• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
excel2016 türkçe
iyi günler
örnek olarak a1 sütununda alt alta 3000 rakamım var. b1 sütununda da 2500 tane altalta rakamım var. b1 sütununda olan rakamlarla a1 sütununda olan rakamların uyuşup uyuşmadığını uyuşmayan rakamlarında uyuşmadığının belirtilmesi ile ilgili olarak nasıl bir yol izleyebiliriz.
yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. selamlar

Foruma hoşgeldiniz.
COUNTIF fonksiyonundan yararlanabilirsiniz.

...........

Son düzenleme:
öncelikle ilginize teşekkür ederim. Excele çok hakim değilim ben istediğim formulu şu şekilde izah edeyim.
b1 deki rakam a sütununda herhangi bir satırda arancak bulunuyorsa c1'e var bulunmuyorsa yok yazılacak. Daha sonra aynı şekilde b2 deki rakam a sütununda aranıp bulunursa c2 ye var bulunmuyorsa yok şeklinde yazılcak. böyle böyle sonuna kadar b sütunundaki her bir satırı a sütununda aradıktan sonra varsa var yoksa yok. şeklinde basit bir formüldür de bir türlü beceremedim :)
kuvari kardeşim inceledim sizinkini ama a da olan 15 b de yok mesela e ye yazılmış o işimi görmez yani.

Dosyanızı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
İ N D İ R

Hocam çok teşekkür ederim. evet bu tam istediğim gibi bir şey olmuş.
Ancak biz bu şekilde karşılaştırmayı çok yapıyoruz nasıl yapıldığını gösterebilirseniz çok makbule geçer.

Makro kodlarla daha kolay sonuç alacağınızı umarak yeni dosyanızı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
İ N D İ R

Hocam exel dosyasını aldım. Makrolar devre dışı bırakıldı diye bir hata veriyor.
Şimdi sizin bu yolladığınız excel dosyasına veriler kısmına yeni verileri yapıştırsam okutulan kısmına da okuttuklarımızı yapıştırsam farkı bul düğmesine bastım mı kontrol sayfasında, okutulanlar da olup da verilerde olmayanlar meydana gelecek anladığım kadarıyla. Bu tam benim arayıp ta bulamadığım şey oldu.
ama bu makro hatasını nasıl aşacağım acaba.

Hocam çok çok teşekkür ederim. Birde son bir sorum olacak. Bu formülü tüm a ve b sütunlarına uyguladınızmı. yani atıyorum 10.binlik bir veriyle 9 binlik bir okumayı karşılaştırabilirmiyiz.
Ve gerçekten bizi öyle büyük bir dertten kurtarmış oldunuz ki çok çok teşekkür ederim. Kolay gelsin iyi günler.

Evet, tüm A ve B sütunlarındaki veriler için sonuç verir.
Yalnız,veriler çoğaldıkça makronun çalışma süresi biraz daha uzayacaktır.
Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Hocam tekrardan merhaba. Dosyayı evdeki bilgisayarıma yüklediğimde bir sorun olmadı makroları etkinleştirdikten sonra kullanmaya başlayabildim. Şuan işyerindeyim indirmeye çalışıyorum
excel okunamayn içeriği kaldırarak veya onararak dosyayı açabildi
Bu çalışma kitabı VBA projesi, ActiveX denetimleri ve programlanabilirlikle ilgili diğer özelliklerini kaybetti.
şeklinde bir uyarı veriyor ve çalışmıyor dosya. Excel 2007 olduğu için mi acaba

Önceki dosyanızı bilgisayarınızdan silin.
Aşağıdaki linteki Yeni Dosyayı deneyin.(Eski dosya Excel 2003 ve xls formatında idi, Yeni dosya 2007 ,2010,2013 için kullanılabilir Makro etkin dosya biçimi olarak xlsm formatındadır.)

YENİ DOSYAYI İNDİR

http://www.excel.web.tr/f50/office-2007-dosyasynda-okunamayan-icerik-t52486.html
Bu linkteki açıklamaları okuyun, çözüm bulamazsanız;
Sizin için sakıncası yoksa "TeamViewer" programı ile bağlantı kurabiliriz, uzaktan erişimle dosyanızı sizin makinanızda inceleyebilirim.
( Bu programı internetten kolaylıkla bulup bilgisayarınıza kurabilirsiniz)
Eğer bu şekilde yardım almak isterseniz; özel mesaj gönderebilirsiniz.

Yine olmadı hocam. Söylediğiniz programı kurdum gün içerisinde rast gelirsek ilgilenebilirseniz sevinirim.

Geri