• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri karşılığı 1

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
A3:A hücresinde var ise ya da veri girilmiş ise G3:G Hücresinde 1 rakam olsun istiyorum.
A3:A hücresinde veri yok ise ya da (delete) silinmiş ise G3:G hücresinde 1 rakamı olmasın istiyorum.

Merhaba
A3:A hücresinde var ise ya da veri girilmiş ise G3:G Hücresinde 1 rakam olsun istiyorum.
A3:A hücresinde veri yok ise ya da (delete) silinmiş ise G3:G hücresinde 1 rakamı olmasın istiyorum.

Merhaba
Her durumda G sütunu boyunca 1 yazılmış olmuyor mu?!
Sorununuzun bu olduğuna emin misiniz?

Merhaba sayın uzman hocam,
A3:A Sütundaki hücrelere her ne yazılmışsa, G sütundaki karşısı olan hücrede 1 rakamı olsun demek istedim konuda ne ima ettiğini pek anlayamadım. Mesela a3 veri yazılmış g3 de 1 olmalı. A3deki veriyi sildim g3 deki 1 silinmeli. Böyle bir şey yani..

Merhaba

Merhaba
İstediğiniz böyle bir şey mi acaba
Sayfanın kod bölümüne kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A3:A" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
If Target <> Empty Then
Cells(Target.Row, "G") = 1
Else
Cells(Target.Row, "G") = Empty
End If
End Sub

Merhaba Mehmet Bey,
İlginize teşekkür ederim istediğim gibi fakat şöyle durum söz konusu… Veriyi A3 ve F6 arasına veya A3 ve F3 arasına ve A3 A10 arasına veri yapıştırma yaptığımda run time error 13 hatası alıyorum. Bu şekilde de çözüme götürebilir miyiz? Çünkü veriyi hem manuel hem de kopyala yapıştır ile giriyorum.
Tekrardan teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba Mehmet Bey,
İlginize teşekkür ederim istediğim gibi fakat şöyle durum söz konusu… Veriyi A3 ve F6 arasına veya A3 ve F3 arasına ve A3 A10 arasına veri yapıştırma yaptığımda run time error 13 hatası alıyorum. Bu şekilde de çözüme götürebilir miyiz? Çünkü veriyi hem manuel hem de kopyala yapıştır ile giriyorum.
Tekrardan teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba
Bu durumda hücreleri döngüye almamız gerekir ve uzun verilerde döngüyü oldukça fazla kasar. Bunun yerine bir döngülü kod yazalım siz istediğiniz zaman butona tıklayarak kodu çalıştırın böylece kodun dosyayı kasmasını engellemiş olursunuz.
Karar sizin.

Merhaba Mehmet Bey,
Bu işlemi veri aktarma sırasında devreye alacağımdan butonsuz olması gerekmektedir. Bu kasmayı en minimum seviyeye indirip kodu o şekilde denemek isterim.

Merhaba Mehmet Bey,
Bu işlemi veri aktarma sırasında devreye alacağımdan butonsuz olması gerekmektedir. Bu kasmayı en minimum seviyeye indirip kodu o şekilde denemek isterim.

Merhaba
Gene döngüyle ama sizin yapıştırdığınız alanda çalışması sağlanabilir. Bu da sizin daha önceden değiştirmiş olduğunuz verilerde problem çıkarabilir.

Merhaba
Sanırım bir çözüm buldum dener misiniz_?
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
'Konu       :   A Sütununa Göre G sütununda İşlem
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Skype      :   m.batu.1967
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim A As Long
Application.ScreenUpdating = False
Application.EnableEvents = False
If Target.Count = 1 Then
If Intersect(Target, Range("A3:A" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
If Target <> Empty Then
Cells(Target.Row, "G") = 1
Else
Cells(Target.Row, "G") = Empty
End If
ElseIf Target.Count > 1 Then
For A = Target.Row To Target.Row + Target.Count
If Cells(A, "A") <> Empty Then
Cells(A, "G") = 1
Else
Cells(A, "G") = Empty
End If: Next: End If
Application.EnableEvents = True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba
Herkese iyi akşamlar dilerim. Sayın uzman hocam ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Soruyu net bir şekilde sorduğuma eminim, yazdığım mesajda eksik bir bilgi göremiyorum. Soruya başlarken (veri ) kelimesinin eksikliğini kafamızda doldurmanın bu kadar zor olduğunu sanmıyordum doğrusu… Kod yerine neden böyle bir cümle kullandığınızı anlamış değilim. Hücreye girilen her ne olursa olsun genel ismi veri diye biliyorum. Gerçek şu sadece bakış açısı.
Mehmet Bey ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Tam istediğim gibi, son yazdığınız kod.
İyi akşamlar dilerim.
Saygılarımla

Geri