• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulamanın çalışmaması ve

Excel Vers. ve Dili
office 365
Merhabalar.
Ekteki excel kitabı kullandığım ana excel kitabının küçük bir bölümü. veri doğrulama ile ilgili iki adet sorum olacak.
Birincisi :
ı sütunudaki veri doğrulama çalışmıyor.örneğin ı5 hücresine "a" verisini listede olmadığı için girememem gerekirken girebiliyorum. (ilgili veriler "veri" sayfasında) Bunu nasıl düzeltebilirim.

ikincisi :
ekte gönderdiğim word dosyasında ekteki excel dosyasının ana versiyonundan alınmış bir ekran görüntüsü var. (ad yöneticisinin ekran görüntüsü) Bu görüntüde seçili olan "avukat" isimli tanımlı ad, ad yöneticisinde birden fazla var. Bunlardan bazılarını silemiyorum. çünkü ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere "sil" butonu aktif değil. İlk olarak bunu nasıl silebilirim. ikinci olarak anı isimde birden fazla tanımlı adın oluşmasının sebebi nedir.
Teşkkürler.

Ekli dosyalar

ek

ekran görüntüsünün resmi ektedir.

Ekli dosyalar

• deneme 34 ek.jpg
    deneme 34 ek.jpg
    19.5 KB · Görüntüleme: 4
selam,
ilk sorunuza cevap,
Veri doğrulama için tanımlanmış ada ait olan referans aralığı A3:A31 aralığında tanımlı. Ve son iki satır BOŞ. Bu Boşlardan dolayı ne yazarsanız kabul edip hata vermiyor. Ad Tanımlamasını A3:A29 şeklinde tanımlayın.. Liste dışında bir şey yazılmasına izin vermeyecektir.
İkinci soruyu maalesef anlayamadım. Çünkü bende SİL butonu ad tanımlamalarında aktif..

ikinci sorumdaki sorun sayfaları kopyalamadan kaynaklanıyor olabilir. Forumda buna benzer yorumlar vardı. Gönderdiğim ikinci ekteki ekran görüntsünde olduğu gibi tanımadığım adların hepsinden birden fazla var ve bazılarını silemiyorum. Bu bir sorun ya da hataa sebep olur mu bilmiyorum. Eğer olacaksa sebebini ve silebilmeyi öğrenmek isterim.

birinci soruma verdiğiniz cevap için teşekkürler. ilk sorum bu şekilde çözüldü

rica ediyorum...
ikinci sorunuzun durumunu tam bilemiyorum. Sayfaları taşı - kopya oluştur şeklinde yaptığınızda adlandırmalar da beraberinde gelir. Şu an için cevap yok maalesef..

Geri