• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Kaydırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 TÜRKÇE
Arkadaşlar Merhaba; ben istenilen isim karşısındaki alanı yukarıya kaydırmak istiyorum ilgili dosya ektedir.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba umarım yanlış anlamadım.
Sanırım, eeçtiğiniz isme ait tabloya hemen ulaşmak istiyorsunuz.
Bunun için satır gizleme/gösterme anlamlı olur diye düşündüm.

Aşağıdaki kod'u sayfanın kod bölümüne yapıştırıp A2'deki değeri değiştirin.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B][COLOR="blue"]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)[/COLOR][/B]
If Intersect(Target, [A2]) Is Nothing Then Exit Sub
Rows.Hidden = False: If Target = "" Then Exit Sub
üstson = WorksheetFunction.Match(Target, Range("A3:A" & [A65536].End(3).Row), 0) + 1
altilk = üstson + 30: altson = [A65536].End(3).Row + 28
    Rows(3 & ":" & üstson).EntireRow.Hidden = True
    Rows(altilk & ":" & altson).EntireRow.Hidden = True
[B][COLOR="blue"]End Sub[/COLOR][/B][/FONT]

Ömer Bey teşekkür ederim.Bir sorum daha var oda şu:Veri doğrulama listesinde A sütünundaki isimler alt alta olmadığı için ayrı durumda bunlar alt alta nasıl getirilebilinir.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba.

Veri doğrulama kaynak listesi için bir yardımcı sütun kullanmalısınız (Ben T sütunu diye düşündüm).
(kırmızı 1000 sayısını gerçek belgenizin A sütunundaki son dolu satır numarasına göre düzeltin)

-- T1 hücresine (boş sonuç elde edinceye kadar aşağı doğru kopyalayın);
Kod:
=EĞER(KAYDIR($A$1;12+(SATIRSAY($A$1:A1)-1)*32;0)=0;"";KAYDIR($A$1;12+(SATIRSAY($A$1:A1)-1)*32;0))
Not: formüldeki 12 sayısı ilk veriden önce atlanacak satır sayısı, 32 ise iki dolu hücre arasındaki boş satır sayısı.

-- A2 hücresini seçin ve veri doğrulama -> liste -> formül kısmına;
Kod:
=DOLAYLI("T1:T"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A$1:$A$[B][COLOR="Red"]1000[/COLOR][/B])-1)

Son düzenleme:
Ömer Bey Merhaba;vermiş olduğunuz kodları ilk mesajda güncellemiş olduğum dosyaya adapte etmeye çalıştım fakat sanırım satır sayılarından dolayı çalışmıyor ilgilenirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Geri