• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
excell 2016 tr
Arkadaşlar formda aradım ama bulamadım eğer başka konu varsa kusuruma bakmayın lütfen.
Kamuda çalışıyorum Soruma gelince elimde yaklaşık 100 bin satırın üzerinde bir veri var. bu veriler ilk sütun mahalle ismi 2. sütun isi ilçe ismi olacak. ilçelerim yaklaşık 8 tane yapmak istediğim örneğin ben a2 satırına mahalle ismini yazdığımda ilçeyi otomatik olarak yazması. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. ilginize şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
Soru 1 - 100 bin mahalle ve ilçe isimlerinin bulunduğu verilere ilaveler mi yapmak istiyorsunuz, yoksa sadece A2, B2 hücrelerinde arama mı yapacaksınız?
Soru 2 - Mahalle ve İlçe isimlerini yazmak için kullandığınız sayfa ile 100 bin satırlık Mahalle-İlçe verilerinin bulunduğu sayfa aynı mı? Yoksa farklı mı?
Soru 3 - Gerçek dosyanız olmasa bile, aynı satır- sütun, veri giriş yerleri ile verilerin bulunduğu yeri gösteren örnek bir dosya eklemeniz mümkün mü? Eğer değilse, size yardım etmek isteyenler; hazırlayacakları kodları sınamak için, anlattıklarınızı anlatımlarınıza uyan bir dosyayı sizin yerinize hazırlamak zorunda kalacaklardır.

Dosya eklemeyi bulamadım :(
Verilerimin tamamı aynı sayfada. A sütununda mahallelerim var. ilçeleri ise b sütununa yazdırmak istiyorum

örnek. A2 hücresine Aşağı mah. yazdığımda B2 hücresine Kaya ilçesi yazsın. Yukarı mahallesi yazdığımda karşısına Kara mah. yazsın. toplam mahalle ismim 100 ün üzerinde ilçe sayısı ise 10 tane felan. Umarım anlatabilmişimdir.

dosya ektedir.
http://s5.dosya.tc/server5/ybrsy2/ddd.xlsx.html

Son düzenleme:
Sayın gakkom23 Hangi mahallenin ,hangi ilçeye ait olaçağının belirlenmesi gerekir.Bu şekliyle dosyanız çözümlenemez.Bir sütunu başına ilçe altınada mahallerini ,diğer sütuna diğer ilçeyi ve mahlelerini yazarak dosyanızı yenileyin.

Çözümlenmiş dosyanız.Formül Dizi formülü ,Formülden ctrl ve shift tuşuna basılı iken enter tuşlanarak çıkılmalı.Formülün başında { işarei ve sonunda } işereti oluşmalı. İlçelererin ve mahallerin artacağı düşünülerek formül uzatıldı kolay gelsin.

http://s5.dosya.tc/server5/stbrlh/Ilceler.rar.html

Son düzenleme:
Geri