- Excel Vers. ve Dili
- 2016 Türkçe
Herkese merhaba,
Veri girişi sayfasında stok bilgilerim bulunuyor. Buradan Hareketlere İşle butonuna bastığımda Stok Hareketleri sayfasındaki son dolu satıra bunu aşağıdaki kod yardımı ile yazıyor fakat şöyle bir problem var. Stok hareketleri sayfasında örneğin 500 satır var ve ben bir filtreleme yaptığımda görünen satır sayısı 350'ye düşüyor. Bu halde bırakıp Hareketlere İşle butonuna basınca 351. satırdan itibaren yazıyor. Tabii ki orada aslında önceden girilmiş veriler var. Onun üstüne yazıyor. Bunu şimdi farkettim ve son derece moralim bozuldu çünkü eski sistemi yeni sisteme aktarırken bir sürü veri girmiştim. Şimdi hepsini baştan yapmam gerekecek.
Bahsettiğim problemi çözmenin bir yolu var mıdır?
Veri girişi sayfasında stok bilgilerim bulunuyor. Buradan Hareketlere İşle butonuna bastığımda Stok Hareketleri sayfasındaki son dolu satıra bunu aşağıdaki kod yardımı ile yazıyor fakat şöyle bir problem var. Stok hareketleri sayfasında örneğin 500 satır var ve ben bir filtreleme yaptığımda görünen satır sayısı 350'ye düşüyor. Bu halde bırakıp Hareketlere İşle butonuna basınca 351. satırdan itibaren yazıyor. Tabii ki orada aslında önceden girilmiş veriler var. Onun üstüne yazıyor. Bunu şimdi farkettim ve son derece moralim bozuldu çünkü eski sistemi yeni sisteme aktarırken bir sürü veri girmiştim. Şimdi hepsini baştan yapmam gerekecek.
Bahsettiğim problemi çözmenin bir yolu var mıdır?
Kod:
Sub deneme()
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet
Dim bul As Range, satir As Long
Set s1 = Sheets("Veri Girişi")
Set s2 = Sheets("Stok Hareketleri")
Application.ScreenUpdating = False
For Each bul In s1.Range("P2:P" & s1.Range("P65536").End(3).Row)
If bul.Value <> "" Then
satir = satir + 1
bul.EntireRow.Copy
s2.Select
sat = Sheets("Stok Hareketleri").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
Sheets("Stok Hareketleri").Range("A" & sat).PasteSpecial xlPasteValues
End If
Next bul
[a1].Select
Application.CutCopyMode = False
Application.ScreenUpdating = True
End Sub