• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri sorgulama ve toplam alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Arkadaşlar cümleden iyi akşamlar diler hayatınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Ekte örnek bir çalışma dosyam var ,ben biraz çaba sarfettim fakat başaramadım .yardımcı olabilirseniz sevinirim.
iyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba.
-- Benzersiz Plaka listesi için W2 hücresine ( liste boyunca kopyalanmak üzere )
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($H$2:$H$37;KAÇINCI(0;EĞERSAY($W$1:W1;$H$2:$H$37);0)))=DOĞRU;"";İNDİS($H$2:$H$37;KAÇINCI(0;EĞERSAY($W$1:W1;$H$2:$H$37);0)))
([B][COLOR="Blue"]DİZİ formülü olup, formül girişi CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlanmalıdır.[/COLOR][/B])
-- Kaç kez yakıt aldığını bulmak için ( W sütunundaki dolu hücre sayısı kadar kopyalanmak üzere ) X2 hücresine;
Kod:
=EĞER(W2="";"";EĞERSAY($H$2:$H$37;W2))
--Kaç kez POMPACI olduğu için ( W sütunundaki dolu hücre sayısı kadar kopyalanmak üzere )Y2 hücresine
Kod:
=EĞER(W2="";"";TOPLA.ÇARPIM(($H$2:$H$37=W2)*($F$2:$F$37="POMPACI")))
formüllerini kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sayın Ömer bey öncelikle çok teşekkür eder tüm işlerrinizde kolaylıklar dilerim.
Fakat ben verdiğiniz formülleri uyguladım ve hata verdi (Hata olarak ta) #yok işareti verdi.
Siz uygulayıp ekleyebilirmisiniz.
iyi akşamlar dilerim

İlk formüldeki SİYAH renkli ilk satırdaki FORMÜL METNİNİ kopyalayıp hücre seçiliyken FORMÜL ÇUBUĞUNA yapıştırdıktan sonra ENTER ile DEĞİL CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak işlemi tamamlayın, sonra aşağı doğru kopyalayın. Dizi formülü olduğğunu söylemiştim.

Sayın Ömer bey kusura bakmayın uygulayamadım özür dilerim, acaba siz ekli dosya üzerinde uygulama yapabilirmisiniz.
iyi akşamlar.

Peki dosya ekte, iyi günler dilerim.

Önceki cevabımdaki ilk formülde sorun varmış o cevabı da güncelledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Ömer bey kusura bakmayın sonunda çözdük ,çok sağolun elinize ve emeğinize sağlık,
İYİ AKŞAMLAR.

Ayrıca benzersiz ve tekrarsız listeleme için DİZİ formülü yerine kod kullanmak isterseniz aşağıdaki gibi bir kod kullanılabilir.
-- Veri yığınının bulunduğu alan H1:H37,
-- BENZERSİZ listenin aktarılacağı sütun AA sütunu ise;
Kod:
Sub BENZERSİZ()
Range("[B][COLOR="Blue"]H1:H37[/COLOR][/B]").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("[COLOR="red"][B]AA[/B][/COLOR]1"), Unique:=True: Range("A1:AA1").AutoFilter
End Sub
İhtiyaç görüldüğüne göre mesele yok. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Sayın Ömer bey ;iyi akşamlar dilerim.
Sizi tekrar rahatsız ediyorum.Buradaki problemim şu, x ve y formüllerinde sorun yok fakat örnekte de görüleceği üzere , (w) Formülünde şöyle bir hata alıyorum sebebi de şu, F VE H Sutunlarındaki veri sayısı ortalama 85.000 adet ,burada sizin verdiğiniz formüldeki 37 rakamlarını değiştirdiğimde hata veriyor.
Birde veri çoğaldıkça çok kasma yapıyor.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Örnek dosyayı eke koyuyorum.
iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Veri yığınının büyük olacağını tahmin ettiğim için son cevabımda kod önermiştim.
Belgenizi asıl yoran benzersiz plaka listesini oluşturan DİZİ formülü.
Bu nedenle onun yerine bir örceki cevabımdaki kod'u kullanmanızı öneririm.

Sayın ömer bey benzersiz plaka listesinin oluşacağı liste (w) sutunu olacak ve kodu nasıl yapıştıracağız.
Yardım cı olabilirmisiniz, sizce mahzuru yoksa ,
Kusura bakmayın sizinde vaktinizi alıyorum fakat sizin gönderdiğiniz kodu ekledim yapamadım.
iyi akşamlar.

Sayın ömer bey iyi akşamlar dilerim yukarıdaki konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz çok memnun kalırım

Merhaba.
Belgeniz açıkken alt tarafta sayfa adına fareyle sağ tıklayıp "Kod Görüntüle"yi seçin, açılan pencerede sağ taraftaki boş alana aşağıdaki kodu yapıştırın ve açılan pencereyi kapatın.
Sayfada uygun bir alana sir şekil, düğme ekleyin ve o düğmeye fareyle sağ tıklayıp "Makro Ata"yı seçin, açılan listeden BEHZERSİZ'i fareyle seçip onaylayarak işlemi tamamlayın.
Artık her ihtiyaç duyduğunuzda bu düğmeye tıkladığınızda W sütununda plakaların benzersiz ve boşluksz bir listesini elde etmiş olursunuz.
Kod:
Sub BENZERSİZ()
Range("W:W").ClearContents
Range("H:H").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("W1"), Unique:=True
Range("1:1").AutoFilter
MsgBox "BİTTİ"
End Sub

Sayın Ömer bey öncelikle çok teşekkür ederim;
Gerçekten işimi kolaytırmam konusunda yardımcı oldunuz,Allah (CC) Sizin tüm işlerinizde kolaylıklar versin.
Sizden bir istirhamım daha olacak eğer vaktiniz var ise ve yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Şöyleki ekli dosya içerisinde örneklerle gerekli açıklamaları yaptım.
iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Sayın Ömer bey öncelikle iyi günler dilerim.
Elinize ve emeğinize sağlık çok güzel olmuş.
Sizinde tüm işlerinizde kolaylıklar ve hayatınızda mutluluklar dilerim.
Sizin vaktinizi ve zamanınızı harcadığınız için Hakkını helal ediniz
Allaha Emanet olunuz,

Sayın Ömer bey öncelikle iyi günler dilerim.
Elinize ve emeğinize sağlık çok güzel olmuş.
Sizinde tüm işlerinizde kolaylıklar ve hayatınızda mutluluklar dilerim.
Sizin vaktinizi ve zamanınızı harcadığınız için Hakkını helal ediniz
Allaha Emanet olunuz,
Sağ olunuz, iyi günler dilerim.

selamlar arkadaşlar. benim sorum şu : çok uzun bir listem var ve bu listeden istatistik alıyorum. veriler sürekli değiştiğinden istatistik almakta zorluk çekiyorum doğal olarak. listemde tarihler ve bekleyen sutunu var. ben bu tarihlere göre hangi yılda ve hangi yda bekleyen varsa. farklı bir sayfada saymasını istiyorum. ve toplam bekleyen sayısını. "L" sutununda tarihler var. "F" sutununda "bekleyen" veya "devir" "red" gibi ifadeler var. ben "L" sutunundaki tarihlere göre yıl yıl ay ay saymasını istiyorum. örnek 2015/8. ay bekleyen 15 adet. 2015/7. ay 8 adet gibi.

Sayın üstadlar; cümleden iyi akşamlar diler hayatınızda kolaylıklar dilerim;
Daha önce Ömer baran bey bir çalışma yapmıştı. eline ve emeğine sağlık;
Fakat bazı veriler eklemem gerekli oldu ve aynı sayfada örnekte belirtildiği şekilde olursa sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Aşağıdaki kod'u sayfanın kod bölümüne (BENZERSİZ adlı makronun altına) yapıştırın.
W sütununda aktif hücredeki PLAKA'ya ait istediğiniz veriler AA ve devamındaki sütunlara aktarılacaktır.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
sonw = [W65536].End(3).Row
sona = [A65536].End(3).Row

If Intersect(Target, Range("W2:W" & sonw)) Is Nothing Then Exit Sub

If ActiveCell.Column <> 23 Then Exit Sub
    Range("AA2:AG" & sona).ClearContents

For a = 2 To [A65536].End(3).Row
    If Cells(a, 8) <> ActiveCell Then GoTo 10
sonaa = [AA65536].End(3).Row + 1
    Cells(sonaa, 27) = Cells(a, 1)
    Cells(sonaa, 28) = Cells(a, 4)
    Cells(sonaa, 29) = Cells(a, 6)
    Cells(sonaa, 30) = Cells(a, 8)