• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama

Katılım
18 Ağustos 2009
Mesajlar
752
Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Excel'de Veri Doğrulama kısmında kullanmış olduğum sorgulamalarım var ancak bu kısımda sadece 1 adet sorgulama yapabildiğimizden ikinci bir koşullu sorgulama yapamamaktayım.Örneğin Veri Doğrulama kısmında =L119<>"UFUK" sorgulaması ile İSMİ UFUK OLANLAR BU HANEYE GİRİLEMEZ. şeklinde sorgulama ile L119 hücresine UFUK yazıldığından otomatik olarak reddettiriyorum.Burada istediğim 2,3,4 ve daha fazlası sorgulamalar yaptırabilmek.Örneğin ikinci bir sorgulama olarakda =L119=DELME sorgusu ile DELME girişleri bu haneye girilemez şeklinde durdurma koyduracağım.Excel'de Veri Doğrulama haricinde birden fazla koşullu sorgulama yapabilmek için başka ne tür bir yöntem uygulayabilirim?

Teşekkürler.
 
Veri Doğrulama kısmında yada fonksiyonunu nasıl kullanabilirim?Veri Doğrulama derken Ana Menüde Veri kısmında Doğrulama kısmından bahsetmiştim.
 
Formül kısmına

Kod:
=VE(L119<>"UFUK";L119<>"DELME")

yazarsanız olur
 
Sayın dalgalikur, VE formülünün kullanımını göstermiş, aynı şekilde VE formülü yerine YADA formülünü de kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst