• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama

Merhaba,

#14 numaralı mesajda açıklma vardı.

Dosyanız ektedir. Dikkat etmeniz gereken önemli konu ise kalem sayfasında veriler sıralı olmalıdır. Eğer yeni veri eklerseniz önce AZ sıralamasını yapın.

B5 hücresindeki doğrulamaya harf yazıp doğrulamayı çalıştırarak deneyin.

.

Ekli dosyalar

ömer hocam benim dosyamda bilgiler dikey ona göre ayarlayamadım forumdaki örnek yatay

;;;; bir yeri 0 yaptım ya yine olmadı

ömer hocam yeni gönderdiğniz dosyaya bakamdım görünmüyor

Açıklamaları düzelttim. #21 numaralı mesajı tekrar deneyiniz.

ömer hocam ilginiz için çok teşekkür ederim çok güzel oldu ancak
şu da mümkünmü yazdığımızı ararken içeren şeklinde yanı yazdığım harfler kelimelerin içinde geçenleri listelese
örnek iki kelimeli bir kalem lerde tam hatırlaymayıp ikinci kelimesini yazmış olusak od açıksa örnek gaz yazınca mutfak gazı gibi

Doğrulama ile bu şekilde harf yada harfler yazarak listeleme kutusunu çalıştırarak yapılabiliyor.
Sizin istediğiniz durumu, bugün açtığınız konuya gereken cevaplar verildi diye biliyorum. Eğer istediğiniz yanıtı almamışsanız diğer açtığınız konu üzerinden devam etmenizi rica ederim.

ömer hocam bu günkü açtığım konuda istediğim şekilde olmaz dediler hocalarım ondan sonra bu konudaki örneği buldum veridoğrulam ile yapsak dedim
ondan yani iki kelimeli cümlelrde ikinci bölümünü yazarsamda listele mümkünse değilse ne yapaılm
emeğinize sağlık

Mustafa bey,

Diğer mesajımda da belirttim doğrulama ile aranan harflerin tüm liste de tamamlaması bu şekilde yapılabiliyor.

ömer hocam yanlış yanlattım ise özür dilerim ben bu konu ile ilgili diyorum veri doğrulama ile iki cümleli kelimelerde ikinci kelimeyi yazarsam mümkünmü diye değilse ne yapayım
sağlımolsun ben bunu kasdetmiştim
diğer kodaki işlem olmadı ondan bu konuya geçmiştim örneği bulunca

ömer hocam yanlış yanlattım ise özür dilerim ben bu konu ile ilgili diyorum veri doğrulama ile iki cümleli kelimelerde ikinci kelimeyi yazarsam mümkünmü diye değilse ne yapayım
sağlımolsun ben bunu kasdetmiştim
diğer kodaki işlem olmadı ondan bu konuya geçmiştim örneği bulunca

Bu istediğiniz kısmen olabilir.

Tanımlamadaki liste formülünü aşağıdakiyle değiştirin.

Kod:
=KAYDIR(KALEM!$B$5;KAÇINCI("*"&GİRİŞ!B5&"*";alan;0)-1;
 ;EĞERSAY(alan;"*"&GİRİŞ!B5&"*"))
Yalnız bu şekilde yazdığınız harf kelimenin herhangi bir bölümünde aranacağı için sıralamada problem yaratıp her durumda istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz.

ömer hocam herhalde dediğniz gibi 31. mesajdakini uyguladım ve
te yazdım telefon ve ilaç tedaviyi bulması lazım bulmuyor
herhaşlde bu şekilde sıkıntılı olacak gibi çözümü varsa yapa bilirmisiniz yoks aöbür kodu kullancağım

Selamun Aleyküm,

Sayın, s.savas

Yanlış bakmış olabilirsiniz Veri/Doğrulamada formül var
Kod:
=EĞER(B16="";CARİ;DOLAYLI("D"&KAÇINCI(B16&"*";D:D;0)&":D"&EĞERSAY(D:D;B16&"*")+KAÇINCI(B16&"*";D:D;0)-1))

Sayın,flamenker

Herhangibi harfe basın o harfle başlayan isimler listelenecektir.

hocam çok teşekkür ederim işime yaradı
saolun!

Geri