• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Eklenen Hücreler Tarih Oluyor..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

Forumu baya baya araştırma yaptım. Onlarca tarihle alakalı konu ve cevaplar var. Ancak istediğim gibi bir kod bulamadım. Bulduğum kodların hemen hemen hepsinde ufak tefek sorunlar var(Benim Çalışmaya göre) Ekte bulunan dosya da açıklamalarda bulunup izah ettim. Sayfaya verileri sürekli açıklamalarda anlattığım gibi yapıştırdığımda karşıma çıkan manzara yapıştırdığım verilerde tarih olması. Ne yaptımsa bu sorunu bir türlü atlatamadım.

Konuya birde sizlerin bakmasını rica edebilir miyim?

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sayfanın kod bölümünde bulunan kodları silerseniz sorun çözülür.

Merhaba,
Sayfanın kod bölümünde bulunan kodları silerseniz sorun çözülür.

Merhaba
Uygun yere park ettiriniz.

Kod:
    If Target.Count > 1 Then Exit Sub

İlahi dEdE, güldürdün beni. :)

Motor su kaynatıyorsa kontağı kapatmak yerine tamirciye gitmek daha doğru olur diye düşünüyorum. :)

Merhaba
Sayın dede hocam, sayfada başka kod yok, kod içinde herhangi bir yerden mi bahsediyorsunuz pek anlamadım.

Sayın Uzman Hocam
Verdiğiniz satırı hangisiyle değiştireceğim ya da kodun tam olarak neresine yapıştırmam gerekiyor.

Teşekkür ediyorum ilginizden dolayı.

Sayın Uzman Hocam
Verdiğiniz satırı hangisiyle değiştireceğim ya da kodun tam olarak neresine yapıştırmam gerekiyor.

Teşekkür ediyorum ilginizden dolayı.

Merhaba
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Row < 3 Then Exit Sub
     Target.Offset(0, -1).Value = Now
    If WorksheetFunction.CountA(Target) = 0 Then Target.Offset(0, -1).Clear
Son:
End Sub

...kodun tam olarak neresine yapıştırmam gerekiyor.

Syn sensizsoldum, bu tür soruları sormayın Allahaşkına.
Dosyanızdaki kod yukarıda. İşlevi olan 4 satır var.
Önerdiğim kod satırı neresine yazılabilir?
En azından benzeşen satırlara komşu olsa yeterli.

Uzman hocam Siz eki incelediniz mi, yazdığınız kodları isterseniz birde siz deneyin örnek dosya da. ben herhangi bir fark göremedim. aynı sorun devam etmektedir.

Doğru yere buldum ekledim bu defa daA sütunda tarihler çıkmıyor. Sayın hocam eke bu kodu ekleyip bir siz deneseniz. Sonuçlar nasıl olacak bende merak ediyorum.

Uzman hocam Siz eki incelediniz mi, yazdığınız kodları isterseniz birde siz deneyin örnek dosya da. ben herhangi bir fark göremedim. aynı sorun devam etmektedir.

Farzedin ki dosyanıza bakmadım!

Ancak sizin ne yaptığınızı söyleyeyim.

Sayfadaki verilerinizi sildiniz,
Önerdiğim kod satırını uygun yere park ettirdiniz,
Bir yerlere rakamlar yazdınız,
B-D sütunlarına bunları yapıştırdınız,
Ve sayılar tarih saat biçimini aldı.

Bu arada A sütununda değişim olup olmadığını görmediniz bile!
A sütununun isteğe uyarlanmış sayı biçiminde olduğunun belki farkındasınız ama diğer sütunların biçimine bakmadınız bile!...

Merhaba günaydın Uzman hocam,
Bu soruya bilmece gibi cevaplar yerine, şu şekilde diye bir öneride bulunup şu adımları da yapın deyip de bizi bu bu şekilde bilgilendirip, bizde sorunun haa..! Deyip bu nedenlerden de kaynaklandığını bilmiş olsak eminim daha etkili olur. Bana göre öyle yani.
Şimdi ben bu yazdıklarınızın hepsini okudum ama yine çözüme gidemedim. Ve bu konuyu geçtiğimiz sene de gündeme getirdim yine olmadı. Tüm verilerime ait tarihler gitti bitti.

Merhaba günaydın Uzman hocam,
Bu soruya bilmece gibi cevaplar yerine, şu şekilde diye bir öneride bulunup şu adımları da yapın deyip de bizi bu bu şekilde bilgilendirip, bizde sorunun haa..! Deyip bu nedenlerden de kaynaklandığını bilmiş olsak eminim daha etkili olur. Bana göre öyle yani.
Şimdi ben bu yazdıklarınızın hepsini okudum ama yine çözüme gidemedim. Ve bu konuyu geçtiğimiz sene de gündeme getirdim yine olmadı. Tüm verilerime ait tarihler gitti bitti.

Merhaba
Sorunun kaynağını sizin görmenizi sağlamaya çalışıyoruz ama nafile.
Siz görebilmelisiniz ki kod yazma mantığını anlayabilesiniz.
Çalışan kodları biz yazsak ne fayda, sadece o dosya için işinizi görür. Ya sonrası?

Kod:
    On Error GoTo Son
Son:
[COLOR="Red"]MsgBox Target.Address[/COLOR]
End Sub

Mevcut kodunuza son satır olarak mesaj koydum, çalıştırdığınızda son işlem gören hücre adresini göreceksiniz.
Her ne kadar b:b sütununa veri girilince tarih-saat bilgisini A sütununa yazdırıyormuş gibi görünse de target.ofset ile hücreye veri girildiğinde solundaki hücreye tarih-saat yazdırılıyor.
Yani; B:Z aralığına veriyi yapıştırdığınızda A:Y arasına tarih-saat yazacaktır.

Kod:
    On Error GoTo Son
    If Target.Count > 1 Then Exit Sub
Son:
End Sub
Görev 1'den büyükse kodu çalıştırmamak gerekir.

Merhaba Hocam,
Haklısınız aslında bir an önce kod yazmam gerek ama işlerimin yoğunluğundan kendime zaman bile ayıramıyorum.
Peki, bu sorunun düzelte bilecek yöntem yok mu? Formül kullanıyorum. O da her geçen gün kendini yeniliyor. Verilerde sayfaya bu şekilde ekleniyor. Forumda onlarca tarih ile ilgili kodlarda en sağlam bunu bulabildim bu da gördüğünüz gibi böyle.

Merhaba

Makro kullanmak dikkat ister, her aklınıza geleni makro ile yapmaya kalkışmayın.
Palyatif çözüm önerebilirim ancak tavsiye etmem.
Mevcut kodlarınızı kullanarak; önce b sütununa verileri kopyalayıp, sonra c ve d sütunlarını kopyalamakla sorun çözülür.
Ancak bu sıranın izleneceğinin garantisi var mı?!

Makro ile sayfa üzerine veri yazdırdığınızda geri al işlemi çalışmaz. Hata yapıldığında telafisi olmayabilir.
3 gün sonra; yanlış kaydettim, nasıl geri alabilirim diye sorarsanız kimse size yardım etmez!

Merhaba,
Uzman hocam buraya veriler, manuel değil, yine makro ile kopyalama yapacak. Yani 2 kere ayrı ayır yapıştır yapma şansım yok. Sistemden alıp direkt olarak eklenecek bu yüzden bu konuyu bu kadar çözüme götürmeye çalışıyorum. Evet makro ile yapılan işlemler geri alınmıyor. Ve bu kodun sağlam sağlıklı çalışması gerekiyor. Yüzlerce müşterinin verileri bu tarihe göre işlem alacak. Bu sorunu gerek formül ile Gerek makro ile çözmek gerekiyor.
Kodun şartlı olması gerekiyor ve E aralığı B sütunu gibi tanıtıla bilinir mi. Ne bileyim bende çözüm üretmeye çalışıyorum. Bildiğim tek şey bu tarihin atılması.

Aşağıdaki formülü makroya çevirsek, konu ile ilgili sorun çözülebilir mi.

Kod:
=EĞER(VE(B3>0;BUGÜN());BUGÜN();" ")

Yada aşağıdaki kodu kolona göre uyarlasak?

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If [B3] > 0 Then [A3] = Date
End Sub

Son düzenleme:
Uzman hocam bir üstteki mesajıma göre çözüm üretme imkanımız yokmu?

Uzman hocam bir üstteki mesajıma göre çözüm üretme imkanımız yokmu?

Merhaba

Benim yoktur.

Zaman zaman çok yoğun dosyalarla çalışırım.
Dosya boyutu 10-15 Mb olabiliyor.
Bu dosyalarda ikincil işlevler için makro kullanırım.
Asla hesaplama vs gibi işleri makroyla yapmam!
Kullandığım fonksiyonlarla hesaplamalar uzun sürse, bazen makine kilitlense bile makroyu hesaplamalardan uzak tutarım.

Kullandığım makro her ne olursa olsun defalarca test edilmiş, hiç bir hataya yer vermeyecek düzeydedir. Özellikle kullanıcı hatalarına karşı mümkün olan her olasılık düşünülmüştür.
Buna rağmen makronun işlevi ikincildir.

Makro kullanma hevesinde olmayın, fonksiyonlarla yapılabilecek şeyleri makroyla yapmaya kalkışmak, hele başlangıç düzeyindeki biri için hiç de akılkârı değildir.

Tavsiyem budur, gerisi size kalmış.

Merhaba,
Yorumunuzu okudum. peki bu tarih olayını kayıt altında tutabilecek excel formülü varmıdır?

Merhaba;
İnternet üzerinden kopyaladığım bir alandaki verilen Excel'e kopyaladığımda tarihr dönüşüyor bunun çözümü var mı?

Tarih kodlarında genelde bu sorun var, nerdeyse tüm sitedeki kodları denedim, hemen hemen aynı sorunla karşılaştım. Tarihi kodunu yazan hocalarımız bunun farkında mı bilemiyorum. Ya da çoğu kişi bu sorunla karşılaşmadı. Örneğin B sütuna veri yazıldığında A sütuna tarih gelsin dendiğinde A sütunu -1 olarak tanımlandığından C sütuna yazıldığında da bu defa B sütunu -1 olarak tanımlıyor. Bu nedenle rakam yerine sütunda adı verilirse sorun çözülecektir. Bu şekilde yazılan kodları denemenizi öneriyorum.
İyi akşamlar.

Tarih kodlarında genelde bu sorun var, nerdeyse tüm sitedeki kodları denedim, hemen hemen aynı sorunla karşılaştım. Tarihi kodunu yazan hocalarımız bunun farkında mı bilemiyorum. Ya da çoğu kişi bu sorunla karşılaşmadı. Örneğin B sütuna veri yazıldığında A sütuna tarih gelsin dendiğinde A sütunu -1 olarak tanımlandığından C sütuna yazıldığında da bu defa B sütunu -1 olarak tanımlıyor. Bu nedenle rakam yerine sütunda adı verilirse sorun çözülecektir. Bu şekilde yazılan kodları denemenizi öneriyorum.
İyi akşamlar.

Merhaba
Sorununuzu çözmüşsünüz zaten, Offset kullanmayın sizde.
Neyi önerdiğinizi anlamakta zorluk çekiyorum.

Geri