• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulamada formül

Excel Vers. ve Dili
tr 2003
b1 sutunundaki sayısal değer; b2:t2 hücrelerindeki sayısal değerlerin toplamına eşit olacak.b2:T2 hücrelerine a2 hücresinden sonra veri girileceği için yanlış veya eksik girilmesini veri doğrulama yöntemi ile önlemek istiyorum .
tşk.

=$A2>=TOPLA($B2:$T2) yazdığınız formülü "$" işaretler olmadan yazmıştım ama olmadı bu "$" bu işaretin neye yaradığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim tşk

=$A2>=TOPLA($B2:$T2) yazdığınız formülü "$" işaretler olmadan yazmıştım ama olmadı bu "$" bu işaretin neye yaradığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim tşk

Bulunduğu sütun veya satırları, formülü kopyalama durumunda sabit tutar.

Örneğin burada sütunlar sabitlenmiş satırlar serbest. Yani formülü yana kopyalarken sütunlar değişmeyecek. Aşaşağıya doğru kopyalarken satır numaraları değişecek.

.

a2 sutununa sayısal değer girilmediğinde; b2:t2 hücrelerine sayısal değer girildiğinde ikaz vermiyor bu formül a2 hücresinin değeri sıfır ise b2:t2 hücreleri toplamıda sıfır olması gerektiğini ikaz etmesi gerek
sayın yurttaş TŞK

Son düzenleme:
a2 sutununa sayısal değer girilmediğinde; b2:t2 hücrelerine sayısal değer girildiğinde ikaz vermiyor bu formül a2 hücresinin değeri sıfır ise b2:t2 hücreleri toplamıda sıfır olması gerektiğini ikaz etmesi gerek sayın yurttaş

A2'ye sayısal değer girilmediğinde ikaz vermez. Onun için A2'ye de metin girildiğinde ikaz vermesi için:

=ISNUMBER(A2) formülünü kullanın.

A2'ye 0 verdiğinizde ikaz veriyor. Burayı anlayamadaım.

.

a2<>topla(b2:t2) olmas&#305; gerekiyor
a2 h&#252;cresindeki say&#305;sal de&#287;erden, b2:t2 h&#252;crelerindeki say&#305;sal de&#287;erlerin toplam&#305;ndan b&#252;y&#252;k veya k&#252;&#231;&#252;k olmas&#305; durumunda ikaz etmesini istmemi&#351;tim.

Son düzenleme:
Geri