• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama

sward175

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Microsoft Office Professional Plus 2016
Herkese, Merhabalar.

Ekli dosyada B1 ve C1 hücrelerinde Hangi yıllar seçiliyorsa D3:EQ3 hücreleri aralığında o yıllar görünsün diğerleri gizlensin.

Saygı ve sevgi ile,
sward175

Ekli dosyalar

Merhaba.

Alt taraftan, Kontrol Neticeleri sayfasının adına fareyle sağ tıklayıp
KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde açılan VBA ekranınının sağ tarafındaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)[/B]
If Target.Address(0, 0) <> "B1" And Target.Address(0, 0) <> "C1" Then Exit Sub
If Intersect(Target, [B1, C1]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual
Columns("D:EQ").Hidden = False
If [B1] > [C1] Then
    MsgBox "B1, C1'den küçük olmalıdır!..": Exit Sub: End If
For sut = 4 To 147
    If Cells(3, sut) < [B1] Or Cells(3, sut) > [C1] Then Columns(sut).EntireColumn.Hidden = True
Next: Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
[B]End Sub[/B][/FONT]

Ömer Bey, Merhaba.
Sayfa adı üzerinde sağ tıklama uzun bir süreden beri çalışmıyor, ben umudumu kestim.
Geliştirici, Visual basic' ten yapıyorum fakat hiç bir işlem yapmıyor, sizden rica edebilir miyim kodu sayfaya uygulamanızı.

saygı ve sevgi ile,
sward175

Kod'u Modül'e DEĞİL, ilgili sayfanın kod bölümüne uygulayın.
(VBA ekranında iken, sol tarafta ilgili sayfa adına fareyle çift tıklayın, sağ tarafa yapıştırın)
.

Ömer Bey,
İzlediğim sıralama şöyle, Geliştirici, Visual basic, Insert, Module, sağda sayfa ismi yok üstte General seçimi var sadece bu yolu izleyince de hiç bir değişiklik olmuyor tabi ki.
Selamlar
sward175,

Sayın sward175,

Resimdeki gibi yapılabilir. Sayın üstadıma selam ve sevgiler.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Sayın, assenucler,

yukarıda belirttim, Benim pc de sayfa ismi üzerinde sağ klik çalışmıyor,
Selam ve sevgi ile,
sward175

Belge açıkken ALT+F11 tuşlarına basarak VBA ekranına erişebilirsiniz. Ayrıca sol taraf demiştim.
.

Ömer Bey, Merhaba,
Tarifinizi uyguladım, VBA açık iken sol taraftaki Project VBA listesini kapatmışım açınca oldu, fakat hafıza yapmama rağmen dosyayı kapatıp açtığımda seçim yapmama rağmen işlem yapmıyor.

Saygı ve sevgi ile,
sward175

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
"Hafıza yapmak" ne demek?

Makro kodu içeren dosyalarınızı kayıt ederken yeni versiyonlar için dosya türünden MAKRO İÇEREBİLEN EXCEL DOSYASI seçeneğini seçemelisiniz. Ya da EXCEL 97-2003 ÇALIŞMA KİTABI seçeneğini seçerek kayıt etmelisiniz.

Her iki seçenekte makrolar çalışmaktadır.

Ek olarak sayfa ismi üzerinde sağ klik menüsü çalışmıyorsa bir eklenti kullanıyorsanız bu sebep olabilir. Eğer bir eklenti kullanmıyorsanız, aşağıdaki kodu boş bir excel kitabına uygulayıp çalıştırırsanız düzelmesi gerekir.

Kod:
Sub Menu_Reset()
    Application.CommandBars("Ply").Enabled = True
    Application.CommandBars("Ply").Reset
End Sub

Korhan Bey,

Uyarınız için teşekkür ederim. Çözümdense hatamı anlamam daha güzel oldu.

Kullandığım birkaç eklenti vardı onları pasif duruma getirip kodu uyguladım ve düzeldi. Deneme yöntemi ile hangi eklenti problem yaratıyorsa sileceğim.

Teşekkürler,
sward175

Geri