• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Değerli üstadlar,
Benim istediğim,ekli örnekte de açıkladığım gibi,hücreye hangi harfi yazarsam o harfle başlayan veriler gelsin.Böylece çok sayıda veri içerisinden istediğimi aramak zorunda kalmayayım.Girdiğim harf sayısı arttıkça verilerde süzülsün istiyorum.Bunu şöyle açıklayayım.M harfini girdiğimde ne kadar M ile başlayan veri açılıyorsa,MA girince sadece MA ile başlayanlar açılsın,MAR girdiğimde MAR ile başlayanlar açılsın.Bu böyle devam etsin istiyorum.Birde,bazen çağırılan veri uzun oluyor,hücreye sığmıyor.Hücreyi çağrılan verinin uzunluğuna göre otomatikman genişletmenin bir yolu varmı?Son bir soru daha.çağırılan veri hücre dolgu rengi ve yazı tipi rengiyle çağrılabilirmi?Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Değerli üstadlar,
Benim istediğim,ekli örnekte de açıkladığım gibi,hücreye hangi harfi yazarsam o harfle başlayan veriler gelsin.Böylece çok sayıda veri içerisinden istediğimi aramak zorunda kalmayayım.Girdiğim harf sayısı arttıkça verilerde süzülsün istiyorum.Bunu şöyle açıklayayım.M harfini girdiğimde ne kadar M ile başlayan veri açılıyorsa,MA girince sadece MA ile başlayanlar açılsın,MAR girdiğimde MAR ile başlayanlar açılsın.Bu böyle devam etsin istiyorum.Birde,bazen çağırılan veri uzun oluyor,hücreye sığmıyor.Hücreyi çağrılan verinin uzunluğuna göre otomatikman genişletmenin bir yolu varmı?Son bir soru daha.çağırılan veri hücre dolgu rengi ve yazı tipi rengiyle çağrılabilirmi?Saygılarımla...
Arkadaşlar hiç yardımcı olabilecek yokmu?

Dosyanız ektedir.

.
Ömer Bey,
İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ediyorum.Yalnız,öğrenmek adına soruyorum.Formülü görmek için ne yapmalı,nereye bakmalıyım.Bir de bu verileri çağırırken hücre veya yazı tipi-rengi ile birlikte çağırasbilirmiyiz?İyi akşamlar...

Daha önce kullandığınız İLÇELER adındaki ad tanımlamasını inceleyin.

Yazı rengi, tipi vs.. doğrulama ile tek başına yapamazsınız. Makro kullanmak gerekir.

Daha önce kullandığınız İLÇELER adındaki ad tanımlamasını inceleyin.

Yazı rengi, tipi vs.. doğrulama ile tek başına yapamazsınız. Makro kullanmak gerekir.
Sayın Ömer Bey,
Sizi fazlaca meşgul ettiğimin farkındayım.İnanın mesajınız geldiğinden beri inceliyorum,formülünüzü
bulamıyorum.Bulabilirsem başka yerlerde de kullanmak istiyorum.AD TANIMLAMA kutusuna İLÇELER yazmıştım.Veri doğrulamaya girdiğimde yine onu görüyorum.Oysa ben formülü görmek istiyorum.Bunun için ne yapmalıyım?

Eklediğiniz dosyayı siz hazırlamadınız mı?
Yazdığınız İLÇELER adını daha önce tanımlamış olmanız gerekir. Bu tanımlamayı incelemelisiniz. Bu tanımdaki formülü değiştirdim.

Veri/Ad tanımlama menüsüne girerek görebilirsiniz.

.

Sayın Ömer Bey Üstadım,Excele yeni başlayan bir insan olarak hoşgörünüze sığınıyor ve şunu söylemek istiyorum.Elbette eklediğim dosyayı ben hazırladım.Benim bildiklerim kapsamında yaptığım şu:VERİLER sayfasında G1-G71 hücrelerini seçip,Ad kutusuna İLÇELER yazdım ve enter tuşuna bastım.Sonra Veri Doğrulama menüsünde Kaynak olarak =İLÇELER yazdım ve okeyledim.Ancak,her zaman yaptığım bu işlemde açılan kutuda veriler karışık çıktığı için harf yazarak seçmeyi kolaylaştırmak istedim.Benim merak ettiğim,sizin benim açılan kutu oluştururken uyguladığım bu yönteme neyi ya da hangi formülü monte ettiğiniz..Ben 2007 versiyonunu kullanıyorum.Veri başlığının altında Ad Tanımlama bulamadım.

Sayın Ömer Bey Üstadım,Excele yeni başlayan bir insan olarak hoşgörünüze sığınıyor ve şunu söylemek istiyorum.Elbette eklediğim dosyayı ben hazırladım.Benim bildiklerim kapsamında yaptığım şu:VERİLER sayfasında G1-G71 hücrelerini seçip,Ad kutusuna İLÇELER yazdım ve enter tuşuna bastım.Sonra Veri Doğrulama menüsünde Kaynak olarak =İLÇELER yazdım ve okeyledim.Ancak,her zaman yaptığım bu işlemde açılan kutuda veriler karışık çıktığı için harf yazarak seçmeyi kolaylaştırmak istedim.Benim merak ettiğim,sizin benim açılan kutu oluştururken uyguladığım bu yönteme neyi ya da hangi formülü monte ettiğiniz..Ben 2007 versiyonunu kullanıyorum.Veri başlığının altında Ad Tanımlama bulamadım.
Ömer Bey,yardımcı oldunuz sağolun.Ama bunu kısa bir açıklama ile taçlandırmanızı bekliyorum.Lütfen...

Foruma yeni girdiğim için mesajınızı şimdi gördüm.

Tanımladığınız ilçeler alanındaki =VERİLER!$G$1:$G$48 bölümüne ben,

=KAYDIR(VERİLER!$G$1;KAÇINCI(G2&"*";VERİLER!$G:$G;0)-1;;EĞERSAY(VERİLER!$G:$G;G2&"*"))

Formülünü yazdım.Yalnız bu işlemi yaparken yani ad tanımlamaya bu şekilde formül yazarken imleçin ilgili hücrede yani G2 de olması önemlidir. Aksi durumda kaymalar olur.

Profilinizde 2003 yazdığı için bende 2003 versiyona göre tarif etmiştim.

2007 ve sonrası için; "Formüller" Sekmesinden "Ad Yöneticisi" butonuna tıklayarak ilçeler adındaki tanımlanan formülü gözlemleyebilirsiniz. Sizinde ilçeler tanımlamanızı bu yöntemle yaptığınızı sanmıştım. Bu yüzden dosyayı siz hazırlamadınız mı diye sorma gereği duymuştum. Yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim.

İyi çalışmalar.

.

Foruma yeni girdiğim için mesajınızı şimdi gördüm.

Tanımladığınız ilçeler alanındaki =VERİLER!$G$1:$G$48 bölümüne ben,

=KAYDIR(VERİLER!$G$1;KAÇINCI(G2&"*";VERİLER!$G:$G;0)-1;;EĞERSAY(VERİLER!$G:$G;G2&"*"))

Formülünü yazdım.Yalnız bu işlemi yaparken yani ad tanımlamaya bu şekilde formül yazarken imleçin ilgili hücrede yani G2 de olması önemlidir. Aksi durumda kaymalar olur.

Profilinizde 2003 yazdığı için bende 2003 versiyona göre tarif etmiştim.

2007 ve sonrası için; "Formüller" Sekmesinden "Ad Yöneticisi" butonuna tıklayarak ilçeler adındaki tanımlanan formülü gözlemleyebilirsiniz. Sizinde ilçeler tanımlamanızı bu yöntemle yaptığınızı sanmıştım. Bu yüzden dosyayı siz hazırlamadınız mı diye sorma gereği duymuştum. Yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim.

İyi çalışmalar.

.
Ömer Bey,nezaketiniz için teşekkür ediyorum.Ayrıntılı açıklamalarınız için de şükranlarımı sunuyorum.2003 versiyonunu kullandığımı düşünmekte haklısınız.Ben o bilgilerimi güncellemeyi unutmuşum.Verdiğiniz ayrıntılı bilgilerden sonra konuyu çok daha iyi anladım.Sağolunuz,varolunuz.Başarılarınızın devamını diler saygılar sunarım...(Başka bir sütunda benzer bir işlem yapmak istersem,bu formülünüzü AD YÖNETİCİSİ bölümünde mi düzenlemeliyim Ömer bey?

Son düzenleme:
Veri aralığı aynıysa yeni bir düzenlemeye gerek yok. İstediğiniz bir hücrenin doğrulama bölümüne aynı işlemi yapmanız yeterli.

Veri aralığı aynıysa yeni bir düzenlemeye gerek yok. İstediğiniz bir hücrenin doğrulama bölümüne aynı işlemi yapmanız yeterli.
Sayın Ömer Bey,
Benim bir tablom var.Pek çok sütunda bu yöntemi uygulamam gerekiyor.Fakat günlerden beri uğraşıyorum,beceremiyorum.Bu 2007 versiyonunu kullanmakta da çok zorlanıyorum.Özellikle A-B-C-D-ve G sütularıda uygulamam gerekiyor.Sizden istirhamım bana sadece 1 sütuda izleyeceğim adımları maddeler halide sıralamanız.Örneğin bu G sütunu.AD KUTUSUA İLÇELER olarak tanımladım.(2003 versiyonudaki gibi) Sorasıda tıkaıyorum.Başka hangi adımları izlemem gerek acaba?İnanın sizi yormamak içi günlerdir uğraşıyorum ama çaresiz kaldım.Bu tabloyu yılbaşıdan sora kullanmam gerekiyor.Yardımcı olursaız çok seviirim.Saygılarımla...

Merhaba,

Aynı tablo içinde uygulayacaksanız,

*Doğrulamayı uygulamak istediğiniz hücreyi yada hücre aralığını fare ile seçin
*Veri Doğrulamayı seçin
*Açılan ekrandan "İzin Verilen" bölümünden "Listeyi" seçin ve alt kısımdaki "Kaynak" bölümüne;

=İLÇELER

yazın.

*Doğrulama menüsünü kapatmadan "Girdi Ve Hata İletisi" bölümlerine girerek buradaki işaretli seçenekleri kaldırın ve tamam butonu ile işlemi bitirin.

Bu işlemi istediğiniz tüm hücrelere uygulayabilirsiniz.

.

Merhaba,

Aynı tablo içinde uygulayacaksanız,

*Doğrulamayı uygulamak istediğiniz hücreyi yada hücre aralığını fare ile seçin
*Veri Doğrulamayı seçin
*Açılan ekrandan "İzin Verilen" bölümünden "Listeyi" seçin ve alt kısımdaki "Kaynak" bölümüne;

=İLÇELER

yazın.

*Doğrulama menüsünü kapatmadan "Girdi Ve Hata İletisi" bölümlerine girerek buradaki işaretli seçenekleri kaldırın ve tamam butonu ile işlemi bitirin.
Bu işlemi istediğiniz tüm hücrelere uygulayabilirsiniz.

.
Ömer Bey Üstadım,
Buraya kadar olanı yapabiliyorum zaten.Benim isteğim veri doğrulamayı bitirdikten sonra örneğin G sütununda ilçeleri seçerken a harfini yazdığımda sadece a ile başlayanlar sıralansın.Bunun gibi 4-5 tane daha sütun var.Ben bunu yapamıyorum.Formülünüzü uygulayamıyorum...Saygılarımla..Bu arada yeni yılınızı da kutluyorum...

Yazılanları uyguladıktan sonra bir harfe basınca seçtiğiniz harfin listesi karşınıza çıkar. Bunun dışında fazladan bir uygulama bende yapmıyorum. Hangi sütuna uygulayacaksanız o sütunda yazılanları yapmanız yeterli.

Geri