• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri sonuclarinin toplaminin baska sayfaya aktarilmasi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
Ustalarimin yardimina bir kez daha iytiyacim var.Formül uzadikca icinden cikamadim. Baska sayfalardaki ayni malzemeye ait veri sonuclarinin toplamini Topla.Carpim la istenilen bir sayfaya nasil aktarabilirim.Baska bir cözüm yolu da olabilir.Tesekkürler yardimlariniz icin.

Sn dennisf06
F sütununda oluşturduğum formülün şu haliyle hatalı olduğunun farkındayım ama siz hangi sayfada hangi sütunda ne aradığınızı bildiğiniz için eminim hatayı düzelteceksiniz. Ama mantık bu.
G sütunundaki #DEGER hatasını istediğiniz gibi düzelttim.
Selamlar,

Ziya hocam tesekkür ederim.Ben sizin önerdiginiz veya bir önceki formülü 22 kalem mal icin uygulayabilirmiyim. Formül bu kadar cok degiskeni kabul eder mi ?Ekmek pide ve el isleri sayfalarindaki mallardan bir kaci icin örnek yapabilirmisiniz. Veya daha basit bir yol varmi kodlarla.

Sn dennisf06
22 kaleme de uygularsınız, 222 kaleme de. Sizin verilerinizde sıkıntı var. Şöyle, TOPLA.ÇARPIM(--(Ekmek!$B$5:$B$35=Fatura!B11);--(Ekmek!$C$5:$C$35+(Pide!$C$5:$C$35+'El Isleri'!$C$5:$C$35)) şeklinde yazdığınız formülde temel bir hata var ve düzeltilmesi için verilerinizde değişiklik yapmak gerekir.
Önce hata : Ekmek, Pide ve El işleri sayfalarınızda Tuz,Şeker,Yağ v.b. satırlar da olması gerekir. O zaman EĞER'lere gerek kalmadan çok rahat istediğiniz yapılabilir. Verilerinizin bu haliyle benim yardımcı olmam mümkün değil. Bakarsınız benim de bilemediğim birşey vardır ve uzman arkadaşlar işinize el atar.
Selamlar,

Tesekkürler Ziya ustam.Veri girislerinin hepsini bir sayfaya toplayip tekrar deneyecegim.

Geri