• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Kopyalarken Bir Karakteri Dışarda Bırakma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007 Türkçe
Kullandığım sistemdeki telefon noları parantezli ve tireli olarak yer alıyor. Sistemden Noları excel e kopyalayıp yapıştırdığımda excel de sadece sayıların yer almasını istiyorum. Çünkü daha sonra başka bir sistemde parantez ve tire olmadan sms atıyorum o numaralara. Örneğin sistemdeki hali bu (537) 123-4567. Benim istediğimse 5371234567.

Ctrl + H yaparak eski değeri parantez olarak yeni değeri de boş bırakarak bu soruna kendimce çözüm buldum ama daha kolay bir yolu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

sizin elle yaptığınızı makro ile yaptırmak olabilir.

Bunun için elle yaparken makro kaydet ile kodları alın ve onu istediğiniz zaman kullanırsınız.
Ben sizin yerinize böyle bir kod ürettim. Sütun A için çalışır.

Kod:
Sub Makro1()

With Columns("A:A")
        .Replace What:="(", Replacement:=""
        .Replace What:=")", Replacement:=""
        .Replace What:="-", Replacement:=""
        .Replace What:=" ", Replacement:=""
    End With

End Sub

Makro falan olmadan da yapabilirsiniz.
Siz excele bu şekilde kopyalayın. Daha sonrada tüm sutunu seçin ve
Bul ve değiştire tıklayarak 3 tıkla istediğiniz şekle getirin.
1- Değiştirden aranan değere ( yazın yeni değere bişey yazmayın ( tamamı gidecektir.
2- Değiştirden aranan değere ) yazın yeni değere bişey yazmayın ) tamamı gidecektir.
3- Değiştirden aranan değere - yazın yeni değere bişey yazmayın - tamamı gidecektir.

Pratik olarak aklıma gelen bu.

Ctrl + H yaparak eski değeri parantez olarak yeni değeri de boş bırakarak bu soruna kendimce çözüm buldum ama daha kolay bir yolu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşımızın açıklaması.

Necdet Yeşertener aslında Makro diye bişeyden haberim yoktu daha önce :) Bunun için çok teşekkür ederim. Bir çok farklı konuda kullanabilirim bunu.

4 karakteri ayrı ayrı kaldırıp Macro 1 diye kaydettim ve tamamen işimi gördü. Fakat manuel olarak kendim yaptım. Sizin hazırladığınız kodları nasıl kullanacağımı bulamadım. Hazırladığınız kodları değerlendirip öğrenmek isterim. Tam olarak nereye yapıştırıcam kodları?

Merhaba,

Forumda bol miktarda açıklamalar var bu konuda.
Biraz araştırma yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Ayrıca diğer arkadaşlara da teşekkür ederim ilgilerinden dolayı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri