• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Filtreleme Güncellemesi

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,

Sitede ki kaynakları araştırarak epey sorunuma çözüm buldum ve veritabanı bağlantılı güzel bir tablo oluşturdum.

Fakat bir konuda sıkıntı yaşıyorum. Otomatik güncellenen SQL ve Pivot tablo ile beslenen bir tablo yapım var. Sipariş adetlerim otomatik olarak tabloya geliyor.

MÜŞTERİ ADET TUTAR

adet kısmına boş olmayanları filtrele dediğimde doğal olarak sipariş vermiş müşterilerimin listesi geliyor. Buraya kadar sıkıntı yok fakat filtreleme aktifken yeni veri girişi olursa excel ekrana bu girişi getirmiyor. FİLTRE kutusunu açtığımda yeni girilmiş olan adetin (veritabanından çektiği) diğer adetler gibi işaretli olduğunu görüyorum fakat listeye atmıyor.

Buna nasıl bir yol çizebilirim? İlgili filtreleme kriterine giren datanın FİLTRE İPTAL / FİLTRELE demeden listeye çıkmasını sağlayabilir miyiz?

Saygılarımla,

(Konu benzeri daha önce verilmişse özür dilerim, aradım fakat bulamadım.)

Merhaba,

Profilinizde 2010 versiyon kullandığınızı belirtmişsiniz. 2010 excelde filtre menüsünde "YENİLE" seçeneği vardır. Bunu makro kaydet yöntemini kullanarak oluşacak kodu tespit edebilirsiniz. Elde ettiğiniz kodu yeni kayıt işlemi sonuna eklerseniz işlem otomatik olarak filtreyi yenileyecektir.

Merhaba,

Profilinizde 2010 versiyon kullandığınızı belirtmişsiniz. 2010 excelde filtre menüsünde "YENİLE" seçeneği vardır. Bunu makro kaydet yöntemini kullanarak oluşacak kodu tespit edebilirsiniz. Elde ettiğiniz kodu yeni kayıt işlemi sonuna eklerseniz işlem otomatik olarak filtreyi yenileyecektir.

Merhaba,

Açıkcası konuyu açtıktan sonra aklıma makro kaydedicisi geldi ve onunla sorunumu çözdüm. Filtre seçeneklerinde "Yeniden Uygula" diye bir seçenek var. Bunu makro kaydedicisi ile tanımlayabilirdim herhalde ama, ben Makro kaydedicisi ile FİLTRE ÇÖZ / BOŞ OLANLARI SEÇME / FİLTRELE ile kaydettim. Yani kulağımı biraz tersten tuttum ama sonuç işe yarıyor.

Yardım için teşekkürler.

Son düzenleme:
kod konusunda çok bir fikrim yok rica etsem bana acil bir şekilde filtre yenileme kodu konusunda yardım edebilir misiniz

Geri