• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, Türkçe
Herkese selamlar. Veri doğrulama ile 2. sayfadan A sütununun tamamını alarak 1. sayfada bir açılır kutu oluşturduk. Bu açılır kutuda A sutununa veri eklendikçe veri eklensin en önemliside 2. sayfadaki sutunun tamamını kapsasada, açılır kutuda verilerin altında boşluk olmasın. Böyle bir şey Combobox kullanmadan veri doğrulama ile yapılabilirmi. Çözüm için uğraş verecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

tabi ki

arkadaşım tabi olabilir
veri > doğrulama > liste > aralık : "a:a" dersen ve boşlukları yoksay dersen işin hallolur hücrede açılır kutu meydana gelir...

Sn. Emre bey hücrede açılır kutu oluşuyor, ancak değerlerin bitiminde altta boş alan kalıyor bu boşluğun olmamasını istiyorum.

Tüm dostlara selam, sorumun çözümü yokmu arkadaşlar, yoksa soruyu tam olarak anlatamadımmı? cevap veren ve uğraşanlara çok teşekkürler.

Merhabalar.
Ekli dosyayı inceleyiniz.
liste isminde ad ekleniyor ve veridoğrulamada Liste'de tanıtılıyor.
Sayfa 2ni deactivita olayında liste adlı alanın dolu hücre sayısı kadar olan yeri tanımlanıyor.
İyi çalışmalar.:cool:

Son düzenleme:
Sayın Sezar istediğim tam olarak buydu. Değerli cevabınız için çok teşekkürler. Sadece Sayfa 2 deki kodlarla oluşuyor değilmi? Modüldeki makronun bir etkisi yok sanırım.

Merhaba.
Rica ederim.İyi çalışmalar.
Sorunuza gelince,
Modülü kaldırabilirsiniz.
Sayfa2nin kod sayfasındaki kodlar çalışıyor.:cool:

Anlaşıldı Sn Sezar, emeğiniz için sağolun. Çalışmalarınızda başarılar.

Ekli dosyadada VBAsız çözümü inceleyebilirsiniz. Ad tanımlamaya yazılan formüle dikkat edin.

Sn. Levent bey bu da gerçekten çok iyi bir çözüm. Ancak bir veya iki satır atladığımızda, verileri göstermiyor. Bunuda boşluksuz göstermesini sağlayabilirmiyiz. Teşekkürler.

Sn leventm

=DOLAYLI("sayfa2!A1:A"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa2!IV:IV))

Ad tanımlamaya yazdığınız formül #BAŞV! hatası veriyor. Mantık olarak da IV sütununu neden kullandığınızı anlayamadım. (IV sütunuda herhangi bir formül yada veri göremedim.) Sonuç olarak sayfa2!A1:A0 şeklinde alan oluşuyor !
Formülün bir hatası da; IV sütununda veri olduğunu varsayarsak veya formülü
=DOLAYLI("sayfa2!A1:A"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa2!A:A))
Şeklinde kuracak olursak, arada eğer veriler arasında boşluk varsa boşluk sayısı kadar veriyi göstermemesi.

Sn kombo

Formülde zaten IV değil A sütunu tanımlı, acaba yanlış dosyamı ekledim diye tekrar indirdim formül dediğim şekilde.

Sayın Levent bey formülde hata yok. Ancak bir satır boş bırakıldığında ve alttaki satıra değer girildiğinde veriyi göstermiyor.

Sn leventm
Evet haklısınız. Formül dediğiniz gibi. Özür dilerim.
Herhalde formülü (nasıl yaptım bilmiyorum ama) dışarı alırken bir hata yaptım..:oops:

Sayın Levent bey formülde hata yok. Ancak bir satır boş bırakıldığında ve alttaki satıra değer girildiğinde veriyi göstermiyor.

Ad tanımlamadaki formülü aşağıdaki ile değiştirerek deneyin. Formülü ad tanımlamaya sayfa1de yazın.

=DOLAYLI("Sayfa2!A1:A"&TOPLA.&#199;ARPIM(MAK((Sayfa2!A1:A65000<>"")*(SATIR(Sayfa2!A1:A65000)))))

Not:Sn kombo rica ederim, &#246;z&#252;r dilenecek bir durum yok ortada. San&#305;yorum Ad tan&#305;mlamaya sayfa2 de bak&#305;p, sonra sayfa1 e ge&#231;ilip tekrar bak&#305;ld&#305;&#287;&#305;nda b&#246;yle bir sorun olu&#351;turuyor. Bu durumda $ i&#351;areti kullanmakta fayda var.

&#199;ok Te&#351;ekk&#252;rler Levent bey eme&#287;inize sa&#287;l&#305;k.

sN. casteneda

Şöyle de olur, (Alan adı tanımlarını Sayfa 1 de yapın.)

=dolaylı("Sayfa2!A1:A"&KAÇINCI(YİNELE("Z";255);Sayfa2!A:A))

veya

=dolaylı("Sayfa2!A1:A"&ARA(YİNELE("Z";255);Sayfa2!A:A))

Not: Uzun ve aralıksız metinlerde aralarda boşluk oluşuyor. Boşluk oluşan yerleri renklendirince düzeliyor. :)

Son düzenleme:
Sn. Kombo ilginize te&#351;ekk&#252;rler. Ancak istedi&#287;imi bu kodlar vermedi. Sn Levent beyin kodlar&#305; tamamd&#305;r. Te&#351;ekk&#252;rler.

Ad tanımlamadaki formülü aşağıdaki ile değiştirerek deneyin. Formülü ad tanımlamaya sayfa1de yazın.

=DOLAYLI("Sayfa2!A1:A"&TOPLA.ÇARPIM(MAK((Sayfa2!A1:A65000<>"")*(SATIR(Sayfa2!A1:A65000)))))
Merhaba.
Sayın leventm Bu formülü çalıştıramadım.Veri doğrulamaya yazarken Kaynak şu anda hata veriyor devam edilsinmi diye soruyor.Devam edilsin dedikten sonrada listeleme yapmıyor.Bilgilerinize

Hocam merhaba.
Formül çalıştı.Hata bende imiş.Dağa önce yazdığımda çalışmamıştı beşinci yazdığımda çalıştı.:oops:

Geri