• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri sayfasından formulle sorgulama ile listeleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mguden34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2010türkçe
selam üstadlar
saygıdeğer üstadlarda yardım rica ediyorum sorunum özetle

b2 hücresine firma girildiğinde veri sayfasından b2 hücresi girdiğim firmanın ürün kodları ve ürün adlarını listelenmesini istiyorum
düşey ara ile yapamadım aynı kod ve aynı ürün listesi geliyor b2 hücresine girdiğim firmanın diğer ürünlerinde gelmesini istiyorum

indix vekaçıncı gibi veya düşeyara formulle olmasını istiyorum
exel dosyasını ekledim.

üstadlara şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

bu aynı sorunla bende karşı karşıyayım bir sonuç veren olacak mı acaba;?

İşte bu şekilde yapmalısınız.

=EĞER(SATIR(B3)<(SAYIYAÇEVİR(EĞERSAY(veri!B:B;$B$2))+3);DOLAYLI("veri!D" & KAÇINCI($B$2;veri!B:B;0)+SATIR(B3)-3);"")

Bu renk ile işaretli fonksiyon firmanın adının kaç kere tekrarlandığını (kaç ürün olduğunu) tespit ediyor.
Bu renk ile işaretli fonksiyon firmanın veri sayfasında kaçıncı satırdan başladığını tespit ediyor.

Önemli not: aynı firmaya ait ürünlerin alt alta sıralı olduğu hallerde iş görür bu formül.
Örnek:
a firması 1. ürün
a firması 2. ürün
a firması 3. ürün
a firması 4. ürün
b firması 1. ürün
b firması 2. ürün
b firması 3. ürün
b firması 4. ürün

Ekli dosyalar

Ekli dosyanızı inceleyiniz

B1 hücresine aranan kriteri yazıp sonuna yıldız işareti koyarak enterladığınızda b sutununda o kiriterin bulunduğu satırlar listelenecektir.

Ekli dosyalar

biraz daha zorlaştırsak

arkadaşlar güzel sonuçlar olmuş ama bunu bir kaç seçenekli yapsak ek teki gibi birden fazla seçenek koysak çözülür mü iş yani tek şey aramasak listeden bir kaç veri tutanları getirse olur mu ek teki listeye göre alınabilinir mi

Ekli dosyalar

• 1..xlsx
    1..xlsx
    76.5 KB · Görüntüleme: 22
Sn. esad45, örneğinizi biraz daha açıklayıcı verebilirmisiniz, aynı hücre içinde birden fazla krterin mi sorgulanmasını istiyorsunuz, yoksa daha farklı birşey mi istiyorsunuz.

sayın hocalarım sayın üstadlar hepinize teşekkür ederim.beyninize zihninize sağlık

istediğim gibi oldu muygun üstadın formulu uygun geldi.macro kodları ile çözüm tecrübesizim biraz inceledim iyi işime yarar tahsinanarat,fireman64 üstadlara teşekkür ederim.entropy_tr üstadın formulu hata verdi istediğim firmanın ürünleri haricinde diğer firmanın ürünleride listelendi sorunuma katkıda bulunduğu için teşekkür ederim kendisine

iyi çalışmalar

Geri