• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VERİ SABİTLEME

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkce 64bit
Merhabalar
Öncelikle şimdiden yardımcı olmaya çalışan kişilere teşekkürler.

Ekteki tabloda yapmak istediğim iki şey var ve açıkcası denememe rağmen beceremedim.

1- İşlemler Sayfasında 7. satırdan sonra C stununda bir değişiklik yaptığımda karşılık gelen B stünuna tarih atmasını istiyorum ve bu tarih C stünunda değişiklik yapımadığı sürece sabit kalsın.
Örn: C8 hücresinde "ALIŞ" seçtim buna karşılık B8 hücresine "23.03.2020 16:01" tarihi geldi. ben C8 hücresine dokunmadığım sürece bu tarih hiç bir zaman değişmesin.
Aynı şekilde C9, C10 ..... devam edecek.

2- "İşlemler" Sayfasındaki düğmeye bastığımda o an elde olan tutarları "Sonuçlar" sayfasındaki bugünün karşısına atıp sabitlemesi. Yani yarın olduğunda bugüne veya öncesindeki hiç bir bilgiyi değiştirmemesi. Sabitleyeceği bilgileri "Kar-Zarar" Sayfasındaki birimler karşısından alabilir. Çünkü o sayfaya zaten formül ile anlık durumları getireceğim. "Sonuçlar" Sayfasında bilgileri de yine "Kar-Zarar" sayfasına koyacağım Son 15 gün - Son 30 gün Ve aylık grafiklerinde kullanmayı düşünüyorum.

İnşaAllah anlatabilmişimdir. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Konu hk yardımcı olabilecek veya fikir verebilecek olan var mıdır ?

Konuyu çözebildim ben
Yardımcı olamaya niyet edenler yine de sağolun.
Lazım olan olursa;
Yanlız biraz kasıyor sanki. sebebini bulan veya kasmayı düzelten olursa o da alta cevap yazabilir mi lütfen.

Kod şu anlama geliyor.
Sayfa 1 de D stununda bir değşiklik yaptıgın zaman , Değişiklik yaptığın satırdaki C hücresindeki veriyi düşeyara ile Sayfa 2 deki A2:B10 tablosunda buluyor ve E stununda karşılık gelen hücreye tarih formatında getiriyor. Eğer aynı satırdaki D hücresinde değişiklik yapmaz iseniz karşılık gelen E stunundaki hücre hiç bir şekilde değişmez.
* C stunu boş ise formül hata verir.
** Mavi olan yer düşey ara formulu. bu formülü silip kalın yazan düşey ara yerine belirttiğiniz bilgiyi getirtebilirsiniz.
***Kırmızı olan yazıyı kaldırırsanız formatı hücrede ayarlayabilirisiniz. Sabit bir format olmaz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

''D9:D1000 aralığında D stununda değişiklik yapıldığında E sutunun karşılık gelen hücresine sabitleme

If Intersect(Target, [D9:D1000]) Is Nothing Then Exit Sub
Satir = Target.Row

Dim aranan, tablo, duseyara As Variant
aranan = Worksheets("Sayfa 1").Range("C" & Satir).Value    'Düşeyarada aranan değer
tablo = Worksheets("Sayfa 2").Range("A2:B10")                  'Düşeyarada aranacak tablo

duseyara = Application.WorksheetFunction.VLookup(aranan, tablo, 2, 0)   'Düşeyara formülü

Range("E" & Satir).Value = ""
Range("E" & Satir).Value = duseyara         'Değer düşeyara sonucu olsun
Range("E" & Satir).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"      'Değer bu formatta olsun

End Sub

Geri