırarak sayfasının en altına hastanın daha önceleri gelişleri var ise eski sonuçlar kısmına en yakın tarihten en uzak tarihe doğru 5-6 adet kaydın süzülüp aktarıması mümkün müdür? Bunların doğru şekilde çağrılması sayesinde eski sonuçlarını görüp daha doğru tahliller yapabileceğiz. Kara düzen biz hastayı aratıp çıktı üzerine elle daha önceki sonuçlarını yazarak yapıyoruz bu işi. İlginize şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Geri