• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010 Ofis
Selamlar arkadaşlar, liste sayfası C3 ile C25 arasına veri giriyorum ancak veri sayfasında B2 ile b150 arasındaki verilerle eşleşmediğinde giriş yapmasın ve uyarı versin istiyorum. veri doğrulama yapmak gerekiyor ama nasıl yapayım herkese teşekkürler

Merhaba.

liste sayfası C3:C25 aralığı seçiliyken;
VERİ DOĞRULAMA -> ÖZEL
kısmına aşağıdaki formülü uygulayın ve işlemi onaylayarak tamamlayın.

Aslında daha güzeli veri sayfasında B2:B150 aralığını seçip, formül çubuğunun en solundaki alana
örneğin "veriler" yazıp ENTER tuşuna basın,
böyle yaparsanız aşağıdaki formülde mavi işaretlediğim kısmı "veriler" olarak değiştirirsiniz.
.
Kod:
=EĞERSAY([COLOR="Blue"][B]veri!$B$2:$B$150[/B][/COLOR];$C3)>0

Ömer hocam tamamdır veriler yazıp enter lafım ad tanımlamaya kayıt etti sonrasında veri doğrulama yapmak özel sonrada =veriler yazdım ancak bir hata mı yaptım sonuç alamadım ama öbürüyle işimi hallettim

EĞERSAY formülünü yine kullanıp, veri!$B$2:$B$150 kısmının yerine veriler yazmalısınız. Önceki cevabımda;
Kod:
aşağıdaki [B][COLOR="Red"]formülde[/COLOR][/B] [B][COLOR="Blue"]mavi işaretlediğim kısmı[/COLOR][/B] "veriler" olarak değiştirirsiniz
şeklllinde belirtmiştim, tam anlaşılmadı demekki.

Selamlar Ömer bey olayı anladım anlamadığım ikisinin farkı, o nedenle .Zahmetin iz ilginiz için teşekkür ediyorum.

Formüllerde ALAN ADLARInın kullanılması büyük kolaylık.

AD TANIMLAMASI yaptığınızda tüm formüllerinizde bu alanın adresi yerine kendi yazdığınız ADı kullanabilirsiniz. Şart değil elbette.
Benim tarzım genellikle daha formülleri yazmadan AD TANIMLAMAlarını yapmak olur,
sonra da adres yerine formülde =EĞER(ay>5;EĞERSAY(veriler;A3)..... gibi kullanırım,
özellikle TOPLA.ÇARPIM, İNDİS, KAÇINCI gibi nispeten uzun formülleri yazarken çok pratiklik sağlar.
İyi günler.

Ömer bey açıklama ve bilgi için sağolun artık deneye deneye danışarak biryerlere varırız inşallah tekrar teşekkür ediyorum

Geri