• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Sıralamasını tablo üzerinde nasıl yapılır?

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Buna Benzer Bir tablom var. Tablomun Düzeni hiç bozulmasın istiyorum. Fakat F Sütununa E Sütünündaki Puanların En yüksek ten en düşük Puana göre sırasını yazmasınıistiyorum. Şayet Aynı Puan var KPSS(D Sütunu) puanı yüksek olanı öncelikli yazsın. Bu Şekilde Bir Sıralama yazılmasını sağlamamız mümkünmü? (F2);(F12) Arasında yazılması gerekiyor sonuç sıralaması.

F Sütununa nasıl bir formul yazılabilir.

kB25R9.jpg

DOSYA: http://s4.dosya.tc/server/glpjom/Fahri_Excell_Web_Tr.rar.html

Son düzenleme:
Merhaba.

Elbette cevap yazılabilir ancak ilave soru gelmesi kaçınılmaz görünüyor.

Sorunuzu, cevabımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamaları okuyarak hazırlayacağınız bir örnek belge ile desteklerseniz, daha hızlı sonuca ulaşacağınızı düşünüyorum.
.

Merhaba.

6 numaradaki kişinin KPSS puanı (D sütunu) 60'ın altında ama aynı kişinin ALDIĞI PUAN (E sütunu) 100 olursa ne olacak acaba?

Merhaba.

6 numaradaki kişinin KPSS puanı (D sütunu) 60'ın altında ama aynı kişinin ALDIĞI PUAN (E sütunu) 100 olursa ne olacak acaba?

Güzel Bir Soru Asıl şablonum 60 Üstündekileri Sıralamak son sayıdan sonrada 60 altındakileri 100 den aşağıya doğru puan alanları aynı şekilde sıraya dahil etmekti.

Kendim geliştirebilirim düşündüm fakat sorduğunuz çok iyi oldu herhalde içinden çıkamam.

Estağfurullah Sayın sakman.

Eklediğiniz belge güzel olmuş.

Sorun konuyu açan üyenin isteğini tam olarak ifade etmemesi aslında.
KPSS notunun (60+ olanlar için elbette); ALDIĞI PUANların eşitliğini bozmak dışında etkisi nedir belli değil?

Gönderdiğiniz belgede asıl sıralama kriteri olarak KPSS kullanılıyor
(eşitliği bozan kriter olarak da önce ALDIĞI PUAN, sonra listedeki sırası).

Belki de istenilen, KPSS 60+ olanların ALDIĞI PUANa göre sıralanması, KPSS'nin eşitliği bozan kriter olarak kullanılmasıdır. Konuyu açan üyenin bu durumu netleştirmesi gerekir bence.
.

Estağfurullah Sayın sakman.

Eklediğiniz belge güzel olmuş.

Sorun konuyu açan üyenin isteğini tam olarak ifade etmemesi aslında.
KPSS notunun (60+ olanlar için elbette); ALDIĞI PUANların eşitliğini bozmak dışında etkisi nedir belli değil?

Gönderdiğiniz belgede asıl sıralama kriteri olarak KPSS kullanılıyor
(eşitliği bozan kriter olarak da önce ALDIĞI PUAN, sonra listedeki sırası).

Belki de istenilen, KPSS 60+ olanların ALDIĞI PUANa göre sıralanması, KPSS'nin eşitliği bozan kriter olarak kullanılmasıdır. Konuyu açan üyenin bu durumu netleştirmesi gerekir bence.
.

Bir Sınav Yapmam gerekiyor. Sınav da Geçici görevler vereceğim. Görevleri İlk önce KPSS Puanı 60 dan yukarı olup yapacağım sınavdan en yüksek puandan aşağı doğru vereceğim. KPSS Puanı 60 yukarısı başvurular biterse 60 Puan dan aşağı olanların sınavda en yuksek alanlarını yukarıdan aşağı görevlendireceğim. Yapmak istediğim bu şekilde. Puanına göre AB Sütununa Kaçıncı olduğu yazması gerekiyor.

GzQbv6.jpg

Son düzenleme:
F Sütununa nasıl bir formul yazılabilir.

kB25R9.jpg

Merhabalar,
Sayın Sakman26'nın dosyasını inceleyemedim.
İstediğiniz bunun gibi bir şey mi ? (KPSS 60 puan dikkate alınmadı) Böyle bir şey ise üzerinden gidebilirsek gidelim.
F2 için;
Kod:
=KAÇINCI(E2+D2/100;BÜYÜK(E$2:E$12+D$2:D$12/100;SATIR(D$2:D$12)-1);)
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Saygılar,
Kafe

Not: Formül Sn. Sakman26'nın önerisi ile aynı olabilir.

Son düzenleme:
Şart eklemek önemli

Hocalarım öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.

Bzace hocamın yaptığı işimi daha da kolaylaştırır. KPSS 60 şartı ve aynı puanda olanların kpss si yüksek olan ı öncelikli yapmam gerekiyor. Biraz üzerinde çalışayım yapamazsam değerli bilgilerinizden faydalanmayı arzu ederim.

Saygılarımla....

Geri