• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri girişi yapılacak satırın seçili gelmesi

Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Merhabalar,

Aşağıdaki 2 soruma nasıl bir macro yazılabilir?

1. 2000 in üzerinde satır içeren ve paylaşımda olan excel dosyasının her açılışında en son kullanıcı hangi hücreyi aktif yaparak kaydetti ise o hücre seçili olarak açılmaktadır. Benim istediğim ise en son kullanıcının hangi hücrede iken kapattığnın bir önemi olmaksızın her açılışta veri girilmemiş en son satırın B sütununa denk gelen hücresinin seçili olmasıdır.

2. Malum verilerimizi sürekli yukarıdan aşağı doğru giriyoruz ve sürekli satırlar aşağı doğru uzuyor. Dosyamızı her açtığımızda veri gireceğmiz satır en altta kalıyor ve sürekli en alt satıra gitmemiz gerekiyor. Dosyamızı her açtığımızda ilk girilen satır en altta, en son girilen satır en üstte olsa ve en üst satır veri girişi için boş olarak karşımıza gelse, bu boş satıra veri girişi yapıldıktan sonra "Enter" tuşuna basıldığında tüm satırlar aşağı doğru kayarak tekrar en üstte boş satır açılsa nasıl olur?

1.Sorunuzun cevabı. Kodu, sayfanın kod kısmına ekleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Cells([B65536].End(3).Row + 1, "B").Select
End Sub

"Makro içerebilen Excel Çalışma Kitabı" olarak kaydedin.

"Makro içerebilen Excel Çalışma Kitabı" olarak kaydedin.

Koskoca uyarıda bunu nasıl görememişim. :oops:

"xlsm" uzantılı olarak kaydetmeme rağmen maalesef olmadı. Kaydederken uyarı vermiyor fakat dosyayı açtığımda en son seçmiş olduğum hücre aktif olarak geliyor :(

Doğru mu anladım acaba?
Hangi konumda kapatırsanız kapatın,Sayfa1- B22 hücresinde açılacaktır.

Sub Auto_Open()
Sheets("Sayfa1").Activate
Cells(22, 2).Activate
End Sub

Doğru mu anladım acaba?
Hangi konumda kapatırsanız kapatın,Sayfa1- B22 hücresinde açılacaktır.

Sub Auto_Open()
Sheets("Sayfa1").Activate
Cells(22, 2).Activate
End Sub

Örnek dosya için B22 hücresinde açılmalı. Fakat dosyaya veri girildiğinde ise veri girilmemiş ilk satırın B hücresinde açılmalı. Sizin yazmış olduğunuz kodları denediğimde ise makroyu çalıştırınca B22 hücresine gidiyor. Sayfa açıldığında gitmiyor. Acaba benim excel güvenlik ayarlarında mı bir problem var.

Kod:
IF [B65536].End(3).Row= 1 then 
[b22].select
else
end if
End Sub

Kod:
[b22].select
else
end if
End Sub

Maalesef çalışmıyor. Sizde çalışıyor mu? Sizde çalışıyor ise güvenlik ayarlarıyla biraz daha uğraşayım. Farklı bilgisayarlarda denedim ve hiç birinde çalışmadı.

Güvenlik ayarlarınızı orta düzeye alıp, deneyin.

Ben aynı makroyu hemen her dosyamda kullanıyorum ve sorunsuz çalışıyor.Sanırım sorun sizin güvenlik ayarlarınızda..

Güvenlik ayarlarınızı orta düzeye alıp, deneyin.

Excel dosyası açıldığında istediğim hücrede olmuyor. Fakat sayfa2'ye geçerek tekrar sayfa1'e geri döndüğümde ise istediğim hücreye geçiyor. Kodda ne tür değişiklik yaparak dosya açıldığında sözkonusu hücrede olmasını sağlayabiliriz.

Kodları, bir module içersine ekleyin.
Kod:
 sub auto_open()
[b22].select
else
end if
End Sub

Sayfa ile ilgili sorununuz olabilir. Kodun başına
Kod:
sheets("Sayfa ismi").select
satırını ekleyin. Sayfa ismi kısmına da hangi sayfada bu işlemi yapmak istiyorsanız onu yazın.

Geri