• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri formunda otomatik tamamlama

Excel Vers. ve Dili
macro
Merhablar değerli site üyeleri excelde bir veri girişi formu oluşturdum yalnız tam istediğimi gerçekleştiremedim.
Normalde çalışma sayfasında hücreye veri girdiğimizde bu veri üst hücrelerdekine benzer olduğunda otomatik tamamlama geliyor ya, işte ben bunun aynısını yaptığım formda olmasını istiyorum. Formda bilgi girerken çalışma sayfasında buna benzer bilgi var ise otomatik tamamlama yapsın istiyorum. çalışmam burada

arkadaşlar buldumuserformda combobox ekledim ve özelliklerdem rowsource yaptım halloldu saygılar

Sayın, @kuzucuk6 ,
Çözüm bulmuşsunuz,alternatif olarak ekli dosyayı incelerseniz;
TextBoxlara girilen değerler ile otomatik doldurma sağlayacak bir ListBox görülecektir.
Eklenen dosyanız örnektir ve fikir vermesi amacıyladır.
TextBox1 kodlarını diğerleri için örnek olarak kullanabilirsiniz.
Ayrıca ListBox1 kodlarını da kendinize göre revize edebilirsiniz.
Dosyanızın Linki

teşekkür ederim Sayın turist...

bu arada textbox tarihi tersine çeviriyorsa yani gg/aa/yyyy formatını gün 12 den küçük olunca aa/gg/yyyy yapma problemini gün ile ay yer değiştiriyorsa (( mesela 15.3.2008 şeklinde girilmişse sorun yok fakat 08.05.20010 şeklinde girilmişse bu veri textbox a girildikten sonra 0 excel hücresinde 05.08.2008 şekline dönüşüyor.)) işte bu sorunu çözmek için :

ActiveCell.Offset(0, 2).Value = CDate(TextBox2.Text) (bende textbox2 ye tarih giriliyor siz hangi textbox ise düzeltin yani cdate kullanıyoruz

Son düzenleme:
teşekkür ederim Sayın turist...

bu arada texbox tarihi tersine çeviriyorsa yani gg/aa/yyyy formatını gün 12 den küçük olunca aa/gg/yyyy yapma problemini gün il ay yer değiştiriyorsa (( mesela 15.3.2008 şeklinde girilmişse sorun yok fakat 08.05.20010 şeklinde girilmişse bu veri texboxa girildikten sonra 0 excel hücresinde 05.08.2008 şekline dönüşüyor.)) işte bu sorunu çözmek için :

ActiveCell.Offset(0, 2).Value = CDate(TextBox2.Text) (bende texbox2 ye tarih giriliyo siz hangi texbox ise düzeltin yani cdate kullanıyoruz

Teşekkürünüz için sağolun.
Ancak Textbox ve Cdate açıklamalarını neden yaptığınızı merak ettim.
Size fikir vermesi amacıyla "otomatik tamamlama" konusu ile sınırlı ve sizin kendi dosyanızla örnek verdim.
Kendi dosyanızda yazılı:
Private Sub CommandButton1_Click() ile başlayan Makro'da
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = TextBox2.Text
şeklinde kullanan da sizsiniz.
Bu dosyayı ben değil, siz kullanacaksınız, eğer bir düzeltme veya değişiklik yapacaksanız; kendi dosyanızda yapabilirsiniz.

Umarım, çözüm bulduğunuzu söylemenize rağmen, alternatif bir öneri sunmuş olmakla hata yapmamışımdır.
Eğer hatalıysam, lütfen önerimi ve dosyayı dikkate almayınız.
İyi çalışmalar...

Umarım, çözüm bulduğunuzu söylemenize rağmen, alternatif bir öneri sunmuş olmakla hata yapmamışımdır.
Eğer öyle ise, lütfen önerimi ve dosyayı dikkate almayınız.
İyi çalışmalar...

olur mu efendim bilakis vermiş olduğunuz örnek kafamda farklı fikirler oluşturdu . daha sağlıklı veri hazırlamam için ilham kaynağı şimdi hyö (hayat boyu öğrenme ) modülündeki tüm kursları sizin verdiğiniz listbox örneği ile farlı sheede yazıp oradan seçmeyi düşünüyorum yalnız 3000 kusur kursu toparlamam lazım... takılırsam yardımınıza ihtiyacım var ;)

Teşekkür ederim.
Öğrendiklerimizi, öğrenmek isteyenlerle paylaşıyoruz.
Çabamız; bilginin işe yaraması.
İyi çalışmalar.

sayın turist ben bir yazıda iki iş yapmaya çalışmışım kusura bakmayınız. hem size teşekkür etmek istedim hemde benim yaşadığım tarih sıkıntısını google da falan arayan olursa orada çıksın diye yazdım. tabi ki sizin bilginizin yanında bizimkisi sahilde kum tanesi size bir şeyler açıklamak maksadım yoktu yanlış anlamayınız lütfen

Rica ederim Sayın @kuzucuk6 ,
Bilgimizin işe yarayanı değerli, gerisi bizimle birlikte yok olup gidecek.
İçiniz rahat olsun, yanlış anlaşılacak bir durum değil.
Nezaketle cevap verdiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim, sağolun.

Geri