• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulamaya formülle müdahale

leonadies

Excel Derya Deniz Bizde Kulaç Atmaya Çalışıyoruz:)
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit Windows
Üstadlar merhaba

A1 Hücresi veri doğrulama ile sadece "OK" açılır kutusuna sahip. C1 Hücresine manuel olarak yazılan "OK" yazısı A1 veri doğrulamasını tetikleyip A1 de de "OK" yazsın istiyorum. Formülle çözülebilrise birinci önceliğim formül yoksa makrodur. Ya da böyle bişey mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba Leonadies;
Eğer doğru anladı isem A1 hücresine aşağıdaki formülü kopyaladığınızda istediğinizin olacağını düşünüyorum.
Veri doğrulamayı kaldırmanız gerekli.
Kod:
=EĞER(C1="OK";"OK";"-")

Yok üstadım o kadar basit değil malesef.. Veri doğrulamalı bir hücreye işlem yaptırmaya çalışıyorum.

Üstadlar merhaba
A1 Hücresi ..... sadece "OK" açılır kutusuna sahip. ..... A1 de de "OK" yazsın istiyorum. .....
Merhaba Leonadies;
....A1 hücresine aşağıdaki formülü kopyaladığınızda istediğinizin olacağını düşünüyorum.....
Yok üstadım o kadar basit değil malesef.. Veri doğrulamalı bir hücreye işlem yaptırmaya çalışıyorum.
Merhabalar.

Sayın leonadies, açılış mesajınızdaki isteğiniz ve örnek belgenize göre Sayın bugrakaratas'ın
cevabında sorun göremiyorum. Veri doğrulama listesinde tek seçenek varsa bu işlem doğrudur,
birden fazla seçenek varsa da verilen formül yeniden tasarlanabilir diye düşünüyorum.

Son mesajınızdaki "o kadar basit değil" ve "Veri doğrulamalı bir hücreye işlem yaptırmaya çalışıyorum"
kısmını biraz açmanızı ve örnek belgenizi, gerçek belgenizle aynı yapıda bir örnek belgeyle değiştirmenizi,
(varsa ilgili hücreyi etkiyebilecek formülleriniz de yerinde olacak şekilde)
belge içerisinde de daha detaylı ve net şekilde açıklama yapmanızı öneriyorum.
.

Ömer hocam olay şöyle;

A1 hücresi veri doğrulama ile açılır SİYAH ve BEYAZ gibi açılır kutuya sahip. Bu durumda bunları kullanıcı manuel olarak eliyle seçebilmekte.

Şimdi diyorum ki bu elle yapılabilen bu seçimi "Aynı zamanda" başka bir hücreye girilen (örneğin c1) "SİYAH" yazılırsa A1 hücreside kendiğinden "SİYAH" a dönüşsün. Yani A1 den beklentim manuel seçime açık olsun ama C1 e bişi yazılırsa onu yansıtsın..

Bu anlatıma göre yeni bi dosya ekledim.

Ekli dosyalar

Samimiyetle şunu söylemem lazım.

Belgeniz ve koşulunuz tekrar değişti.
Kusura bakmayın ama tekrar, "ya şöyle olursa" gibi bir soru gelirse bu konuya cevap yazmayı düşünmüyorum.

Bence; üşenmeden/hiçbir karşılık beklemeden/zaman-emek harcayarak
(üstelik çok sayıda soru soran başka üyeler de beklemekte iken)
cevap verenlerin durumunu da düşünmek lazım.

Son bir deneme: aşağıdaki kod'u sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız istediğiniz işlemin gerçekleşmesi lazım.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)[/B]
If Intersect(Target, Range("C1:C" & [C65536].End(3).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
brn = Evaluate("=UPPER(C" & Target.Row & ")")
On Error GoTo 10
If Cells(Target.Row, 1).Validation.Type = 3 Then
    If brn = "SİYAH" Or brn = "BEYAZ" Then Cells(Target.Row, 1) = brn
10: End If
[B]End Sub[/B][/FONT]

Sayın Ömer hocam;

Bu forma yazı yazan bir çok arkadaşımız olduğu gibi birde sessiz bir kitlesi var ki eminim onlar siz gibi değerli üstatlarımızdan çok şeyler öğreniyor. Ve yine eminim ki bu profile sahip olanlar aktif olarak yazanlardan daha fazladır.

Beni de bu profile sahip olanlardan düşünebilirsiniz. Sizin forumdaki çalışmalarınızdan çok şeyler öğrendim. Daha yolun başında biri olarak cevap yazan sizleri düşünerek ve fazlaca vakitlerinizi almamak adına ana çalışmam yerine paralel benzerlikte bir örnekle derdimi anlatmaya çalışırım her daim.Ana çalışmayı koymak birbirine bağlı exceller olduğu için pek mantığıma yatmıyor. Daha da önemlisi armut piş ağzıma düşü sevmiyorum. Siz gibi değerli insanların ayırdığı vakti kendime "öğrenme şartı" olarak koyuyorum ve verdiğiniz kodları revize ederek kendimce öğrenme çabasındayım. Takdir edersiniz ki insan beyni en iyi yaparak öğrenmektedir.

İsteğimin siyah beyaz olarak değişmesi de belki anlam karmaşası oluşturmuşum dur düşüncesi ile oldu.

Ayrıca verdiğiniz kod çalıştı. Emeğinize ilginize tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla..

Estağfurullah, öncelikle; HOCA yerine TECRÜBELİ sıfatını tercih ettiğimi belirtmek isterim.
Şu an cep telefonundan yazıyorum.
Bu tür (gerçek belgeyle aynı yapıda olmadığını düşündüm) örnek belgelerde sıkça;
C sütunu değilde F sütununda ve tüm sütunda değil sadece 11-26'ncı satırda,
belki de aralıklı olarak birden fazla sütunda ve farklı satırlarda, hem de veri doğrulama liste seçenekleri de birbirinden farklı olursa kod'u nasıl değiştirmeliyim, kod asıl belgemde çalışmadı gibi
yeni sorulara neden oluyor.
Bu nedenle o şekilde yazdım. Örnek belgelerden bekledîğimiz; elbette gerçek veriler değil, sayfa yapıları, îşlem yapılacak hücreleri etkileyen/îşlem yapılacak hücreden etkilenecek alanları anlamak ve sonuçta da kısa sürede, az mesajla, tam îstenilen sonuca ulaşmayı sağlayacak çözüm önerisinde bulunup , forumdaki başka bir soruyla ilgilenebilmek isteğimîz .
Önemli olan îhtiyacın görülmesi.
Kolay gelsin .
.

Anladım daha dikkatli olacağıma emin olabilirsiniz. size tekrar çok teşekür ederim :)

Anladım daha dikkatli olacağıma emin olabilirsiniz. size tekrar çok teşekür ederim :)

Niyetimiz iyi, karşılıksız destek verme/sorun çözme isteğimiz yüksek.

Beklentimiz;
-- daha çok soruyu cevaplamak,
-- soru soran forumdaşların, zaman içerisinde soru cevaplamaya da başlamaları.

Kolay gelsin.
.

Geri