• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Süz ve Topla

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
İyi günler;ekli linkte bulunan örnek dosyada veri sayfasındaki ilgili kısımların dosya sayfasında bulunan
C6 hücresine A.C. yazdığım zaman H6 hücresine 2015 yılında kaç tane A.C. olduğunu toplayacak
C6 hücresine A.C. ;D6 hücresine AÇMA yazdığım zaman H6 hücresine 2015 yılında kaç tane A.C-AÇMA olduğunu toplayacak
C6 hücresine A.C. ;D6 hücresine AÇMA ;E6 hücresine 2015 yazdığım zaman H6 hücresine 2015 yılında kaç tane A.C-AÇMA-2015 olduğunu toplayacak.
C6 hücresine A.C.;D6 hücresine AÇMA;E6 hücresine 2015;F6 hücresine LEHTE yazdığım zaman H6 hücresine 2015 yılında kaç tane A.C-AÇMA-2015-LEHTE olduğunu toplayacak.
C6 hücresine A.C.;D6 hücresine AÇMA;E6 hücresine 2015;F6 hücresine LEHTE ;G6 hücresine DERDEST yazdığım zaman H6 hücresine 2015 yılında kaç tane A.C.-AÇMA-2015-LEHTE-DERDEST olduğunu toplayacak.
Aynı işlemler 2015 yılı öncesine de olacak.Yardımlarınızı bekliyorum.saygılar sunuyorum Not:Ofis versiyonu 2003 tür.

http://www.dosya.tc/server/nufvhk/ORNEK.rar.html

Arkadaşlar rica etsem konuya yardımcı olur musunuz ?

Sayın Muygun çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık makro verileri doğru getiriyor.Fakat ben formülleri aşağıya doğru çoğaltacağım için benim isteğimi karşılamıyor.Benim yapmak istediğim veri sayfasına giriş yaptığım zaman veriler formül ile topla sayfasına gelecek örneğin :topla sayfasında C6 hücresine A.C. var sayarsak H6 hücresine 2015 yılında kaç tane A.C. olduğunu yazacak;eğer C6 A.C ve D6 ya AÇMA yazdığımı var sayarsak yine H6 hücresine 2015 yılında kaç tane A.C. ve AÇMA olduğunu yazacak .Bu şekilde eğer formülü ile veya başka bir çözüm yolu var mıdır ?

Merhaba;
Aşağı doğru çoğaltmaktan amacınız her satır için farklı kriter belirlemek ise eki deneyin.
Ama bu eğerle olabilecek bir çözüm değil. İşlevlerle çözüm inanın makrodan daha karmaşık olacaktır.
İyi çalışmalar.

Link:
http://s3.dosya.tc/server3/r4krlm/ormann-ornek-1.zip.html

Ekli dosyalar

Sayın Muygun çok teşekkür ederim.İkinci formül istediğim şekilde olmuş.Formüle şöyle bir ilave yapılabilir mi ?.Topla sayfasında yılı kısmına isteğimiz yılı girdiğimiz zaman hesaplama yapıyor.Aynı zamanda x girdiğimiz zaman tümünü veriyor.Ayrıca y gidiğimiz zaman ise bu yıldan öncekileri verebilir mi? Yıl 2016 olduğu zaman 2016 yılından öncekileri verebili rmi?

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Link:
http://s3.dosya.tc/server3/l3vnoz/ormann-ornek-2.zip.html
Sayın Muygun çok teşekkür ederim.Sizi bayağı bir uğraştırdım.Kod gayet güzel çalışıyor.Veriler doğru bir şekilde geliyor.Ancak linkteki örnek dosyada örneğin yılını 2014 seçtiğim zaman kodu,konusu,kesinleşme yılı,son durumu kısmını boş bırakıp;sonucu kısmına örneğin DERDEST yazdığım zaman tasnifle dediğim zaman yan tarafta kırmızı boyalı hücrelerin bulunduğu kısım boş ;sonucu sayısı verisi kısmı 1 gösteriyor (1 gösreren yer doğru diğer yerlerin boş gözükmesi gerekiyor).Çünkü 2014 yılında 1 tane DERDEST davası var.Bu şekilde olabilir mi?.Biraz karışık anlattıysam özür diliyorum.

http://s4.dosya.tc/server3/wa38sc/ornek-3.rar.html

Merhaba;
Öncelikle şunu bilmenizde fayda var.
YILI kriterine yıl girerseniz yıla uyan verileri, y girerseniz bu yıl hariç verileri, x girerseniz tüm verileri uygun kriter olarak kabul edecek demektir.
KODU, KONUSU, KESİNLEŞME YILI, SON DURUMU SONUCU başlıklarının altında bir kriter belirlerseniz bu ve önceki kriterlere uyanları, bir kriter belirlemezseniz yani boş bırakırsanız önceki kriterlere uymak şartıyla bu hücre karşılığında ne olursa olsun say demektir.
Tablonuzda her kriter kendisinden önceki kriterlerin uyması şartı ile sayılacaktı (açıklamanız bu şekilde)
Ben buna ilave olarak bir kriteri boş bırakarak "veriye bakmaksızın sayılsın" şeklinde bir anlam getirdim ki bunun kullanışlı olacağına inanıyorum.
Tablo ilk istediğiniz şekliyle zaten çalışıyor (tüm kriterleri belirleyerek tasnifleye basın)
Ama tablonun bu haline KODU KONUSU KESİNLEŞME YILI ne olursa olsun SON DURUMU BİTTİ leri saymak isterseniz KODU KONUSU KESİNLEŞME YILI hücrelerini boş bırakarak istediğiniz yılı yada tüm yılları veya bu yıl hariç tüm yılların BİTTİ lerinin sayısını alabilirsiniz.

1 YIL belirlediğinizde;
a) tablo saymak için KODU verisine bakar
KODU verisi boş ise aranan veriyi bulduğu veriye eşitler ve YILI verisi aynı olan hücreler için KODU sayısı hücresine 1 ekler.
KODU verisi dolu ise YIL ve KODU verisi uyan hücre için KODU sayısı hücresine 1 ekler.
Böylece ilk sayım işlemi tamamlanmış olur.
Bu mantığı diğer hücreler için (her sütunda önceki kriterlere bir kriter mukayesesi daha ekleyerek) yineleyerek işlemi bitirir.

Tablonuza göre yorumlarsak;
YILI 2014 girmişsiniz. (tablonuzda 2014 yılı için 6 veri var)
KODU boş bırakmışsınız. KODU ne olursa olsun saydığı için KODU sayısı için 6 yazdı. (DOĞRU sonuç)
YILI ve KODU kriterlerine KONUSU kriterini ekleyerek sayma yaptığında YILI ve KODU için yaptığı işleme KONUSU ne olursa olsun mantığını ekleyince yine 6 rakamını buluyor. (DOĞRU sonuç)
Bu işlemleri SONUCU kriterine kadar tekrarlıyor.
Önceki 5 kritere ilaveten DERDEST kriterini arıyor ve 1 tane bularak bu sayıyı yazıyor. (DOĞRU sonuç)

Kısaca Bence Tablo doğru çalışıyor.
İyi çalışmalar.

Sayýn Muygun yýl sonunda topla sayfasýndaki verileri istatistik cetveline uyarlamayý düþünüyorum.Son gönderdiðim dosyada doðru kodu kýsmýný boþ býraktým.Yýlý-Kodu-Konusu -sonucu sütunu veri sayfasýnda hep dolu oluyor.Ancak Kesinleþme Yýlý (w ) ve Son durumu (Y) sütünü mahkeme bittiði zaman dolu oluyor.Bu nedenle tasnif ederken bu kýsýmlarý da sayýyor.Bu kýsýmlarda veri olduðu zaman toplamýný almasý gerekiyor.Diðer hallerde bu kýsým toplama dahil edilmemesi gerekiyor.

Son düzenleme:
Sayın Muygun ,Sayın Veyselemre emeğinizi için çok teşekkür ederim.Saygılarımı sunarım.

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Kriter alanına istediğiniz koşulu girip deneyiniz.

Ayrıca 3. sayfada ÖZET TABLO ile pratik bir tablo hazırladım. Belki ilginizi çekebilir.

Eğer kullanmayı düşünürseniz forumda araştırma yaparak nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Kriter alanına istediğiniz koşulu girip deneyiniz.

Ayrıca 3. sayfada ÖZET TABLO ile pratik bir tablo hazırladım. Belki ilginizi çekebilir.

Eğer kullanmayı düşünürseniz forumda araştırma yaparak nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
Korhan bey teşekkur ederim.Dosyayı link olarak ekleyebilir misiniz.İndiremedim

Korhan bey dosyayı açamıyorum.Dosyada virüs algılanıyor

Son düzenleme:
Geri