• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulamadaki doğrulama çemberi

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
Merhaba veri doğrulamada yanlış yazılanları ancak "geçersiz veriyi daire içine al" ile görebiliyorum. Maalesef bunlarda yazıcıdan çıktı aldığımda gösterilmiyor. Geçersiz verilerin olduğu hücreleri nasıl kırmızı ile gösterebilirim.

forumda nerdeyse her yere baktım ama maalesef bulamadım. yardımcı olabilecek yokmu?

Veri doğrulama ve koşullu biçimlendirmeyi aynı anda kullanabilirsiniz.
Örnek dosya eklerseniz daha hızlı ve doğru yardım alırsınız.

mucit hocam dosyayı ekledim. dosyada istediğim z1, aa1 ... hücrelelerine veri doğrulama ile "yoklama" sayfasındaki hangi tarihe denk geliyorsa o tarihten isim seçilmesini sağladım. böylelikle o tarihte olmayan isimler girildiğinde bilgi veriyor gir dersende giriyor. tüm yanlış girilenleride geçersiz veri olarak daire içine alıyor. fakat ben belirli bir renge hücreyi boyasın istiyorum. senin söylediğin gibi koşullu biçimlendirmeye girdim. orada hücre değeri arasında diye bi komut var. tam istediğim gibi ama orda ilk yere =YOKLAMA!$2:$2 diyorum diğer yer boş olduğu için kabul etmiyor. aynısı girdim oda olmadı. bir çok şey denedim ama olmadı. olduğunda da diğer satırlara nasıl aynı şeyi uygulamam gerektiğini bilmiyorum. eğer ayrıntılı anlatırsan çok sevinirim.

Ekli dosyalar

mucit hocam bu arada tek sütünu koşullu biçimlendirmedeki kod kısmına
Kod:
=EĞERSAY(YOKLAMA!2:2;Z2)=0
yazarak oldu ama sadece z2 için yapabildim. aşağı doğru diğer hücrelere çektiğimde örneğin z3 hücresininde koşullu biçimlendirme kodunun
Kod:
=EĞERSAY(YOKLAMA!3:3;Z3)=0
olmasını istiyorum ama olmadı.

Suan telden yazıyorum pek müsait değilim.
Çoklu biçimlendirme yapmak için de aynı kodu kullanırsınız sadece uygulama yerini z2 den itibaren seçerek yapın
Uygulama yeri $Z$2:Z$50$ şeklinde olsun.

Geri