Hocam ,
Çok teşekkürler.. Allah (CC) ne muradınız varsa versin.
Saygılar...
Allah (CC) cümlemizin hayırlı muradlarını kabul etsin
saygılar.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Hocam ,
Çok teşekkürler.. Allah (CC) ne muradınız varsa versin.
Saygılar...
Hocam sizin kodları aynen kopyalayıp farklı bir amaç için bir userform yapmaya çalıştım fakat arama yaptıktan sonra istediğim kişinin bilgilerini alamıyorum hep lfarklı kişilerin bilgileri geliyor. ayrıca kayıt üzerinde düzeltmede yapamıyorum sürekli aynı kayıt üzerinde değişiklik yapıyor . dosya ekte bakarsanız sevinirim.
For L = 1 To 9
If Controls("TextBox" & L).Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN " & Sheets("YABANCI").Cells(1, L).Value & " GİRİNİZ.", , "EXCEL.WEB.TR"
Exit Sub
End If
Next
[COLOR="Red"]son = Sheets("YABANCI").Range("a65536").End(xlUp).Row + 1[/COLOR]
For T = 1 To 9
Sheets("YABANCI").Cells(son, T).Value = Controls("TextBox" & T).Text
Next
hocam onlar doluydu ben boşaltıp yolladım size
yani doluyken denedim zaten . listede bir problem yok listeleme yapıyor . adı soyadından arama yaptığımzda sorun yaşıyoruz. düzelt dediğimiz zamanda isim kime ait olursa olsun 4. satırdaki kişi üzerinde değişiklik yapıyor.
For L = 1 To 9
If Controls("TextBox" & L).Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN " & Sheets("YABANCI").Cells(1, L).Value & " GİRİNİZ.", , "EXCEL.WEB.TR"
Exit Sub
End If
Next
[COLOR="Red"]Set ARA = Sheets("YABANCI").Range("C:C").Find(TextBox3)[/COLOR]
If Not ARA Is Nothing Then
For T = 1 To 9
Sheets("YABANCI").Cells(ARA.Row, T).Value = Controls("TextBox" & T).Text
Next
Else
MsgBox "FİLİMİN ORJİNAL İSMİ " & TextBox3.Text & " VERİ TABANINDA BULUNAMADI.", , "EXCEL.WEB"
End If
Set ARA = Sheets("YABANCI").Range("a:a").Find(TextBox1)
hocam herkesin t.c kimlik numarası var
burdaki tek sorun farzedelimki d harfi ile başlayanları aradık ve d harfi ile başlayan herhangi birni tıkladığımızda listeye genel listenin o sırasındaki kişi geliyor.yani listenin üstündeki rama motorundan örneğin destan aslanı seçtiğimizde destan aslan listede çıkıyor fakat destan aslanı tıkladığımızda abdulaziz kanterin bilgileri geliyor.![]()
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Set ara = Sheets("YABANCI").Range("a:a").Find(ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0))
If Not ara Is Nothing Then
For l = 1 To 9
Controls("TextBox" & l).Text = Sheets("YABANCI").Cells(ara.Row, l)
Next
End If
End Sub
Biraz kendime göre düzenledim ustalar
Bilgileri girdikten sorna
yeni kayıt tusuna asıldığı zaman no:girin diyiyor enson satırın nosunu otamatik olarak
alnasını istiyorum
site içinde arastırma yaptım derdime cara olaçak bir şey bulamadın onun için ustalara sormak istedim
Private Sub CommandButton2_Click()
TextBox1.Text = WorksheetFunction.Max(Range("a:a")) + 1
For l = 1 To 6
If Controls("TextBox" & l).Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN " & Sheets("YABANCI").Cells(1, l).Value & " GİRİNİZ.", , "EXCEL.WEB.TR"
Exit Sub
End If
Next
son = Sheets("YABANCI").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
For T = 1 To 11
Next
Call listele
End Sub
fedeal kardesime çok tesekkür ederim verdigi kodlar tam uydu ...
ıyı aksamlar..
------------------------------------------------------------------------------------kaydetbutonuna alttaki kodu kullanın,
Kod:Private Sub CommandButton2_Click() TextBox1.Text = WorksheetFunction.Max(Range("a:a")) + 1 For l = 1 To 6 If Controls("TextBox" & l).Text = "" Then MsgBox "LÜTFEN " & Sheets("YABANCI").Cells(1, l).Value & " GİRİNİZ.", , "EXCEL.WEB.TR" Exit Sub End If Next son = Sheets("YABANCI").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1 For T = 1 To 11 Sheets("YABANCI").Cells(son, T).Value = Controls("TextBox" & T).Text Next Call listele End Sub
------------------------------------------------------------------------------------
Bu kodları kullnarak excelle bilgileri kabdediyorum ama bir sorun cıktı .
Oda TextBox ları tek tek silmek zorunda kalıyorum kaydet tusuna bastıgım zaman girilen verileri TextBoxlardan silip boş olmasını iştiyorum ? ............
Yukarıda örnek çalışma vardır.....
-----------------------------------------------------------------------------------
Herkezin seker bayramını kutlarım. Saygılar
Private Sub CommandButton2_Click()
TextBox1.Text = WorksheetFunction.Max(Range("a:a")) + 1
For l = 1 To 6
If Controls("TextBox" & l).Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN " & Sheets("YABANCI").Cells(1, l).Value & " GİRİNİZ.", , "EXCEL.WEB.TR"
Exit Sub
End If
Next
son = Sheets("YABANCI").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
For T = 1 To 11
[COLOR="Red"]Controls("TextBox" & T).Text = ""[/COLOR]
Next
Call listele
End Sub
Sn fedeal hocam,
Filimleri programa anca girebildim. Dile kolay bin küsür filim. İşler süper kolaylaştı. Artık mükerrer filim indirme, filim arama derdim yok. Piyasadaki programlar gibi internetten veri de aramıyor. Kendim pişirip kendim yiyorum. Size bir kez daha şükranlarımı arz etmeği borç bildim.
Saygılar , teşekkürler...
Set ARA = Sheets("YABANCI").Range("C:C").Find(TextBox3, , xlValues, xlWhole)