• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Kaydetme , düzeltme .

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Galus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Ekteki dosyada texboxlara girilen verileri sayfanın son satırına kaydetmek vede daha önce kaydedilmiş satırda düzelme yapmak istiyorum. Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte;

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
For L = 1 To 9
If Controls("TextBox" & L).Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN  " & Sheets("YABANCI").Cells(1, L).Value & "  GİRİNİZ.", , "EXCEL.WEB.TR"
Exit Sub
End If
Next
Set ARA = Sheets("YABANCI").Range("C:C").Find(TextBox3)
If Not ARA Is Nothing Then
For T = 1 To 9
Sheets("YABANCI").Cells(ARA.Row, T).Value = Controls("TextBox" & T).Text
Next
Else
MsgBox "FİLİMİN ORJİNAL İSMİ " & TextBox3.Text & "  VERİ TABANINDA BULUNAMADI.", , "EXCEL.WEB"
End If

End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
For L = 1 To 9
If Controls("TextBox" & L).Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN  " & Sheets("YABANCI").Cells(1, L).Value & "  GİRİNİZ.", , "EXCEL.WEB.TR"
Exit Sub
End If
Next
son = Sheets("YABANCI").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
For T = 1 To 9
Sheets("YABANCI").Cells(son, T).Value = Controls("TextBox" & T).Text
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Alternatif :
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

çalışmaya katkım olsun çok film olabilecegini düşünerek filmlerin orjinal ve türkçe adarıyla arama için çalışma yaptım.

Ekli dosyalar

Cenab-ı Allah (CC) yardımsever kullarından razı olsun. Çok teşekkürler...

Saygılarımla..

çalışmanız çok güzel elinize sağlık.
fakat arama yaptıktan sonra tıkladığınızda seçtiğiniz isim ekrana gelmiyor. listedeki başka bir isim geliyor.bunu nasıl düzeltebiliriz.

Dosyaya kullanışlı olacagını umdugum özellikler ekledim. klasör ekle filimlerin bilgisayarda bulundugu klasörü kaydetmenizi sağlıyor klasörü aç ise filmin oldugu klasörü (eğer kayıtlıysa) direkt açmanızı sağlıyor. resim ekle butonu koydum seçili filmin resmini bir defa seçtinizmi kaydediyor her açışta otamatik oluyor (bilgisayar değişmedigi sürece) umarım faydalı olur.

Ekli dosyalar

elinize sağlık
buna yeni kayıt ve kaydı sil butonlarınıda eklesek ve form sayfası kapandığında data sayfası kapanmasa tam bana göre olacak:)

Sn fedeal hocam,

Son eklediğiniz çalışma harika bir şey. Çok teşekkürler. Benim uğraşmama gerek kalmamış. Yalnız resim klasörünü aynı dosyaya koymama rağmen resimleri göstermiyor. Ayrıca daha önce "userforma resim ekle" başılığında verdiğiniz çalışma listboxta çift tıklama ile çalışıyordu. Bilmiyorum VBA da öyle bir kod var mı; maus üzerine geldiğinde resmi göstertemezmiyiz. Web de buton yaparken OnMouse gibi bir kod vardı. Böyle bir kod bulsak klavyeden OK tuşlarıyla gezerken slide show da yapar.

Saygılarımla...

Sn fedeal hocam,

Son eklediğiniz çalışma harika bir şey. Çok teşekkürler. Benim uğraşmama gerek kalmamış. Yalnız resim klasörünü aynı dosyaya koymama rağmen resimleri göstermiyor. Ayrıca daha önce "userforma resim ekle" başılığında verdiğiniz çalışma listboxta çift tıklama ile çalışıyordu. Bilmiyorum VBA da öyle bir kod var mı; maus üzerine geldiğinde resmi göstertemezmiyiz. Web de buton yaparken OnMouse gibi bir kod vardı. Böyle bir kod bulsak klavyeden OK tuşlarıyla gezerken slide show da yapar.

Saygılarımla...

Resim klasörü aynı dosyada ise ve çalışmanın resim sütunu(Lsütunu) boşsa göstermesi lazım.filmin isimleri boşluklar dahil aynımı kontrol edin. listboxun MouseMove olayı var ama listboxunsatırını seçmeden listedeki bilgiyi (filim adını alabilirmiyiz bilemiyorum.(Evren hocam belki bilir.) Bu olayı listviewle belki yapabiliriz onu araştıralım.bu arada daha iyi bir çalışma yaptım inceleyin.(film konusunun üstüne çift tıklayın)

Ekli dosyalar

• film.rar
    film.rar
    122.8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Hocam çok teşekkürler.. İnşallah şu slide show olayı da Evren hocam çözer.

Saygılarımla..

11.mesajdaki dosyayı güncelledim ok tuşları işe yarıyor.

Sn. fedeal hocam ,

Çok büyüksünüz . Bundan iyisi can sağlığı . Şükranlarımı arz ederim .
Saygılar ..

Usta çok güzel . Bence bu programı örnek uygulamalar bölümüne koyun insanlar faydalansın.

Saygılar...

Sn fedeal hocam,

Önce emekleriniz için tekrar teşekkürler. Gerçekten harika bir iş çıkarttınız. Programa yerli filimler sayfası ekledim süper çalışıyor. Resimlerin daha büyük ve daha iyi göstermesi için işime yaramayan bazı buton ve texbaxları silip resim gösterme alanını büyüttüm. Ama o zaman bazı kodlar çalışmıyor. TextBox11(Klasör) ,Filim Klasörü Ara (CommandButton4), Klasör Aç (CommandButton3) , Resim Ekle (CommandButton5) , TextBox18, TextBox13, TextBox14, nesnelerini kaldırıp yer kazanmamız münkün mü? Çünkü filimler bilgisayarda değil. 5 er 6 şar DVD ye kaydettim. DVD playerde izliyorum.

Size zahmetler veriyorsam beni bağışlayınız bu haliyle de kullanırım.

Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ben de öğrenci kayıtları tutmak için kullanmayı düşünüyorum.Birçok sorunun cevabını verebilecek çok güzel bir dosya ellerinize sağlık fedeal hocam.

Sn fedeal hocam,

Önce emekleriniz için tekrar teşekkürler. Gerçekten harika bir iş çıkarttınız. Programa yerli filimler sayfası ekledim süper çalışıyor. Resimlerin daha büyük ve daha iyi göstermesi için işime yaramayan bazı buton ve texbaxları silip resim gösterme alanını büyüttüm. Ama o zaman bazı kodlar çalışmıyor. TextBox11(Klasör) ,Filim Klasörü Ara (CommandButton4), Klasör Aç (CommandButton3) , Resim Ekle (CommandButton5) , TextBox18, TextBox13, TextBox14, nesnelerini kaldırıp yer kazanmamız münkün mü? Çünkü filimler bilgisayarda değil. 5 er 6 şar DVD ye kaydettim. DVD playerde izliyorum.

Size zahmetler veriyorsam beni bağışlayınız bu haliyle de kullanırım.

Saygılarımla..

userform1 de silmek yerine formun altına sakladım kullanmazsınız ilerde belki lazım olur :)
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam ,

Çok teşekkürler.. Allah (CC) ne muradınız varsa versin.

Saygılar...

Geri