• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri gönderme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zfr10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL/2016
Selam arkadaşlar benim sorunum sayfamdaki verileri başka bir sayfaya buton yardımıyla transfer etmektir.Sayfamda da açıklama verdiğim gibi sizlerden yardımlarınızı talep ediyorum.
Saygılar...

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bir yardım lütfen

BÖLME CİNSİ NEVİ ADET M3 STER TARİHİ NO İSTİHKAK SAHİBİ BOYU AÇIKLAMA YILI

Yukarıdaki kısımlar Rapor sayfasında hangi hücrelerden gelicek yazabilirmisiniz.

TARİH ?

NO ?

BOYU ?

AÇIKLAMA ?

Bunları göremedim.

L1 hücresinden Hüseyin Bey

Sayın Zfr10

sanırım tam anlatamadım dosyanızdaki rapor sayfasındaki verileri istihak sayfasına alt alta aktarılmasını istemişsiniz fakat istihak sayfasındaki A1 ile L1 hücrelerinde yazan

TARİH ?
NO ?
BOYU ?
AÇIKLAMA ?

kısımlarını rapor sayfasında goremedim bu 4 hücrenin verileri hangi hücrelerden gelicek diye sormuştum.

yuarıdaki açıklamaları bulamadıklarımı kod kısmına bilinmiyor olarak ekledim siz kod uzerinde duzetme yaparsınız.

Kod:
Sub Aktar()
Set s1 = Sheets("Rapor")
Set s2 = Sheets("İSTİHKAK")

For a = 9 To 23
sonsat = s2.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1
If s1.Cells(a, 1).Value <> "" Then
s2.Cells(sonsat, 1).Value = s1.Cells(1, 12).Value
s2.Cells(sonsat, 2).Value = s1.Cells(a, 1).Value
s2.Cells(sonsat, 3).Value = s1.Cells(a, 2).Value
s2.Cells(sonsat, 4).Value = s1.Cells(a, 3).Value
s2.Cells(sonsat, 5).Value = s1.Cells(a, 4).Value
s2.Cells(sonsat, 6).Value = s1.Cells(a, 5).Value
s2.Cells(sonsat, 7).Value = "Bilinmiyor"
s2.Cells(sonsat, 8).Value = "Bilinmiyor"
s2.Cells(sonsat, 9).Value = s1.Cells(a, 6).Value
s2.Cells(sonsat, 10).Value = "Bilinmiyor"
s2.Cells(sonsat, 11).Value = "Bilinmiyor"
s2.Cells(sonsat, 12).Value = s1.Cells(3, 11).Value
End If
Next

End Sub

Son düzenleme:
Hüseyin Bey tarih G29 no I2 boyu da imza yazan kısım açıklama kısmı olan sütunu sildim "Bilinmiyor " yazan yerdeki kodu nasıl düzenleyebiliriz.

Ayrıca alakanızdan dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum gerçekten tam istediğim gibi olmuş.Saygılarımı sunarım.

Ayrıca alakanızdan dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum gerçekten tam istediğim gibi olmuş.Saygılarımı sunarım.

Slm.

Kodları Açıklamaya çalışayım siz üzerinde oynama yapabilirsiniz.

For a = 9 to 23 ' bu işlem sizin 9 satır ile 23 satır arasındaki verileri kontrol eder tablonuzu aşağı dogru uzatırsanız burdaki 23 sayısını tablonuzun son satır sayısı olrak değiştirmeniz gerekir.

sonsat = s2.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1 'bu komut sizin istihak sayfasındaki son dolu hucreyi bulur ..

If s1.Cells(a, 1).Value <> "" Then 'burada tablonuzda Cells(a,1) yani a yı yukarıda 9 ile 23 olarak tanımlamıştık ilk olarak 9 satır 1 sutun verisini kontrol edicek dolu ise aşağıdaki işlemleri yapıcak (9 satır 1 sutun = A9 hücresi) sonra bu işlem A23 hücresine sıra ile ilerliyecek.

s2.Cells(sonsat, 1).Value = s1.Cells(1, 12).Value ' burada istihak sayfası sondolu hücresi 1 sutun = Rapor sayfası 1 satır 12 sutun yani L1 hücresi.

s2.Cells(sonsat, 2).Value = s1.Cells(a, 1).Value 'burada istihak sayfası sondolu hücresi 2 sutun = Rapor sayfası 9 satır 1 sutun = A9 hücresini getir diyoruz..A9 sırası ile A23 olacaktır.

Aşağıda bilinmiyor olarak yazan kısımlara siz rapor sayfasından hangi hücreyi getirmeyi dusunuyorsanız o hücreyi yazın.

s2.Cells(sonsat, 3).Value = s1.Cells(a, 2).Value
s2.Cells(sonsat, 4).Value = s1.Cells(a, 3).Value
s2.Cells(sonsat, 5).Value = s1.Cells(a, 4).Value
s2.Cells(sonsat, 6).Value = s1.Cells(a, 5).Value
s2.Cells(sonsat, 7).Value = "Bilinmiyor"
s2.Cells(sonsat, 8).Value = "Bilinmiyor"
s2.Cells(sonsat, 9).Value = s1.Cells(a, 6).Value
s2.Cells(sonsat, 10).Value = "Bilinmiyor"
s2.Cells(sonsat, 11).Value = "Bilinmiyor"
s2.Cells(sonsat, 12).Value = s1.Cells(3, 11).Value

Hüseyin Bey inanın çok teşekkür ediyorum çok işime yaradı ALLAH razı olsun .
Saygılar...

Geri