• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulamada kopyala yapıştır

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Ekteki dosyamda veri doğrulama işlevi kullanılarak hücrelere girilecek her bir ismin sayısı iki ayrı aralık için m2 ve n2 hücrelerindeki değerlerle sınırlandırılmıştır.Büyük oranda Evren hocamızın desteğiyle hazırlanmış bir dosyadır.Ancak bir sorunum var ki o da şu:
seanslara isimleri dağıtırken daha çok kopyala yapıştır şeklinde çalışıyorum.isimleri elle girerken veri doğrulama çalışıyor ancak kopyala yapıştır yaptığımda çalışmıyor bu konuda yardıma ihtiyacım var.
Buna ek olarak ÇALIŞMA PLANI adlı sayfaya SEANSLAR adlı sayfadan verilerin kriterlere uygun olarak süzülüp belirtilen yerlere yerleşmesi için yazılacak bir makroya ihtiyacım var.
İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

İlk plandaki sorunuzu anlamadım.
Diğer sorunuz hazıer ancak.Birleştirilmiş hücrelerden dolayı sıralama yapamıyor.
Dosya ekte.:cool:

Ekli dosyalar

Bir eksiklik vardı.
2 numaralaı mesajda dosyayı güncelledim.Tekrardan indiriniz.:cool:

Evren Bey kontrol ettim ama sıralama problemi bana denk gelmedi dosya çok güzel olmuş yine.saatlerce günlerce uğraştığımız problemlerin bunca hızlı ve kolay çözülmesine tam anlamı ile hayranlıkla bakıyorum.Exceli gerçekten çok seviyordum ama sayenizde çok daha fazla sevmeye başlıyorum ellerinize emeğinize sağlık.
ilk problemimi net ifade edememişim dosyada şu şekilde denerseniz sorunumu anlayacaksınız:
SANSLAR!C4 ü KOPYALAYIN SEANSLAR!C5 e YAPIŞTIRIN.Bu değeri elden girdiğimizde-yani yazarak-veri doğrulama devreye giriyor ve aynı saatte aynı tarihte aynı kişiyi yazamayacağımızı söylüyor ama kopyala yapıştır olunca bunu yapmıyor.ama kopyala yapıştır yöntemi de yazarak girmeye göre bu tablo için bizim açımızdan çok daha kullanışlı.

O şekilde işlem için biz bir şey yapamıyoruz.Bu durumda (COPY-PASTE) kontrol tamamen Windows'un eline geçiyor.Bu yüzden maalesef Elimiz kolumuz bağlı kalıyor.Ama bizim kontrolumzda copy paste olursa yani bunun için kod yazarsak bu durumu kontrol edebiliriz.Ama yine normal copy paste yapmaya yani bununla beraber mükerrer kayırttların girilmesine bir şey yapamayız.Bunun için sayfayı korumak gerekir sanırım.
Kolay gelsin.:cool:

Evren Bey acaba şöyle bir çözüm sizce nasıl olur.MÜKERRER adında bir sayfa açılsın bu sayfa userformdan EKLE butonuna bastığımızdaki gibi bir listeyi kendiliğinden tutsun ve mükerrer kayıt girildiğinde msgbox'la SEANSLAR sayfasında bildirsin.Sizce kullanışlı olur mu?

Evren Bey acaba şöyle bir çözüm sizce nasıl olur.MÜKERRER adında bir sayfa açılsın bu sayfa userformdan EKLE butonuna bastığımızdaki gibi bir listeyi kendiliğinden tutsun ve mükerrer kayıt girildiğinde msgbox'la SEANSLAR sayfasında bildirsin.Sizce kullanışlı olur mu?
Bu konuda bir fikrim yok.:cool:

Aaa size de birşey sorulmuyor ama:P

Şaka bir yana düzenlemem biraz zaman alsa da dünden bu yana emek harcayıp hazırladığınız dosyadaki kodlarla bu mükerrer problemini ve birleştirilmiş hücrelerden doğan sıralama problemini halledebileceğimi umuyorum.Hatta sanıyorum ki siz de böyle düşünerek "bir fikrim yok" dediniz ve eğer böyleyse haklı olduğunuzu da düşünüyorum.

Desteğiniz için tekrar çok teşekkürler.

Mükerer konusu için şöyle yapılabilir.
Sayfaya bir buton koyarız.
Bu butona mükerrer girişleri silen kodu yazarız.
Siz sayfaya copy-paste yaptıktan sonra bu butona basarak o sayfadaki tüm mükerrer isimleri silebilirsiniz.:cool:

İşi kapmışsınız.
Evet başka yerde yapıp oradan oraya transferle bu iş olur.
Yalnız orada ilgili satırı aşağıdaki ile değiştirin.
Diğer konu ise Liste sayfasınımı mükerrer olmayan kayıtları istiyorsunuz.
Ben Seanslar sayfasında sanıyordum.
Kopyala yapıştırı Liste sayfasınamı yapıyorsunuz.Çünkü kopyala yapıştır yapıyorum.Mükerre kayıt olmasın diyordunuz.Bu kopyala yapıştırı Liste sayfasınamı yoksa seanslar sayfasınamı yapıyordunuz.Liste sayfasına verileri Benim yaptığım formdaki listboxtan aktarmıyormusunuz.Eğer liste sayfasına listboxtan aktardığınız verileri mükerer olmasın istiyorsanız ben listboxa mükerer kayıt olmayacak şekilde (Sizin istediğiniz şekilde) alabilirim.Ancak listbox'a verileri bu şekilde almak Liste sayfası sorgulanarak yapılacağı için ,eğer liste sayfasında veri çoksa uzun zaman alabilir.Tabiiki her özelliğin artı olarak böyle bir fatursı olacaktır.Bunu şimdi anlayamaszsınız am 30-40 ini aşınca satır sayısı çok rahat hissedersişniz beklemeyi.Userformdaki listboxın dolmasını yani.
Combobox'ın change olayındaki değişiecek ilgili satırdaki kod.:
Kod:
Range("S17:W" & Cells(65536, "S").End(xlUp).Row).Sort key1:=Range("S17"), key2:=Range("T17")

Evren hocam çözümümü beğenmeniz hoşuma gitti bir hocanın takdirinden duyulan hazzın aynısı yaşadığım emin olabilirsiniz.
Verdiğiniz kodu hemen uygulayacağım.Yalnız şu mükerrer konusunu bir türlü doğru ifade edemedim.
Kopyala yapıştır işlemini ilk anladığınız gibi seanslar sayfasında yapıyorum.Kopyala yapıştır yüzünden doğrulamayı kullanamayınca aklıma liste sayfasına önce sayfayı temizleyip bir butonla tüm dökümü almak ve koşullu biçimlendirme veya yine bir makro yardımı ile LİSTE sayfasında mükerrer kayıtları misal kırmızıyla işaretlemek geldi.Böylece arada bir liste sayfasından mükerrer var mı diye kontrol yapar işlemlerime yine SEANSLAR sayfasında devam ederim diye düşünüyorum.

Umarım bu kez daha açık ifade edebilmişimdir.

İlginiz için tekrar teşekkürler.

Geri