• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Sıralamada Makro Hatası Yardımı

Excel Vers. ve Dili
2010
Ustalarım Üstadlarım Merhaba,

Elimde bir tablo var. Bu tabloda istediğim sütunun büyükten küçüğe doğru sıralamasını yapmak için makro kaydettim. Ancak makroyu çalıştırdığımda tablo tüm halde sıralanmıyor, birkaç sütun sıralanıyor. Ekte örnek bir dosya bulunmaktadır. Örnek dosyada 'Konu No' ve 'Konu Açıklaması' sütunları değişmemektedir. Orjinal tablo ve makrolu tablo ilgili dosyanın sayfalarında mevcuttur.

Yardımlarınızı rica ederim.

Saygılar Sevgiler

Ekli dosyalar

Ustalarım Üstadlarım Merhaba,

Elimde bir tablo var. Bu tabloda istediğim sütunun büyükten küçüğe doğru sıralamasını yapmak için makro kaydettim. Ancak makroyu çalıştırdığımda tablo tüm halde sıralanmıyor, birkaç sütun sıralanıyor. Ekte örnek bir dosya bulunmaktadır. Örnek dosyada 'Konu No' ve 'Konu Açıklaması' sütunları değişmemektedir. Orjinal tablo ve makrolu tablo ilgili dosyanın sayfalarında mevcuttur.

Yardımlarınızı rica ederim.

Saygılar Sevgiler

Merhaba
Ekli dosyada
Bölüm1 ' e göre sıralama yapıyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın "numan şamil",

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Peki bu durumu nasıl değiştirebilirim? Tablonun bütününün ele alınıp istediğim sütuna göre sıralama yapmasını istiyorum.

Teşekkür ederim.

Merhaba
İyi çalışmalar

Modul1 içindeki formülde

C3 C SUTUNUNA GÖRE SIRALAMA YAPIYOR
D3 D SUTUNUNA GÖRE SIRALAMA YAPIYOR
E3 E SUTUNUNA GÖRE SIRALAMA YAPIYOR
F3 F SUTUNUNA GÖRE SIRALAMA YAPIYOR

Sayın "asr35",

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bu makro 'Göreli Başvuruları Kullan' ile yapılabilir mi? Yoksa herbir sütun için ayrı ayrı makro mu yazmak gerekiyor?

Teşekkür ederim.

Sayın "asr35",

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bu makro 'Göreli Başvuruları Kullan' ile yapılabilir mi? Yoksa herbir sütun için ayrı ayrı makro mu yazmak gerekiyor?

Teşekkür ederim.

Merhaba
ekli dosyada sıralama butonuna basıp açılan InputBoxa hangi sutuna göre sıralama yapacaksanız o sutunun ilk veri olan hücreyi yazınız
örn: e3 yazıp deneyiniz

Ekli dosyalar

Sayın "numan şamil";

Gerçekten güzel çalışma olmuş, teşekkür ederim.

Bu arada ilgili dosyanın makrosu; 'C2 hücresi seçiliyse C sütununa göre sırala, D2 hücresi seçiliyse D sütununa göre sırala,...' şeklinde de yazılabilir mi?

Saygılar

Sayın "numan şamil",

Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim, sağolun varolun, çok yardımcı oldunuz.

Son olarak şunu sormak istiyorum (olur diye tahmin ettiğim için sormamıştım, ama olmadı);
Ekteki dosyada sayfadaki tablonun hücrelerini kilitlediğimde sıralama yapamıyorum, bunu yapabilmek mümkün müdür (veya tablodaki hücrelerde bulunan formülleri gizlemek)?

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın "numan şamil",

Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim, sağolun varolun, çok yardımcı oldunuz.

Son olarak şunu sormak istiyorum (olur diye tahmin ettiğim için sormamıştım, ama olmadı);
Ekteki dosyada sayfadaki tablonun hücrelerini kilitlediğimde sıralama yapamıyorum, bunu yapabilmek mümkün müdür (veya tablodaki hücrelerde bulunan formülleri gizlemek)?

Teşekkür ederim.

ekli dosyayı incelermisiniz
sıralama için seçiminizi
KONU NO. KONU AÇIKLAMASI BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 BÖLÜM 3 BÖLÜM 4
başlıkları kullanınız
Ayrıca
şifre değişikliği için kodlarda
ActiveSheet.Unprotect Password:="1"
ActiveSheet.Protect Password:="1"
kırmızı yerleri değiştirerek yapabilirsiniz

Ekli dosyalar

Sayın "numan şamil",

Size ne kadar teşekkür etsem azdır, sağolun varolun, benim için çok önemli bir problemi çözdünüz.

Çok olduğumun farkındayım, bu kadarı da benim için yeterli ama son olarak şunu sormak istiyorum (sıraladığım tablo biraz uzun); sıralama yaptığımda, sadece sıraladığım bölgenin (ör: C3:C10) renkli, diğer tüm hücreler renksiz olabilir mi? ekte örnek bir dosya vardır.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Sayın "numan şamil",

Size ne kadar teşekkür etsem azdır, sağolun varolun, benim için çok önemli bir problemi çözdünüz.

Çok olduğumun farkındayım, bu kadarı da benim için yeterli ama son olarak şunu sormak istiyorum (sıraladığım tablo biraz uzun); sıralama yaptığımda, sadece sıraladığım bölgenin (ör: C3:C10) renkli, diğer tüm hücreler renksiz olabilir mi? ekte örnek bir dosya vardır.

Saygılarımla

Merhaba
Anladığım kadarıyla sıralanacak alan ve boyanacak alan değişken
Ekli dosyayı incelermisiniz
önce başlıklardan sıralamayı baz alınacak sutun seçiniz
İlk InputBoxa sıralanacak alan
ikinci InputBoxa boyanacak alanı girip denermisiniz
Ayrıca direk boyalı alanı silmek isterseniz diye ayrı bir düğme eklendi

Ekli dosyalar

Sayın "numan şamil";

Sıralanacak alan ve boyanacak alan aynı alanlar. Sıralama yaptığım alanın neresi olduğunun belli olması için boyama yapmak istiyorum.

Yaptığınız çalışma gerçekten çok güzel. '#11' numaralı cevapta vermiş olduğunuz ek dosyaya sadece sıralama sonrası sıralanan alanın farklı bir renge boyanması, farklı bir alan sıralanırken de sadece o sıralanan alanın farklı renge boyanması mümkün müdür acaba?

Saygılar Sevgiler

Geri