• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulamada "Dolaylı kullanımı"

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan power
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
İyi geceler,
Açılır kutu kullanımı ile basit bir çalışmam var.Veri kısmı ve açılır kutu kısmı aynı sayfada olursa problem yok.Sayfa1 de marka ve model şeklinde iki satırlık Açılır kutu var.Veriler sayfa2 de olduğu zaman veri doğrulamada sayfa2 seçemiyorum.bu sorunu nasıl aşabilirim?örnek dosyayıda yüklüyorum.

Ekli dosyalar

Selamlar
İstediğiniz bu galiba

Ekli dosyalar

Buyurun.:cool:

Ekli dosyalar

evet istediğim buydu çok teşekkür ederim.

Merhaba.
Ben de bir alternatif verip bir de ilave öneride bulunayım.
-- VERİ DOĞRULAMA için alternatif;
MODEL seçiminin yapıldığı hücre için LİSTE özelliğini seçip aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. (AD TANIMLAMAsı yapılarak formül kısaltılabilir)
Sayfa2'deki markalara ait model adetleri birbirinden farklı olsa da sorunsuz/boşluksuz veri doğrulama listesi görüntülenir.
Hatta aşağıdaki formülü kullanarak, liste adı verilip AD TANIMLAMASI yapılırsa veri doğrulamada =liste formülü de kullanılabilir.
Rich (BB code):
=DOLAYLI("Sayfa2!"&ADRES(2;KAÇINCI($B$1;Sayfa2!$A$1:$C$1;0);4)&":"&ADRES(KAÇINCI("ZZZ";DOLAYLI("Sayfa2!"&ADRES(1;KAÇINCI($B$1;Sayfa2!$A$1:$C$1;0);4)&":"&ADRES(65536;KAÇINCI($B$1;Sayfa2!$A$1:$C$1;0);4));1);KAÇINCI($B$1;Sayfa2!$A$1:$C$1;0);4))
-- KOŞULLU BİÇİMLENDİRME:
MODEL seçiminden sonra MARKA seçimi değiştirilirse; seçilen MODEL'in o MARKAya ait olmadığını vurgulamak üzere,
MODEL seçimi hücresini (B3) seçip, aşağıdaki formülü kullanarak KOŞULLU BİÇİMLENDİRME (kırmızı gibi, hataya dikkat çekecek bir renk kullanın)
uygulamakta yarar var.
Yukarıda belirttiğim liste AD TANIMLAMASI yapılmışsa aşağıdaki formül yerine =EĞERSAY(liste;B3)=0 şeklinde de kullanılabilir.
Rich (BB code):
=EĞERSAY(DOLAYLI("Sayfa2!"&ADRES(2;KAÇINCI($B$1;Sayfa2!$A$1:$C$1;0);4)&":"&ADRES(KAÇINCI("ZZZ";DOLAYLI("Sayfa2!"&ADRES(1;KAÇINCI($B$1;Sayfa2!$A$1:$C$1;0);4)&":"&ADRES(65536;KAÇINCI($B$1;Sayfa2!$A$1:$C$1;0);4));1);KAÇINCI($B$1;Sayfa2!$A$1:$C$1;0);4));B3)=0

Sayın Power'in excel sürümü 2002.2007den öncesinde ad tanımı yapılmadan veri doğrulamada başka bir sayfaya referans yapılamıyor diye biliyorum.Bu nedenle önce ad tanımlanıp alınması gerekiyor.:cool:

Haklısınız Sayın GİZLEN, kou sahibinin profil bilgisini fark etmemiştim.
O halde AD TANIMLAMA uygulaması kaçınılmaz olarak kullanılmak durumunda.
.

doğrudur Orion1 hocam,veri doğrulamada başka sayfadan veri almaya izin verilmemişti.Burdan anlıyorumki yeni versiyonda ad tanımlaması yapılmadan başka sayfadan veri alabiliyorum.

Doğrudur.:cool:

Geri