• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri ile Dolu Alanı bulmak

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar,

Merak ettiğim bir konu var : Alta doğru sürekli veri girilen bir datada çalışan makronun veri ile dolu alanı işlem yapmasını istiyorum. Her seferinde formüllere takla attırarak alanı buluyorum ama çok verimli olmuyor. Bunun makro ile daha verimli bir yolu var mıdır :

Veriler 10.satırdan aşağıya doğru artıyor ve sağda P sütununda bitiyor.

Örneğin :
- A11.:.20 dolu ile iken bu alanı seçsin,
- A11.:.158 dolu ile iken de bu alanı seçsin

Korhan Ayhan üstadım yönlendirme için çok teşekkürler. Bu kodu da öğrendiğim iyi oldu. Ancak ihtiyacım biraz daha dinamik. ActiveSheet.UsedRange.Select kodu daha önce dolu olan ama şimdi boş olan hücreleri de seçiyor.

Aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

Kod:
Son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
Range("A11:P" & Son).Select

Korhan Ayhan üstadım mükemmel bir kod. Yıllardır düşünürdüm böyle kod yapılabilir mi diye. Sağlıcakla kalın

Aslında ihtiyacın ne olduğu tam/net olarak ifade edilmiş değil.
Seçmek ibaresi kullanılmış ancak, seçilen alan için yapılacak işlem ortaya koyulmamış durumda.
Verilerin elle yazılan veriler mi olduğu/formül içerip içermediği belli değil,
boş satır veya boş sütun bırakmadan sol üstten sağ alta doğru veri girişi yaplıdığını anlamıştım ben ancak
durum bu da değil anlaşılan.
Aşağıdaki bağlantıya ir bakın isterseniz, bir de aşağıdaki kodu deneyin.
https://docs.microsoft.com/tr-tr/office/vba/api/Excel.Range.SpecialCells
Cells.SpecialCells(xlCellTypeConstants).Select

@baydeniro abartmışsınız. Neredeyse forumda bir çok kod içinde kullanılan bir yapıdır. Siz denk gelmemişsiniz demek ki..

evet üstad hiç denk gelmedim. kendimiz bir şekilde hallediyorduk bugüne kadar. ama böylesi çok daha şık oldu

Geri