• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulamada süzme..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Veri doğrulama liste özelliğini kullanıyorum, liste epey çok olduğundan aradığım veriye göre de süzme yapsın istiyorum. 1000 kadar ürün arasına tek tek bakmak zaman alıyor. Hücreye aranan değere göre işlem yapmasını istediğimde, Girdiğiniz değer geçerli değil uyarısı alıyorum.
Veri doğrulama olan hücre öncelikle yazılan veriye göre süzme yapmasını sağlayabilirsek belki bir kaç tane ürün arasında bu seçimi yapmak daha kolay olacaktır.

Merhaba.
Daha önce benzer bir soru sorduğunuzu hatırlıyorum.

Fatura arşivleme konusundaki #18 numaralı cevabımıın ekindeki belgeye
bakmanızı öneriyorum. Veri doğrulama hücresine bir harf yazıyorsunuz ve
sadece yazdığınız harfi içeren ürünler listeleniyor.

Belge içerisinde açıklama da var.

Daha önce benzer bir soru sorduğunuzu hatırlıyorum.
Evet daha önce açtığınız aynı içerikli konuyu buldum.

Listeye ait içerini girme (veri doğrulama)

Örnek belge 4 numaralı cevapta,
konudaki son iki cevap da aşağıdaki gibi.

Belgede yaptıklarımı yazdım, formüller mevcut, dikkat edeceğiniz kısım zemin rengi veerek renklendirdiğim hücrelerdir.
Listenizi uzatıp, renkli sütunları aşağı doğru kopyalayın. Formüllerdeki satır numaralarını (veri doğrulamadaki formül ve AD YÖNETİCİSİNDEKİ formül dahil) tablolarınızın yeni yapısına göre kontrol edin ve yeni duruma göre değiştirin.
Bunları yaptıktan sonra sorun olmaması lazım.
tm oldu tşk ederım :)

Ömer bey ,
Merhaba, bunu nasıl yaptığımı unuttum, ayrıca anlatımınızdan bu gün bir şey yapamadım rica etsem daha kapsamlı anlatımısınız. Daha önceden yapmışım, bende unutkanlık var elimde olmadan hafızam siliyor :( yani bunu nasıl yaptığımı inanın hiç mi hiç hatırlayamıyorum bile :)

İki başlık arasında iki hafta bile olmamış... :dusun:

İki başlık arasında iki hafta bile olmamış... :dusun:

Aslında Sayın sensizsoldum'un açtığı konular ve açılmış konulara yazdığı cevaplar her zaman ilginç.

Bir bakmışsınız bir kod ustasının yazdığı kod üzerinde benim anlayamadığım karşılıklı soru-cevap yazışmaları,
bir de bakmışsınız basit bir toplama işlemine ilişkin yardım talebi.

Hakikaten ilginiç bir durum var ortada.

Belki de aynı üye adını kullanan bir'den fazla kişi var karşımızda, bilemiyorum tabi.

Merhaba, Örnek videoya ve örnek çalışmaya da bakıldığında anlaşılacağı gibi,
Veri doğrulamadan gelen veri hayli yoğun olduğundan, harf değil, içeren metin yazmak ve ilgili olanları süzmesini istiyorum.
Veri doğrulama özelliğinden istenilen gibi yararlanamıyorum. içeren metine göre nasıl uyarlayabiliriz Yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

• veri.rar
    veri.rar
    828.1 KB · Görüntüleme: 11
Geri