• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri girişlerinin otomatik olarak ilgili sayfalara aktarılması

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Eklediğim dosyada Veri girişlerinin ilgili sayfalara OTOMATİK olarak kayıt edilmesini sağlamak istiyorum.
Fonksiyon ve/veya MAKRO ile yapılabilir.

Ekli dosyada gerekli açıklamaları yapmaya çalıştım.

İlgilenen ve çözüme yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyayı görüntüle otomatikverigirisi.xlsx

Veri Girişlerinin Otomatik olarak sayfalara aktarılması

Eklediğim dosyada Veri girişlerinin ilgili sayfalara OTOMATİK olarak kayıt edilmesini sağlamak istiyorum.
Fonksiyon ve/veya MAKRO ile yapılabilir.

Ekli dosyada gerekli açıklamaları yapmaya çalıştım.

İlgilenen ve çözüme yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyayı görüntüle 140795

Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla,

Fonksiyon ve veya MAKRO demişsiniz, fonksiyon ile yaptığım çözüm olmamış mı ? Makrolu çözüm mü istiyorsunuz ?

Sn. bedri41 Formül uygulamanız iş görüyor.
Sadece bir konuda takıldım. Örneğin;
Kod:
{=EĞER(SATIRSAY(A$9:A9)>EĞERSAY(İŞLEMLER!$A$2:$A$1000;$A$1);"";İNDİS(İŞLEMLER!B$2:B$1000;KÜÇÜK(EĞER(İŞLEMLER!$A$2:$A$1000=$A$1;SATIR(İŞLEMLER!$A$2:$A$1000)-SATIR($A$2)+1);SATIRSAY(A$9:A9))))
hücredeki formülü bir başka sayfada aynı mantıkla kullanmak için kopyaladım

"{" işareti yok oldu , F2 yaparak bu işareti koymaya çalıştım , olmadı ve formül hiçbir şekilde çalışmadı.

Bu konuda bu hücredeki formülü başka bir sayfada aynı mantıkla nasıl kopyalayarak kullanabilirim.

Ayrıca bir makro çözümü var ise yardımlarınızı rica ederim.

Şimdiden emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Sn. bedri41 Formül uygulamanız iş görüyor.
Sadece bir konuda takıldım. Örneğin;
Kod:
{=EĞER(SATIRSAY(A$9:A9)>EĞERSAY(İŞLEMLER!$A$2:$A$1000;$A$1);"";İNDİS(İŞLEMLER!B$2:B$1000;KÜÇÜK(EĞER(İŞLEMLER!$A$2:$A$1000=$A$1;SATIR(İŞLEMLER!$A$2:$A$1000)-SATIR($A$2)+1);SATIRSAY(A$9:A9))))
hücredeki formülü bir başka sayfada aynı mantıkla kullanmak için kopyaladım

"{" işareti yok oldu , F2 yaparak bu işareti koymaya çalıştım , olmadı ve formül hiçbir şekilde çalışmadı.

Bu konuda bu hücredeki formülü başka bir sayfada aynı mantıkla nasıl kopyalayarak kullanabilirim.

Ayrıca bir makro çözümü var ise yardımlarınızı rica ederim.

Şimdiden emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Bu formüller dizi formüllerdir. Formül içerisinden Ctrl+Shift+Enter kombinasyonu yapılarak çıkılması gerekir el ile konulan { } işaretleri işgörmez. Bu konu ile ilgili daha fazla bilgi için Forumda Dizi formül başlığı ile arama yapabilirsiniz.

Makrolu bir çözümü ilişikte gönderiyorum. Veri girişleri Userform aracılığı ile yapılırsa hem İŞLEMLER sayfasına hemde ilgili banka sayfasına kayıt yapar.

Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Bu formüller dizi formüllerdir. Formül içerisinden Ctrl+Shift+Enter kombinasyonu yapılarak çıkılması gerekir el ile konulan { } işaretleri işgörmez. Bu konu ile ilgili daha fazla bilgi için Forumda Dizi formül başlığı ile arama yapabilirsiniz.

Makrolu bir çözümü ilişikte gönderiyorum. Veri girişleri Userform aracılığı ile yapılırsa hem İŞLEMLER sayfasına hemde ilgili banka sayfasına kayıt yapar.

Kolay gelsin

Sn.bedri41,
Göstermiş olduğunuz ilgiye ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim.
Emeğinize saygı duymaktan öte bir karşılık veremediğim için beni bağışlamanızı, hakkınızı helal etmenizi dilerim.

Saygılarımla....

Rica ederim.
Çözümler işinize yaradıysa ne mutlu bana.

Saygılar,

Rica ederim.
Çözümler işinize yaradıysa ne mutlu bana.

Saygılar,

Sn. bedri41,

Mükemmelliğin sonu yoktur.
Sizi fazla yormayacaksa eğer; MAKRO işlemlerinde Userform üzerinde "KAYDET" yanısıra, "DÜZELT" ve "SİL" uygulamasını da uyarlamak mümkün müdür?

Saygılarımla,

Sayın turist
Versiyon farkından dolayı dosyaların içeriğini göremedim.
rica etsem 2003 formatında yada sadece makro kodunu paylaşabilirmisiniz?

Alakanız için teşekkür ederim
Sayın Turist

Geri