• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Gruplarını Buldurma

Merhabalar,

Ekte bulunan dosyamda "Genel Veriler" sayfamda Başlık ve Kalem verilerim mevcut. Bu sayfada kalem verilerini tarayarak "Sutun Gruplar" sayfasında A3:AX50 tablosunu karşılaştıracak.Tüm kalem verilerinin eşit olduğu grup adını 2. satırdan okuyacak.Kaydı bulduğu anda "Gelen Veriler" sayfasındaki başlık verisini alarak Grup adı ile birlikte "Ana Sayfa" ya yazdıracak.Örnek olarak bir kayıt mevcut.

Nasıl bir yol izleyebiliriz?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba Nadir Bey, Sutun Gruplar sayfasındaki ilk satırı silerek, şu kodları bir deneyiniz ama Başlık ile eşleşmeyi nasıl yaptıracağınızı anlamadım... :dusun:

Kod:
Sub Emre()
    Dim evn As Range, mrt As Range
    For Each evn In Sayfa2.Range("E14:e55")
        Set mrt = Sayfa3.Cells.Find(evn)
            If Not mrt Is Nothing Then
                mrt.End(3).Copy Sayfa1.Range("G65536").End(3)(2, 1)
            End If
    Next evn
    Set evn = Nothing: Set mrt = Nothing
End Sub

Örnek olarak ekteki dosyada gönderiyorum.Örneğin "Genel veriler" sayfasında "458" başlıklı veri için E sütunundan kalemlerini alacağız(1,2,3 bunlar bir gruptur).Bunları "Sutun gruplar" da hangi sütun grubu ile eşleşiyorsa o grub adını "ana sayfa" da "G" sütunda "458" karşısına "A1" yazdırmasını istiyoruz.Sutun gruplarında A2:X50 aralığında eğer hiç bir sutunla eşleşmiyorsa hata vereçek.

Ekli dosyalar

kalemler hep 3 satırmı olucak
sabitmi ?

Deleted.....................

Son düzenleme:
Gelen veriler sayfasında veriler E sutununda E14 hücresinden başlıyor aşağıya doğru devam ediyor.4lü,5lü,3lü gruplar halinde .H sutununda ise H12 hücresinden aşağıya doğru devam ediyor.Yolunuz doğru ama biraz eksik gibi tam olarak vermiyor.H sutunu bir üründür .E sutunun da ise H sutununda istenen ürünün özellikleri kodlanmıştır.Bu ürünlere karşılık gelen özelliklerin grubunu bulmak amacımız.Bu özelliklere uyan grubumuz yok ise hata o üründe hatalı yazsın.Anlaşılmayan yer varsa sorabilirsiniz.

deleted.....................

Son düzenleme:
Kodlarınız güzel emeğinize sağlık.H ve E sutunlarına veri girerek denerseniz hataları göreceksiniz.

Uzun uzun bir açıklama yazarsanız üstadlar ilgilenebilirler..

Murat bey kodu eklediğimde sadece gurup adlarını getiriyor.Aynı anda başlığınıda getirmesi gerekiyor.Örnek AA6789314620 başlığını getirdiği anda onun E sutununda bulunan grubuna karşılık gelen grup adını Sutun Grublar sayfasında 1. satırdan alacak.B3 yazması gerekiyor.
Diğer gruplarda hücrelerde aynı veriler olabilir sutun olarak karşılaştırıldığında tek bir sutuna karşılık geliyor.O sutunun grup adını yazdıracak.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

#6 no lu mesajdaki dosyayı günceledim max 4 kalem veri için..

Son düzenleme:
Deleted..........................................

Son düzenleme:
deletet by user.........................................

Son düzenleme:
İlginiz ve ayrıntılarınız için teşekkürler.Çoğu gitti azı kaldı ama takıldık kaldık .E ve H sutunlarındaki boşlukları görmeden döngülerimiz çalışırsa bu iş olacak.Örneğin dönğü H sutununda H12 de dolu hücreyi buldu E14 hücresinde dolu hücreyi bulduğu anda sonraki boş hücreye kadar tarayıp grup adını bulacak.Aynı şekilde tekrar H sutununa geçip dolu hücreyi bularak tekrarlıyacak.Bu iş olacak inşallah Hayırlı Kandiller.

Beşli kodda güzel çalışıyor ama evet boşluk ve veri fazlaaşınça çalışmıyor.Grubu sınırlayamıyorum çünkü istek her şeyden önce.Veride önce grubu buluyoruz sonra o gruba ilave var ise hata alarak ilaveler hazırlanıyor.

sildim ...............................................

Son düzenleme:
Geri