• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulamaya checkbox yapılıp, doğrulamadaki tüm personelin formlarını çıktı alma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba Üstadlar

Benim sorunum şu

Elimde 20 yakın farklı form var , düşeyara ve veri doğrulama listesi vasıtasıyla 1000 e yakın personelin formlarını dökmem gerekiyor bu benim çok zamanımı alıyor.

Ben şöyle birşey düşündüm fakat yapılabilirliğini araştırdım bulamadım, excel bilgimde basit formüllerden öte gitmediğinden yapamadım.

1- Veri doğrulamadaki personel isminin checkbox gibi olabilirmi ?
2- Eğer olabilirse bazı personelin seçimi yada tümünü seç seçeneği
3- Seçmiş olduğum personellerin ilgili formunu otomatik çıktı alabilicek bir formül yada macro olabilir mi ?

Örnek olması için bir formu ekledim umarım böyle birşey vardır ve şimdiden yardım eden herkese sonsuz teşekürler ederim....

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sizin dosyanız için en uygunu form ile verileri kontrol altına almaktır.

Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Korhan hocam yarın ilk işim bunu denemek olacak çok teşekkür ederim. İyi geceler...

korhan hocam çok iyi çalışıyor teşekkür ederim. Naçizane bir isteğim olacak çeşitli nedenlerle ( elektirk kesintisi, kağıt sıkışması, başka bir kişinin kağıda yazdırması gibi ) çıktısı alınamayan yazıları tespit edebileceğimiz yada çıktısı gönderilenleri yan tarafta gösterebilme şansımız var mı? Daha sonra yazdırılamayanları yazdırma gibi bir şeçenek olabilir mi? İlginizden dolayı teşekkür ederim iyi çalışmalar

Merhaba,

Makrolarla yazının işlemini tamamladığını anlamak zordur. Bu kontrolü gözle yapmanızda fayda var. Ben üstteki mesajımdaki dosyaya eklemeler yaptım. "K" sütununa yazıcıya gönderilen isimleri listeliyor. İkinci kez yazdırmak istediğinizde yazdırmıyor. Yazdırmak isterseniz ilgili ismi "K" sütunundan silmeniz yeterlidir.

Korhan bey teşekkür ederim sonuç olarak ne olursa olsun bir çözüm buluyorsunuz teşekkür ederim...

Korhan hocam dosya çok güzel çalışıyor, bir eklenti ihtiyacım oldu, yazdır butonuna tıklandığında yazıcı seçimi sayfası çıkıp gerekli ayarları yaptıktan sonra yazdır tıkladığımda geri seçili olan tüm personelin formların yazdırabilirmiyiz?

Merhaba,

Formdaki butona aşağıdaki şekilde düzenleyin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Dim X

[COLOR=red]    Application.Dialogs(xlDialogPrinterSetup).Show
[/COLOR]    
    For X = 0 To ListBox1.ListCount - 1
        If ListBox1.Selected(X) = True Then
            If WorksheetFunction.CountIf(S2.Range("K:K"), ListBox1.List(X)) = 0 Then
                S2.Range("H1") = ListBox1.List(X)
                DoEvents
                'S2.PrintOut
                S2.Cells(Rows.Count, "K").End(3).Offset(1, 0) = ListBox1.List(X)
            End If
        End If
    Next
End Sub

Korhan hocam sana bir sorum daha olacak, ben bu şekilde birden fazla form yazdırma sayfası oluşturdum, ve her sayfaya AD SOYADI listesini veri doğrulama yaptım, ve bütün bilgiyi bilgiler diye bir sayfadan çekiyor. Buraya kadar herşey güzel,

Benim istediğim farklı sayfalardaki veri doğrulama hücrelerini, bir sayfaya yazıp oradan tüm sayfalardaki veri doğrulama hücrelerini TEK BİR VERİ DOĞRULAMA da toplaya bilirmiyim, ve o topladığım veri doğrulama listesinden seçmiş olduğum sayfanın veri doğrulama adresini DATA SAYFASININ B3 hücresine yazdırmam gerekiyor bunu yapmak mümkün mü

Son düzenleme:
Geri